Kako ste zadovoljni pripremom ZET-a za snijeg?

Autor podsusedski lavic, Veljača 11, 2012, 13:17:07

421

Citat: MAN19464  u Siječanj 11, 2013, 18:58:32
Za ponedjeljak 14.01.2013. Predviđaju puno snijega i velike probleme u prometu, kao i onu subotu 08.12.2013.g.   Samo što je sad u pitanju radni dan i vidjet ce mo kako ce to ispasti .
Oklada u kavu  (gdje smo bili prošli put ) da će ZG ceste i partnere snijeg (opet) iznenaditi?!
Osim ako faraon nije izvršio uplatu kooperantima ( dakle bez  bijelog štrajka), pa će čistiti "na crno"!
Ako se dogodi bijeli štrajk, nema više junačenja i vožnje po neočišćenim ili poluočišćenim kolnicima i stajalištima!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Problemi sa snijegom? Zar to postoji u ZG-u? Pa, prošli put je snijeg pojeden u rekordnom roku. Imajte povjerenja.  :)evil :)evil  ;D

MAN19464

Na bandićevoj trkačoj stazi bit će sigurno pojeden snjeg.

MAN19464

Neču se kladit sa 421 jel bi izgubio okladu, plaćam kavu unaprijed.

Mirta

Čisto sumnjam da će biti bolje zato što oni ne vjeruju vremenskoj prognozi. Njima je predviđanje = proročanstvo, a s praznovjericom su odavno raskrstili. Živi bili pa vidjeli!  ;D
Nikad ne reci:"Nikad!".

421

Citat: MAN19464  u Siječanj 11, 2013, 22:58:09
Neču se kladit sa 421 jel bi izgubio okladu, plaćam kavu unaprijed.
good_boy Mlađe generacije - evo vam uzora!  good_boy
To se zove poštovanje starijeg (kolege) vozača  bus123 !
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Na 172 vozi MAN NG 313 g.b. 157, koji je na drugom voznom redu ne znam. Stigao je u 19.39h i krenuo natrag na vrijeme, u 19.40h. Vozača poznam i rekao mi je da vozi maksimalno 40 km/h jer je klizavo, te da prije ulaska u križanje izbacuje u N jer srednja osovina kliže. Proklizao je i pri skretanju u okretište na krajnjoj stanici u Zaprešiću. Ovdje snijeg pada intenzivno, ralice prođu tu i tamo, ako nastavi padati do jutra ovim tempom biti će problema ujutro.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN19464

Bit će problema, pogotovo jel sutra kreču školarci sumljam da če stizat na vrijeme u školu.
Osobno očekujem veliko kašnjenje i velike gužve na svim linijama.

marin

Nadam se zbog škole.. Do sada u Španskom jedna do dvije ralice prošle, snijega 10 cm na cesti, busevi ne kasne puno jer je noć i nema ljudi sad.

421

Citat: Portos  u Siječanj 13, 2013, 20:13:54
. Vozača poznam i rekao mi je da vozi maksimalno 40 km/h jer je klizavo, te da prije ulaska u križanje izbacuje u N jer srednja osovina kliže. Proklizao je i pri skretanju u okretište na krajnjoj stanici u Zaprešiću.
??? Loše gume ili je ostavio uključen retarder?  ???
Ali izbacivanje iz brzine loše je rješenje- nije dobro za getribu te ostaje samo na kočnicama s ABSom.

Portos

Citat: 421  u Siječanj 13, 2013, 20:43:48
??? Loše gume ili je ostavio uključen retarder?  ???
Ali izbacivanje iz brzine loše je rješenje- nije dobro za getribu te ostaje samo na kočnicama s ABSom.
APP autobusi imaju najlošije gume na srednjoj osovini. Da li je to slučaj i na ovom busu nisam se zagledao. Iz brzine je izbacio samo na 2-3 mjesta u Zaprešiću, drugdje za to nema potrebe. Da je autobus pun putnika manje bi klizao.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Ovaj snijeg se mogao (i može) još uvijek "pojest"......

421

Gume koje se stavljaju u zimskom periodu su protektirane s "zimskom šarom" no upitne su za vožnju snijegom iako moraju zadovoljiti standard za M+S gume.
Za izbacivanje iz brzine uopće nema potrebe već je bolje kontrolirati  bus123  pedalom gasa i mudrom defenzivnom vožnjom.

MAN19464

ako ovako nastavi padat bit će gadno ujutro, bilo bi mudro školarce poslat doma

STIB

Citat: MAN19464  u Siječanj 13, 2013, 21:11:06bilo bi mudro školarce poslat doma
Ne poslat doma, nego im reći da ostanu doma.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU