Ljaljić Turs, Čelić

Autor tamlover, Travanj 30, 2008, 19:23:03

busfan

Linija Celic-Mostar, slabo putnika ima sad, inace sam cuo da su povoljniji na liniji Brcko-Sarajevo od CTS

elvis

Citat: busfan  u Veljača 16, 2010, 17:49:20
Linija Celic-Mostar, slabo putnika ima sad, inace sam cuo da su povoljniji na liniji Brcko-Sarajevo od CTS

Ovo se moze posmatrati kao vise linija: Celic-Tuzla Tuzla-Sarajevo Sarajevo-Mostar

Mislim da je dio Celic-Tuzla uvijek dobar,ovaj Tuzla-Sarajevo malo manje ali dobar im je i dio Sarajevo-Mostar,jer kulturno kradu putnike Konjictransu na toj relaciji,srozali su cijene na minimum a polazak im je u 12:40 po redu voznje sa AS Sarajevo,medjutim oni obicno sa stanice odu u 12:55 i pokupe sve Konjictransu koji ima polazak za Mostar u 13:00,uvijek se pravdaju stanjem na putu,guzvama i sl. mada im je red voznje ustiman tako da uopste ne moraju zuriti da bi stigli na vrijeme u Sarajevo :P

busfan

Iz Celica idu u Brcko, imaju oni par linija Celic-Brcko-Tuzla dnevno, ne bih rekao da bas tu imaju racunicu, jer su vec ionako najaci na toj liniji. Ali jedan drug je putovao skoro sa njma Brcko-Sarajevo i pricao mi je da su povoljniji od CTS, koji jedini jos vozi tu liniju. Dobro iz Tuzle ima puno vise prevoznika prema Sarajevu, pa ne bih rekao da tu imaju nesto putnika.
Bore se ljudi cijenama i to je za pohvalu  ;) Samo zanimljivo je npr da je na liniji Brcko-Lopare, gdje su jedini prevoznici cijena 7 ili 8KM(zavisi od vozaca  ;D), a udaljenost 30ak kilometara

elvis

Samo mi nije jasno da nema nijedan cestit autobus,ako se izuzme jedan Cityliner koji ima noviju inst.tablu,sve same rage,a ima dobre linije,i ljeti ima dosta vanrednih,zasto ne kupi nesto mladje?

aaaaa

Citat: elvis  u Veljača 16, 2010, 21:02:04
Samo mi nije jasno da nema nijedan cestit autobus,ako se izuzme jedan Cityliner koji ima noviju inst.tablu,sve same rage,a ima dobre linije,i ljeti ima dosta vanrednih,zasto ne kupi nesto mladje?

polahko kupit ce kad im se oduzmu koncesije za linije onda ce razmisljati malo bolje,,,,,

The_Dubster

Citat: elvis  u Veljača 16, 2010, 21:02:04

a svakom pare drage... vidi npr cts, primjer ilijašku garažu - ti busevi na linijama srajevo-breza, nose velike pare a opet se vozamo u poprilično lošim busevima.

valjda je slično i kod njega, gleda da što više izmuze...

elvis

Ma ne mozes porediti njih i CTS nikako,CTS ima 20-ak novih MAN-ova,20-ak Isuzu-a od jedne do 5 godina starosti,onda Citylineri,Jetlineri,a Ljaljic jednog Citylinera od cca 15 godina,i ostali svi 20 i vise god. Ono sto u CTS radi Steyr i Transliner kod ovog vozi stari Sanos

The_Dubster

Citat: elvis  u Veljača 16, 2010, 21:33:22
Ma ne mozes porediti njih i CTS nikako,CTS ima 20-ak novih MAN-ova,20-ak Isuzu-a od jedne do 5 godina starosti,onda Citylineri,Jetlineri,a Ljaljic jednog Citylinera od cca 15 godina,i ostali svi 20 i vise god. Ono sto u CTS radi Steyr i Transliner kod ovog vozi stari Sanos

pa zato sam dao primjer samo garažu u Ilijašu, znači dole imaju par steyra, mb O303, sanosa 515 i onog midi jeta, kojeg su dali njima jer ne može vozit više nigdje osim vamo. i sad, oni imaju jako profitabilne linije a ne pružaju baš uslugu na nivou. msm busevi se mogu sredit, ali u unutrašnjosti im dosta fali... al i oni gule samo zbog para... pa tako radi i ljaljić - guliće dokle mogne, kad ne mogne krpi se i tako... kao i sve u ovoj državi ;D

aaaaa

Ljudi Liinje Linz Bec i Graz Bec imao sam priliko vidjeti voze Steyri kao u Postbusa . Znaci nerealno je ocekivati da na liniji za Brezu Vares Visoko Kakanj bude Cityliner ali u svakom slucaju bez obzira koji autobus bio on mora biti ispravan cist i uredjen kako s vana tako i unutra jer je to na neki nacin ogledalo firme..

The_Dubster

Citat: aaaaa  u Veljača 16, 2010, 21:54:19
Ljudi Liinje Linz Bec i Graz Bec imao sam priliko vidjeti voze Steyri kao u Postbusa . Znaci nerealno je ocekivati da na liniji za Brezu Vares Visoko Kakanj bude Cityliner ali u svakom slucaju bez obzira koji autobus bio on mora biti ispravan cist i uredjen kako s vana tako i unutra jer je to na neki nacin ogledalo firme..

da to je bit, usluga... a ljaljić ima pristupačne cijene tako da se raja lijepi za njega...

busfan

Znas kako Ljaljic vozi par puta na dan Celic-Brcko-Srebrenik-Tuzla i dva puta Brcko-Lopare-Tuzla, koliko sam primjetio slabo tu putnika ima, doduse jeste i preskup. E sad i mene cudi da ne moze da uzme nesto malo novije za turisticke ture. I koliko sam primjetio taj najonoviji City rijetko ide za Mostar

elvis

Taj city ode jednom mjesecno u Mostar,izgleda da njega cuvaju za posebne prilike,a za Mostar idu MB 0303,Jetlineri,stariji Cityliner a u zadnje vrijeme ide i Sanos visokopodni

busfan

elvis

Danas na AS Sarajevo ova 228 DT,prednja maska je promjenjena i ima dijelove od 328,mislim da ova nije prije bila u voznom parku,jel neko zna od koga je kupljena ???

busfan

Vidio sam je ja na njihovom parkingu prije 15-20 dana, ali cini mi se da tad nije imala natpise. To je novost sigurno, na njihovom parkingu je sigurno 2god stajala 228DT od AP Lika, ali mislim da nije to taj, jer ovo nisu mogli registrovati
Bijelu 228DT, sa maskom 328 je nekad imao Cosmos, ali je prodata u Prijedor, pa ne bih rekao ni da je ta