Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

NP-549

u čem je kod vas problem sa školskim linijama ?

Bocko

Ne razumijem odluku da se za prvi mjesec karte plaćaju po punoj cijeni.
Što je s 27% subvencije od MZOS gdje je ugovor sklopljen do kraja ak. g. 2015?
Je li problem u gradu Rijeci, on nema novaca?
Ako se uplati preko interneta hoće li i kako novac biti refundiran?

111222

koji bi ovo sanos mogao biti? ???

Boki651

Nastavlja se VELIKI problem, zvan netočni satovi na vozačkim računalima!!

Ispričat ću maloprijašnje dojmove. Čekao sam 7a kod HKD-a, i poučen lošim iskustvom s netočnim satovima, već sam u 23:05 bio na stanici, dakle u trenutku kretanja 7a sa Sv. Križa. Sva sreća da sam tako napravio, jer već u 23:09 eto busa na stanici.

Bilo mi je jasno kao dan da je išao ranije, samo je bilo pitanje koliko. Uđem u Conecta (g.br 660) i imam šta za vidjeti. Na računalu pisalo 23:14, dakle 5 minuta više u odnosu na stvarno vrijeme!

Pozdravio sam vozača i pristojno mu rekao da je išao zapravo u 23h sa Sv.Križa, a ne 23:05 kako piše u voznom redu. Rekao je da on vozi po vozačkom računalu i da tako kažu nadređeni da mu je vozačko računalo jedino mjerodavno. Onda sam mu rekao da pogleda tahograf, pel, ručni sat, mobitel i na svoje zaprepaštenje shvatio je da sam mu govorio istinu. Stali smo i pričekali 5 minuta na Fiumari da napravi korekciju i nastavili.

Putem smo raspravljali što je moguće učiniti da se ovaj PROBLEM riješi na zadovoljstvo svih. Realno, onog koji živi u gradu i ima 10 linija za doći do doma ni ne zanima kad mu bus ide, jer može ići na bilo koju liniju, ali nama koji smo na krajnjim točkama grada itekako je bitno da bus ne ide toliko ranije. Znam, krenut će opet priča da se ide ranije na bus, ali di ćeš ranije od toga da ideš ranije 5 minuta, a opet ne stigneš na bus, zbog blesavog računala.

Kad smo došli u Ćićarijsku rekao sam mu da ugasi računalo i upali ga i sat se vratio u normalu. Koji vrag se događa s tim uređajem da na jednu smjenu nabrza 5 ili više minuta. Pa kupiš sat iz kineskog dućana pa u godinu dana počne odstupat koju minutu, a ovaj po điru navuče minutu. Ponavljam to je PROBLEM koji se neće sam od sebe riješiti.
Ponovit ću još jednom jedno potencijalno rješenje. Nek ga se isprogramira da se ažurira svakih 15 minuta sa servera ntp.carnet.hr i radit će kao švicarski sat.
Znam da znanja ima, jer ima stručnih ljudi. Ali pitanje je da li ima volje, jer teško je vjerovati da se ovo ne može riješiti.

Isto tako nisu mi jasni oni koji unatoč svim dokazanim propustima sustava forsiraju i dalje to računalo kao jedino mjerodavno. Ovaj sustav sa City cardom se toliko isforsirao, a sustav još nije proradio kako spada. Ima masu propusta. Trebalo ga je prvo temeljito istestirati, a ne puštati s toliko bugova.
Dok se ne popravi taj sat nek vozači gledaju svoje Nokie, sve su s automatskim vremenom i nema teorijske da će ići toliko ranije sa stanice.

Da ne bi ostalo sve na tekstu, nešto sam i snimio, ali su fotke lošije kvalitete. No, mislim da estetika u ovom slučaju nije toliko bitna.

Slikano u Vukovarskoj kod Plodina

Na PEL-u isto minuta ispred, ali ništa strašno

U Ćićarijskoj, nakon gašenja računala, zanimljiva je i godina

Nakon što se vozač prijavio, sat se vratio u normalu

Cijelim putem pokušali smo dati odgovor na piitanje, kako je moguće da u doba GPS-a, računala, tehnike, telekomunikacija, jedan uređaj može imati toliko propusta?

Za kraj još jedna zanimljivost, nakon što je u računalu potvrdio polazak u 23:35 za Garažu, na validatoru se pojavilo: STP Pećine

Nadam se stvarno da će se nešto poduzeti po pitanju ovoga, jer je problem uzeo maha, ma koliko neki mislili da je sve ovo što sam napisao nebitno.

mivano

Ta računala se sama gase uslijed vibracija zbog rupa na cesti. I onda piše: "Neprijavljen polazak."

Trojanski konj

Drugi put razmisli prije neg se počneš pravit pametan ! Sad si samo dobro usosio tog koji je vozio a ti savjeti o satu su ti malo žešći.  Update sata je privremeno isključen jer prate neke druge stvari preko signala koje su važnije  a u prometnom uredu je obavjest na a3 papiru kako sat na računalu privremeno nije mjerodavan i nek se koriste vlastiti satovi.  Znači da taj vozač ne čita obavjesti i još gore daje nepoznatoj osobi  svakave informacije i  još mu dozvoljava da slika službenu opremu.

primavera

Cinjenica je da sustav ne funkcijonira kako treba.Mozda da se Penta malo vise pritisne te da softver naprave kako treba,ovako jednu stvar naprave,a druge odu u krivome smjeru!

