Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

Shole

Pa šta onda te uspoređuješ sa ZET-ovima.  Nađi po EU forumima komentare o CNG Citelisima. 

dominik,

Evo danas nisu mogli odrzat niti 2 v.r. na 118, jedan je krepao oko 13h, zamijenjen je sa g.b 84, a isto se događa već zadnja tri dana koliko sam ja pratio i mijenjaju ih sa dvovratim Lionsima.

leonardo123

Bilo bi zanimljivo napraviti statistiku koliko ih je u pogonu, a koliko u garazama

Shole

Vjeorvatno bi netko iz ZET-a mogao izvuć odnekud tehničku ispravnost po danima

Spiker

U našem ZET-u se pedantno vodi evidencija o svemu, pa i o statistikama kvarova, kao i vrste kvarova itd.
Ali, nitko neće uvrstiti takav neki faktor u budući natječaj.
Za ove Citelise je dobrim dijelom krivo i održavanje.
Održavaju ih privatnici a ne ZET.
Ti autobusi su još uvijek pod ugovorom.

marin

Pa održavaju ih svim silama, koliko god mogu, ali kaj kad krepavaju ko ludi. Jučer je bilo toliko vruće da super da ih je tako malo stalo. Posvuda je bilo MAN-ova i Citara, na 126 je došo gbr. 24 umjesto gbr. 687 koji je zakuhao, na 134 isto jedan solo Citelis ostao u kvaru, pa je 120 pokrivao to, opet je više vozio druge linije, nego samu 120. Taj gbr. 759 zakuhao, niti čut više iskre paljenja i stalno mu na displayu izbacuje poruku "Previsoka temperatura boca GAS (65 stupnjeva)", baš tako piše. A i ja ne znam kako može bit krivo održavanje, na očigled već se vidi npr staneš u najmanjem mogućem brijegu i daš gasa kolko hoćeš, on neće krenuti, jednostavno neće, iza čuješ motor, to se muči i ispušta svakakve zvukove, meni se čini iz toga već kao da će on u tom trenutku eksplodirat. Sve te sram pustit nekog iz stanice, još ti blenda onda.
E da, a kad se vozi 109, volio bih vidjet tog čovjeka koji se radnim danom može uključit u rotor bez gašenja klime (i onda teško). Nema šanse. Mrtvo. Opasnost na cesti. Ne pretjerujem ni malo.

NP-549

Za ovo uključivanje ti vjerujem jer je kod nas na probi bio vaš #793 koji je navodno najbolje podešeni vaš Citelis (tj. zamjenski), i to je bila živa opasnost na cesti.  Na liniji 32 za Opatiju ima jedno skretanje (između Bivia i Preluka) gdje moraš lijevo skrenut s glavne ceste, a dosta je nepregledno.  S tim busom skrenut to je bila čista lutrija.  Opičiš pun gas, on se sve nešto nećka, onda napokon krene a ti mašeš i blicaš ljudima i ispričavaš se šta si im presjekao put.  Mogu si mislit kakvi su ostali ako je taj 793 najbolji.  Nama sad dolaze 4 zglobna, ali sa jačim motorom i drugačijim prijenosom.  Baš me zanima kakvi će bit.  Nadajmo se dobri.

Dreamwalker

Ako su CNG, ne očekujte previše. Oni nemaju momenta kao dizelaši, pa bi se mogli jako razočarati kad dođu. Pogotovo zato jer su vama kao brdovitom gradu i vanstandardno jači dizelaši uvijek potrebni. Mislim da 18M CNG bilo koje marke nije za Rijeku.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

A drugi autobusi na CNG su dobri, s boljim prijenosom. Pa kako su to doveli tu u ZET bez ikakve probe? Ne shvaćam to, sigurno ih nebi uzeli da su znali ili barem nebi toliko. 791 je stvarno najbolje podešen i isto ne ide s mjesta, daš gas, moliš, prosiš, neće krenuti.

leonardo123

Jel sad na kraju 791 najbolje podesen ili 793?

tramvajac 92

leonardo123

Znam, znaci oba dva su u svojoj klasi najbolje podesena

marin

Ne, ja sam ispravio samo Dreamwalkera jer je kod njih bio 791 (zglobni), a solo 793 je pak najgore podešen, ironično. Šalta na skroz niskim okretajima, uopće ne ide u brdo, po ravnom slabo.
I zaboravio sam napisat, jučer je gbr. 743 povučen sa 109 jer mu je klima "eksplodirala" i litre i litre kondenzata su se prolile po ljudima, svi sicevi u prvom dijelu su bili mokri. A prošli tjedan se to desilo na jednom solo Citelisu na 120.

822DoDo

a na jednom se neki dan na 109 razletila vodena pumpa, gbr nezz...
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

Da li itko na forumu zna tko je umjesto plinaša koji su bili na probi (solo MB Citaro-a i zglobnog MAN-a) odlučio da se uzmu Citelis-i a da nisu bili uopće isprobani nego uzmi 70 komada i VOZI MIŠKO russian_roulette
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza