Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

tramvajac 92

I šta ćemo sa 60ak autobusa manjka? Uzeti dizel Citliese?  ;D
Ili probati nešto novo? Imam ideju što ali to je oftopik tu..

STress

Citaro G.B. 189 viđen kako vozi niz Medpotoke s natpisom "U kvaru" oko 17.15.

marin

Danas na liniji 136 polazak u 16:46 s Črnomercai u 16:57 iz Španskog je odradio gbr.104 zbog kvara na redovnom gbr. 184, a pošto je to linija sa više putnika i pošto je 104 solo bus ljudi su na putu prema Španskom takoreć ispadali iz busa ;D !

Westin

Oko 17h na stanici Velesajam smjer istok gbr.762 ( vjerovatno linija 222 9 stoji s natpisom KVAR i vozač čeka pomoć

plavi ZET-ov bus volim

Kao što se može vidjeti sa slike krepao je gbr. 146 na liniji 109 oko 17 sati.
Bus se jednostavno ugasio. Dobro da je bio u koloni pa se nije jako osjetilo kad je zacukao pri zaustavljanju.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

buSHunter795

465 se pokvario u Dupcu na 223, u zamjenu poslan 462. (valjda sa linije 26x/27x u Dupcu dok je bio parkiran)

Westin

Jučer (subota ) ostao je u kvaru gbr.225 na liniji 234 te je na zamjenu poslan gbr.55x.viđen oko 17h .

Tomek

A prekjučer kod Instituta Ruđer Bošković na Šalati viđen gbr 182 sa sva četiri prazan kako stoji na stanici.

GT-R

Čitajući vaše postove, vidim da se najčešće kvari Citaro II.
Pa nisu valjda toliko kvarljivi, a tek 3 god stari.
Što je najčešći kvar? Loše održavanje ili?

Shole

Moraš uzet u obzir da oni SVI voze na linijama "tu blizu" i puno ljudi ih lakše zapazi u prometu, pa tako i u kvaru,  dok Lion's City uglavnom voze malo dalje po manje uočljivim linijama.  Ko će primjetit da je neki City crko negdje u selima u okolici Sesveta, a Citara će svi vidit na GK ili na Črnomercu

Ivan

Citat: Shole  u Listopad 09, 2011, 15:07:06
Moraš uzet u obzir da oni SVI voze na linijama "tu blizu" i puno ljudi ih lakše zapazi u prometu, pa tako i u kvaru,  dok Lion's City uglavnom voze malo dalje po manje uočljivim linijama.  Ko će primjetit da je neki City crko negdje u selima u okolici Sesveta, a Citara će svi vidit na GK ili na Črnomercu
Lion's Cityji voze u velikom broju po zapadnom Zagrebu gdje nas puno sa foruma živi i sa Črnomerca ih vozi više nego Citara, tako da ovo ne stoji baš.

Održavanje bi moglo biti djelomični razlog, ali prvenstveni je da su loše napravljeni, imaju ozbiljne kvarove otkad su došli.

GT-R

Citat: Ivan  u Listopad 09, 2011, 19:20:05
Citat: Shole  u Listopad 09, 2011, 15:07:06
Moraš uzet u obzir da oni SVI voze na linijama "tu blizu" i puno ljudi ih lakše zapazi u prometu, pa tako i u kvaru,  dok Lion's City uglavnom voze malo dalje po manje uočljivim linijama.  Ko će primjetit da je neki City crko negdje u selima u okolici Sesveta, a Citara će svi vidit na GK ili na Črnomercu
Lion's Cityji voze u velikom broju po zapadnom Zagrebu gdje nas puno sa foruma živi i sa Črnomerca ih vozi više nego Citara, tako da ovo ne stoji baš.

Održavanje bi moglo biti djelomični razlog, ali prvenstveni je da su loše napravljeni, imaju ozbiljne kvarove otkad su došli.

Šteta, ipak je to Mercedes.
Sjećam se da u knjižici vozila od gbr 184 piše da je proizveden u Poljskoj (mada to i nema neke veze ali evo da napomenem).

Ja ih i nisam vidio puno u kvaru, svega par njih, a čini mi se da nijedanput nisam naletio na Citelis ili Lion u kvaru.
Najčešće kockica.

Ivan

Citat: GT-R  u Listopad 09, 2011, 23:06:41
Šteta, ipak je to Mercedes.
Sjećam se da u knjižici vozila od gbr 184 piše da je proizveden u Poljskoj (mada to i nema neke veze ali evo da napomenem).
Ne bi baš bilo, koliko ja znam, svi zagrebački Citari su iz Mannheima a slažu se još i u Francuskoj i Španjolskoj, nisam baš siguran ima li Evobus ikakve pogone u Poljskoj.

U tim knjižicama inače znaju pisati svakakve gluposti.

MAN19464

glavni kolodvol na peronu linije 311 g.b. 882 piše autobus u kvaru zamjenio ga g.b. 346 koji je skinut sa linije 330

221

Citat: Ivan  u Listopad 09, 2011, 23:38:10
Ne bi baš bilo, koliko ja znam, svi zagrebački Citari su iz Mannheima a slažu se još i u Francuskoj i Španjolskoj, nisam baš siguran ima li Evobus ikakve pogone u Poljskoj.

Postoji EvoBus Polska i mislim da oni proizvode buseve. Našao sam vijest iz 2000. da Mercedes-Benz planira graditi tvornicu u Poljskoj. Vjerojatno su je i izgradili.