Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

MouldieHawn

26.09.2013 oko 7:20 se gbr 541, linija 269 "pokvario" pa smo svi izašli u Dubcu, ako netko bude imao više info neka javi.

Edit: Vozač je sipao neku tekućinu u lijevi od 3 spremnika na desnoj strani Citara s 3 vrata.

822DoDo

Mislim da pusta vodu...nakon sto su natocili kantu vode odma je otisao u garazu
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MouldieHawn

Pustolovine iz ZET-ovih autobusa 1:

Vozeći se tako na gbr. 509 na liniji 269, vozač nije (mogao?) otvoriti 3. i 4. vrata. Kako smo došli blizu Sesveta na stanicu, nekolicina maloljetnika, povodom ne-otvaranja vrata i velikom gužvom (nemogućnošću dolaska na 2. vrata) otvaraju ventile na oba vrata, otvaraju ručno vrata te na izlasku (korektno?) zatvaraju ventil. No, od tada se vrata nisu mogla zatvoriti. Kako znam da taj autobus nema senzore iza, a 2 minute stojimo na stanici, zamolih dečka blizu vrata (sjedio sam) da otvori ventil, zatvori ručno vrata i zatvori ventil, na što on odgovara "ma ne znam ti ja to".
Onda sam bio primoran ja ustati, otvoriti ventil, ručno zatvoriti vrata i zatvoriti ventil.
No, priči tu nije kraj, kako su se vrata zatvorila, počela su se polako otvarati (naglasak na *polako*, negdje nije dobro 'dichtalo') te sam onda ja ručno njih držao, a vozaču je očito pisalo da su se zatvorila, jer je krenuo polako.
Tako stojeći na vratima smo se vozili do Sesveta, kad sam ja izašao i pričekao drugi bus koji je došao za pola minute. Onda je neki dečko preuzeo ulogu držanja vrata.
Kad smo došli na Borongaj doslovno 15 sekundi nakon pokvarenog busa, vozač opet nije mogao zatvoriti vrata, te sam vidio vozača na kraju kako ide prema vratima. Što se dalje dogodilo, ne bih znao.

marin

U srijedu riknuo 223 (valjda nije htio upalit), linija je 121. Nisam mogao bolje slikat.

I 193 stoji pored i čeka svoje vrijeme. Ne znam dal je došla zamjena.

Portos

g.b. 200 danas iza 18h stajao na terminalu Zaprešić s natpisom na displayu "vozilo u kvaru"

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Da i poslali su 329 sa 127 (polukasnog, taman završio) umjesto 200, taj 329 se vratio na Gajnice, a 178 vozi sad.

GT-R

Danas u 15:30 Lion cini mi se gbr 475 na liniji 216 dok je stao na stanici Caviceva (smjer Kvatric), vozac izasao iz busa, nesto gledao oko motora, vratio se u bus, ugasio ga i rekao: "pregrijao se, cekamo servis!".

A i po zvuku sam cuo da se motor muci.

marin

Neka me netko ispravi ako krivo kažem, ali ako se sad pregrijao, sigurno nije radi vanjske vrućine već pretpostavljam da je pulkla cijev dovoda rashladnog sredstva. Kaj drugo može biti sad?

GT-R

Moze bit i da je zacepljen usis, sto je kod ovih Manova problem.
Nebitna vanjska temperatura, ako motor nedobiva dovoljno hladjenje pregrije se.

NP-549

Nemora ništa puknut i nemora uopće bit vani toplo.  Hladnjak vjerovatno radi smanjenim kapacitetom  (a i inače se nisu baš pokazali na NL313) jer je ili prljav izvana, ali ne sa strane prema vanjskoj oplati busa nego s unutrašnje strane, a moguće da je i iznutra slab protok ako se stvorila emulzija

marin

Moguće i to da je sve zaštopano, ali oni koji su po ljeti u APP imali užasne probleme (pregrijavali se na ravnim linijama), oni bi i sada trebali tako. Ili ne? Ima veze vrijeme puno, po zimi da ga pregriješ trebaš ga gazit pol sata valjda, a po ljeti ni sa punim gasom su se pregrijavali na ravnim linijama (123, 131...).

Portos

147 prije nekih sat vremena jedva gmizao pokraj cementare u smjeru zapada sa upaljena 4 žmigavca i uz jaki crni dim iz ispuha. Mislio sam da će stati na sred ceste no ugasio je žmigavce i nastavio vožnju. Pojma nemam što mu je bilo.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

822DoDo

Na gbr.327 pukla prednja desna guma na liniji 270 u Soblincu u smjeru Dubca
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

dominik,

Danas je 694 oko 17.10 sati ostao u kvaru na 118 kod Hanamanove u smjeru Trga Mažuranića. :P
Vidim da sad vozi, znaci osposobili su ga ;)

Tomek

Malo prije viđen FAP D-4 kako tebli Citaro G gbr 552 u garažu Dubrava.