Boki651

Trojanče, očito su viši interesi ovdje u igri kad ih tako gorljivo braniš i ne deri se na mene, to ne rade ljudi meni bliži, kamoli neki stranac. Nisam ja nikog usosio, jer je sam vozač ispunio radni nalog i napisao da mu je putnik sugerirao da je sustav neispravan, na što se i sam uvjerio. Dakle, svi sve znaju.
Isključen je update jer se testiraju druge stvari? Kako bi bilo da se na tržištu pojavljuju netestirani automobili? Kakvo testiranje ako je sustav pušten u pogon?
Znači vi gospodo još testirate, a uredno naplaćujete svoju uslugu? Trebali ste prvo istestirati sve pa onda pustiti u javnost, a ne testirati na putnicima i njihovom strpljenju.
Drugo, kao putnik i korisnik usluge imam pravo na njenu kvalitetu, a ne da mi bus bježi 5 minuta. I još da nemam pravo komentirati ili prigovoriti?
Prigovarat ću svaki put kad se ovakve stvari budu događale, svidjelo se to ljudima poput tebe ili ne.

Filemona

Kada se recimo ti validatori restartaju zbog rupa i stoji famozni "neprijavljen polazak", a dođe kontrolor za koju stanicu, i 75% busa ima validiranu kartu, a ostatak ne, jer su ušli na stanici gdje nije radilo i ispada da se švercaju. Radi se o elektronici, koja bi trebala raditi uvijek, a ukoliko sadrži i neke mehaničke ili magnetske dijelove, trebalo se konstriurati uređaj koji će moći izdržati to što ceste u Rijeci nisu ravna ploča, ili prolazak preko ležećeg policajca, jer su to normalni radni uvjeti.

Jednom je npr na 22-ci u 13:15 iz Matulja, koja je uvijek krcata, meni i prijatelju (ušli jedni za drugim) sustav pri validaciji vratio zelenu kvačicu i obavijest da je uspješno napravljena prijava, a kad su se svi ukrcali, ušla je kontrolorka. Ja sam uspio sjesti naprijed, pa me je ona sama išla prijaviti nakon mojeg uvjeravanja da sam se prijavio u sustav. Moj prijatelj je pak sjeo straga i baš mu se sjedilo te se nije htio opet ići prijaviti (vjerovatno bi izgubio mjesto, a ponavljao je nešto za faks), jer je on siguran da se prijavio i validator je sam vratio potvrdu. I većinu puta je on proveo svađajući se s kontrolorkom koja je bila uvjerena da se nije prijavio i da se ustvari šverca, a on nije htio dvaput raditi istu stvar. Na kraju, sam je sustav kriv.

Zašto je Autotrolej dozvolio da ima aljkav sustav, da se gasi sam od sebe, da u vremenu jedne vožnje sustav nakupi 5 min kašnjenja, a plaćen je ogromnim iznosom. Zašto se Pentu ne pritisne? Na kraju krajeva, nisu isporučili očekivano. Znam da nije problem doći 5 min prije ako se kreće od kuće, ali ako se kreće iz grada, sa posla, škole, nećeg trećeg, onda to zna biti problem. I ovako i onako bi taj vozni red trebao biti točan, ili što točniji. Prigradske linije imaju sat na Delti te sve kreću na vrijeme, ali kod gradskih linija, u gradu ostaje samo taj sat na računalu. Pretpostavljam da je težnja nastaviti sa modernizacijom te uvesti npr. najavu stanica u samom busu, ali i na stanicama. Sve se bojim kakav će to kaos biti, ako će raditi preko ovog sustava.

@Trojanski konj, zašto bi bio problem slikati opremu koja je i ovako i onako vidljiva većini putnika, u firmi koja je u vlasništvu JLS, tj. samih građana? Zar je to problem, kao npr. kad su FERovci preuzimali podatke od ZETa da bi napravili aplikaciju koja je bila korisna svim korisnicima ZETa?

Boki651

Filemona, trolej i većina njegovih zaposlenika se ponaša kao da su sami sebi dovoljni. Tko su putnici da bi imali pravo prigovarati na neispravne uređaje, ponašanja vozača i slično. Sami sebe voze i sami sebe prehranjuju. To korisnici javnog prijevoza ne čine plaćanjem karata.

Majstor

Čuj ovo ne snimati službenu opremu  glavauzid
Malo manje NaviCSI -a i sličnih serija koji si ti lik !
Samo mi sudite pošteno !

111222

prvo, svim sritna nova godina :) drugo, radi li trolej sutra i ostaje li subvencionirani pokaz za nas studente?

kigor

Imao sam slicno iskustvo.
Autobus na pocetnoj stanici. Sofer mi kaze da je restartao aparat jer je jurio 3 minute pa trenutno ne radi. Kada se "digao" kaze juri jednu minuti ali dobro je. Kada sam naslonio karticu uvijek sam imao crveno, ma koliko je kartica oki i napunjena.

7A

Pozdrav ekipo!  :)
Morala sam se registrirati jer mi se neda vise gledati kako autobous svaki put ide 3,4 pa čak i 5 minuta prije nego sto treba. Znaci zadnjih 5 puta kad sam isla na bus svaki ali bas svaki put su isli prije vremena. Vidim da ste vec pisali o problemu s validatorom i vozackim racunalom. Mislim da je krajnje vrijeme da ga rijesite. Neda mi se kampirati 10 minuta prije polaska na stanici zato sto ne mozete rijesiti jedan banalan problem poput sata na racunalima.
Lijepi pozdrav!

NP-549

Koji dan i u koliko sati ?