Autotrans - fotografije

Autor markost, Studeni 26, 2007, 22:10:43

5AR

kriticar

setra sa 5AR-ovog avatara danas u Zagrebu
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

5AR

brioni

evo Istarskoga Man-a  1117

i 960

Oprostite ako ima pogrešaka

Tomek

U ZGBu što se ATRa tiče ništa novo osim da je Cityliner 1129 skinut s linije za Povljanu, pa vozi za Gospić.. Iznutra je bus u super stanju, ali izvana izbija hrđa..
Evo jučer ciglice 1223

brioni

brioni

5AR

1003 na kolodvoru u Crikvenici (kao novi je bio stacioniran u bivšoj PJ Crikvenica) na putu za Ogulin

Novi Vinodolski. Još jedan žućko 1179 lijevo 963 koji je u komi, desno su 1194 i 1298

1208, 1304 i 1005

Tomek

Jel mi može netko od znalaca reći koji su ATR-ovi autobusi sa garažnim brojem 99x još aktivni, znači od 990 do 999? :D, hvala!!

man750

aktivni su  g.br 990 , g.br.991(dubrave D1438V) u Istri,g.br. 995(setra S211HD) na Braču,te g.br. 996 i 997(dubrave D14??) , za g.br. 994(Setra S211HD) nisam siguran, nije odavno vidjen.
jos sam davne 1998. vidio 998(Dubrava D1426), ali ga nitko od ostalih forumasa nikad kasnije nije vidio.
za ostale g.br. u rasponu i ne znamo sto su.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

Tomek

Ajmo ekipa gdje je ova velika pusta garaža?

shef

Rekao bih da je to ono što sam tražio a nisam našao: Gospić
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomek

Tako je, bivša garaža Zagrebačkih transporti koja je skoro u centru Gospića, a koju čovjek prođe ni ne shvativši da ju je prošao.. To se barem meni dogodilo jučer i onda sam pitao čovjeka koji mi je pokazao gdje je... Za par minuta stižu slike od jučer iz Gospića, Otočca i SLunja --- bit će nešto malo iznenađenja i davno nestalih buseva  ;D

Tomek

Počet ćemo s Autotransom, makar od njega ni nemam previše slika, nadao sam se u Gospiću da ću naletiti na neki izgubljeni bus od Croatiatransa Gospić, ali toga nije bilo.. Možda u nekom okolnom selu je spavao neki bus, ali većina ih je bila u garaži, barem mi je tako rekao jedan gospodin koji mi je 'pristojno' rekao da dođem sutra tj. danas između 7 i 14 ako želim slikati po garaži..

Pa evo nas u Gospiću, ovdje je vrijeme stalo prije 18 godina

Prvi i jedini bus u vožnji koji sam ulovio je gb941

Nakon malo lutanja gradom nalazim garažu, na ulazu je tabla Autotrans, ali kraj nje na zidu još stoji natpis, Zagrebački transporti  ;D, pa evo par tužnih slika

Ova Dubrava je 997, Iveco ne znam gb, a iznenadila me mala Setra do serije 200... Budući da od nikud se nije mogao vidjeti gb a ljudi su bili ispred ulaza u garažu, otišao sam na pumpu, i vrati se nakon 20ak min i više nije bilo nikoga -- osim što se pojavila u garaži 941

I onda sam lagano krenuo prema garaži, a budući da nikog nije bilo ušao sam unutra i ulovio ovog bisera čiju sliku koliko znam nemamo...

Bus ima tablice, ali nisam zapamtio jer nakon što sam ga poslikao čujem odjednom auto negdje u garaži  ;D, odjednom se pojavi jedan vozač koji je išao doma s tim autom i krene ispitivanje šta radim tamo.. Ja se lijepo predstavio, rekao za forum i pitao jel mogu par fotki okinut, ali sve što je rekao je bilo, sutra između 7 i 14... Kao da svaki dan dolazim u Gospić, no druge nije bilo nego da krenem van..