Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

tramvajac 92

Crk'o, pa dok se dopelja drugi ne vozi. A kaj je sa 141 onda?  ;D

smogovci.bbb2

A možda je zablokirao cestu pa ni zamjenski ne bi mogao proći buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 24, 2016, 11:50:56
A možda je zablokirao cestu pa ni zamjenski ne bi mogao proći buljo
Lako moguće, na cijelom komadu od Kosirnikove kod ulaza u park do Šercerovog prečaca previše je za pobrojati sve dijelove preuske i da se i dva minija zaobiđu.

No mislim da ukoliko je na tom dijelu zaglavio mogu voziti skraćenu liniju dvosmjerno do šume u Šercerovoj, samo vjerojatno se ne sjete takvih stvari...

Moguće je i da je u tom slučaju samo za 141 možda došao novi bus pa vozi...

MAN2001

Jučer se pokvario gbr.24 nisu se zatvarala zadnja vrata,zvali majstora i radili na njemu oko 15 min ali pravi je tenk inače najdraži su mi ti.

CONECTO430

Ponedjeljak g.br 534 na 215 oko cca 17h otišao sa Kvaternikovog trga u garažu sa natpisom "Autobus u Kvaru".
Srijeda opet 534 na 215 u 7h na Kvaternikovom trgu ugašen sa sitno ispisanim display-em iza njega Servisni Kombi gleda oko zadnjeg dijela motor i još nešto a vozač iznutra nešto oko zadnjeg sjedala gleda i nabija.
Idem samo jednu stanicu :D

marin

Gbr. 747 krepao danas na 136 zamjena gbr. 156. Također jučer jedan od plinera ostao u kvaru kod tržnice u Španskom (lin. 115).

atr-zgb

Jucer 850 na kolodvoru u VG stajao na peronu 7 vozac iza njega nesto gledpao i trlefonirao, a iz motora curilo ulje!

Diermeech

Gb. 31 kvar, danas oko 15h ( na liniji 133)

Ivan

Na 134 opet sva tri NG312, a popodne je 149 krepao u Prečkom.

Ne volim popisivati svaki mali kvar kojeg vidim ali sad je već postalo uobičajeno da su razni stariji MAN-ovi stalno s mehaničarom pod haubom na Črnomercu što nije bilo baš tako često zadnjih godina, previše eksploatacije i sva razna posuđivanja i odljevi solaša su očito umorili APP. :-\
I vidi se da ionako premala nabavka novih kasni pola godine, bit će još gore...

No možda ima smisla ovo disponiranje, malo više Citelisa i Citara na 109 a mislim da ima nešto više Citelisa na 176, a NG312 na kratkoj liniji 134 s užasnom cestom da razvali šasije do kraja i sporom vožnjom da poštedi poluispravne motore, kad već zbog nestašice moraju puniti i svaku liniju sa solo na koju može zglobni... :P

MAN2001

Nova nabavka? Ne razumijem,zbilja su mi ti dragi ali na kraju dana ni jedan drugi autobus ce toliko izdržati.To su sada i zauvijek jedan od najboljih autobusa u povijesti.

Shole

Povijest nije započela onda kad si ti počeo kužit koji je koji autobus.  NG312 jest solidan i izdržljiv bus ali je daleko od toga da je najbolji u povijesti.   Koliko je samo novaca utrošeno na njihovo održavanje.  Od motora do ostalih sklopova. To što je tebi najdraži, to je drugi par rukava

MAN truck bus

Za ti vrijeme je i bio najbolji ali sada ga usporedit sa novim npr Mercedesom koji sam vozi, nije bas nešto :-\
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

marin

Citat: Ivan  u Listopad 20, 2016, 23:41:51
Na 134 opet sva tri NG312, a popodne je 149 krepao u Prečkom.

Ne volim popisivati svaki mali kvar kojeg vidim ali sad je već postalo uobičajeno da su razni stariji MAN-ovi stalno s mehaničarom pod haubom na Črnomercu što nije bilo baš tako često zadnjih godina, previše eksploatacije i sva razna posuđivanja i odljevi solaša su očito umorili APP. :-\
I vidi se da ionako premala nabavka novih kasni pola godine, bit će još gore...

No možda ima smisla ovo disponiranje, malo više Citelisa i Citara na 109 a mislim da ima nešto više Citelisa na 176, a NG312 na kratkoj liniji 134 s užasnom cestom da razvali šasije do kraja i sporom vožnjom da poštedi poluispravne motore, kad već zbog nestašice moraju puniti i svaku liniju sa solo na koju može zglobni... :P
Apsolutno je Citaro neprikladan za 109 zbog vrata na senzor. Ne znam kakav ti je to prijedlog uopće, a NG313 i 312 ima dovoljno da pokriju cijelu 109.

MAN truck bus

Pa ako kad se dođe  u stanicu otvore 1 i 2 vrata putnici se privuku na 1 i  2 onda se da dozvola onda je prikladan prije 2 tjedna je na cjelodnevnom bio 182 i stizao je na vrijeme  ;)
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Citat: marin  u Listopad 21, 2016, 16:23:59
Apsolutno je Citaro neprikladan za 109 zbog vrata na senzor.
Što bi onda rekli na APD linije, gdje je većina  bus123 bus123 na senzor, pa se stiže vozno vrijeme.
Sve i svakoga se dade naučiti, ali komocija pojedinaca za volanom više voli manuelno ili s čačkalicama/plastičnim žličicama iako sigurnost nije zagarantirana.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln