Lasta Beograd -- razno

Autor maky, Travanj 26, 2008, 13:15:24

elvis

Man lion's coach

ee bas i mene zanima, otac mi je vec 40 godina vozac i pricao mi je kako je lasta beograd bila prije jaka, bas me zanima kakav je vozni park sada...imam 16 i zamolio bi te da mi objasnis, ako nije neki problem, kao sef stanice sigurno si upucen u to ;)

damir050

On da zna kolko ima Lasta  buseva rekao  bi vec , zar ne ,  a mozda ga je i stid  jer  ne zna ni sam , nas  samo  zeza  da zna ...

mirotvorac

Citat: balja  u Svibanj 10, 2010, 22:54:09
ee bas i mene zanima, otac mi je vec 40 godina vozac i pricao mi je kako je lasta beograd bila prije jaka, bas me zanima kakav je vozni park sada...imam 16 i zamolio bi te da mi objasnis, ako nije neki problem, kao sef stanice sigurno si upucen u to ;)

Zvanicno se prica da Lasta ima oko 850 vozila,ali sobzirom da je tokom ove i posle godine pristiglo jos dosta novih,sto VDL Berrkhofa,Volvoa,Ikarbusa....itd,nista nije iskljuceno da su odavno prosli cifru od 1000 vozila u voznom parku.Lasta obavlja prevoz putnika u svim segmentima od gradskog,prigraskog do turistickih i medjunarodnih linija.
Poseduju nekoliko radnih jedinica a to su:
RJ Smederevo
RJ Mladenovac
RJ Valjevo
RJ Loznica
RJ Sremska Mitrovica
RJ Obrenovac
RJ Stara Pazova
RJ Indjija
RJ Lastra Lazarevac (jedno vreme je Lastra poslovala samostalno,ali je sad opet pod Lastinim krovom).
Prica se da imaju preko 150 VDL Berkhofa u voznom parku,kao i da su jedina firma u EU sa toliko istih vozila.I da jos uvek vaze za najveceg prevoznika u Srbiji,a mozda i na Balkanu (ispravite me ako gresim).
Jedini prevoznik u Srbiji koji moze da im parira i mrsi konce u tom poslu je verovali ili ne Nis Ekspres sa oko 900 vozila.Ali to je vec za neku drugu temu.Eto toliko od mene zasad.

The_Dubster

Citat: Marko9056  u Svibanj 10, 2010, 22:43:34
zasto ja to tebi da kazem?

pa vjerovatno smo svi ovdje da dijelimo informacije koje imamo i da pomažemo jedni drugim ;)

busfan

Citat: mirotvorac  u Svibanj 11, 2010, 20:50:44
Jedini prevoznik u Srbiji koji moze da im parira i mrsi konce u tom poslu je verovali ili ne Nis Ekspres sa oko 900 vozila.Ali to je vec za neku drugu temu.Eto toliko od mene zasad.

Svaka njima cast, ali ja ipak mislim da je Lasta privilegovana od drzave u odnosu na druge prevoznike  ???

Man lion's coach

Vozni park:
kom 5 Temsa
kom 88 SOR
kom 4 setra
kom 114 sanos
kom 29 mercedes
kom 6 man
kom 22 isuzu
kom 312 ikarbus
kom 5 fap
kom 9 bova
kom 11 daf
kom 137 berkof
kom 32 ayatas

Preuzeto sa njihovog sajta, a evo i link: http://www.lasta.rs/vozni-park

Marko9056

to sto pise na sajtu,je stara informacija.Razlika je najmanje u 50 autobusa.Sad je pocela sezona,pa ima posla.dok je zimus u garazi sedelo 100 dafova,ili kako vi kazete berkhofova.

aaaaa

Citat: Marko9056  u Svibanj 08, 2010, 17:22:06
ne znam kako . .al ja sam sef stanice. I nisam arogantan,nego kazem kako je.

auuu pa kakvi su ostali kad im je šef takav :) :) ...šala mala

mirotvorac

Citat: busfan  u Svibanj 11, 2010, 22:01:07
Citat: mirotvorac  u Svibanj 11, 2010, 20:50:44

Svaka njima cast, ali ja ipak mislim da je Lasta privilegovana od drzave u odnosu na druge prevoznike  ???

Pa jeste to je cista istina.Drzava je dosta gura napred,dok se ostali bore sami kako znaju i umeju.
Gore u onom postu gde je kolega napisao da ce je prodati posto zasto,jr malo nelogican.Jer drzava je isuvise ulozila u nju da bi je se sad tek tako resila....
Najstariji VDL ima tek 3 godine..Pa vi vidite i sami..

Shoffer 018

Taj Marko 9056 pokušava da se pravi pametan,uvek je Beograd kao Beograd dobijao sve pare,mi na jugu uvek ispaštamo zbog njih...ali to nije tema,a što se tiče pomoći,uvek je država  davala Lasti pomoć-kako bi inače imali toliko novih vozila,Niš Ekspres sam sklapa vozila,i sam se bori sa besparicom...izgleda da će i tender propasti...a što se tiče vozačkog umeća,mi iz Niša možemo Beograđanima da prodajemo zanat kad god hoće... :P

Man lion's coach

Citat: Marko9056  u Svibanj 10, 2010, 20:14:46
zasto bih se tebi pravdao?sta ti mislis da se mi u lasti svi volimo?pa nemas pojma. U lasti je samo vrti ogovaranje,spletke...gleda se kako da se opstane,a ne to sto ti mislis! u lasti ne cvetaju ruze,lasta je cela pod hipoteku,nema para.prosli mesec da bi nam isplatila plate digla je kredit.prodace je za 100 miliona evra,a vredi 4 puta vise.
Pa nevrijedi microsoft 400 m eura  :-\

Marko9056

ja se ne pravim pametan.nis ekspres je kuio Miskovic kako bi posle mogao da kupi lastu.i nek prave buseve,al ne lice ni na sta.lasta kupuje svetski priznate buseve!

mirotvorac

Citat: Shoffer 018  u Svibanj 12, 2010, 14:17:09
Taj Marko 9056 pokušava da se pravi pametan,uvek je Beograd kao Beograd dobijao sve pare,mi na jugu uvek ispaštamo zbog njih...ali to nije tema,a što se tiče pomoći,uvek je država  davala Lasti pomoć-kako bi inače imali toliko novih vozila,Niš Ekspres sam sklapa vozila,i sam se bori sa besparicom...izgleda da će i tender propasti...a što se tiče vozačkog umeća,mi iz Niša možemo Beograđanima da prodajemo zanat kad god hoće... :P

Ovo si rekao odlicno,to je cista istina.Da nije bilo drzave pre nekoliko godina,Lasta bi sada verovatno zavrsila kao ATP Vojvodina.Sto se tice Nis Ekspresa tim ljudima treba odati priznanje,kako se snalaze i u kojim uslovima rade.Nibus nije los prozivod,samo ga treba jos malo unaprediti i to je to.

Citat: Marko9056  u Svibanj 12, 2010, 21:01:22
ja se ne pravim pametan.nis ekspres je kuio Miskovic kako bi posle mogao da kupi lastu.i nek prave buseve,al ne lice ni na sta.lasta kupuje svetski priznate buseve!

Tacno je upravu si Lasta kupuje svetske priznate buseve,ali sve na kredit i liznig,a mislis da ce to da traje zauvek.Sta ce biti nedo bog da nesto krene nizbrdo?Pa zavrsice ko Vojvodina,banke ce je pregaziti za mesec dana,od onolike firma ostace samo pustos,zar ne?

Mozda Nibusi po tebi nelice ninasta.Sami prave,sklapaju i voze,ali nikom nista neduguju,plate redovne,niko nizasta nije zakinut.Sto treba da bude primer za druge prevoznike.Pa sam si rekao da Lasta pliva u dugovima.Eto ti koristi od "svetskih priznatih buseva".Kredit i Liznig rupa bez dna..

erobuss

Kakve veze ima što su autobusi kupljeni na leasing? Tko to danas kešira lovu za nov bus vrijedan 250-300 tisuća €?
Svatko tko kupuje nov bus kupuje ga na taj način. Lasta može propasti samo u slučaju petljanja politike ili izvlačenja love iz firme u džepove određenih moćnika, kao što je bio slučaj sa Vojvodinom, CroatiaBusom i drugim firmama. Tolike linije i broj ljudi koje svakodnevno prevezu ne mogu biti put prema propasti, baš naprotiv!  ;)