Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

Tomek

Oko 15.30 na Ilici preko puta MUP-a u Kustošiji izdahnuo Citaro G gbr 180, svaka čast vozaču koji ga je sparkirao na rinzol te u doba najveće gužve nije smetao prometu. Stvarno ga je fora bila tako vidjeti na rinzolu među autima.
Oko 19.15 pak u Vrapču, malo prije željezničkog stajališta u smjeru zapada u kvaru pak ostao Citaro G gbr 189 no tu je već nastao problem budući da bus stoji na jednoj traci Bologne te jako ometa promet.

MouldieHawn

Još jedan Citaro G II ostao u kvaru, i to gbr 229. Ne znam što mu je, upaljena mu 4 žmigavca i natpis autobus u kvaru,  niti jedno svjetlo unutra nije upaljeno. Pretpostavljam da dizalicu čeka.
Viđen blizu Dubca u 20:10.

Urbino LE

Šta je to danas masovni pomor Citara? :o

Tomek

A te smo mi vidjeli, pitanje šta je još sve ostalo u kvaru. Ja sam se vozio sa 222 i stvarno je po ovom snijegu imao velikih problema te smo jednom i zapeli jer jednostavno zglob teško gure prednji dio te je jedno 10 minuta šlajdrao, na kraju se ugasio, pa ga je vozač upalio i pokušavao zanjihati te nakon 15ak min smo opet krenuli. Vjerojatno su i ljetne gume odradile svoje.

maxkuki

Jedan Citaro koji je bio na 268 viđen kako ga se slepa kod lidla u oreskovicevoj,nezz gbr,bilo je to oko 9,9:30

Sent from my WT19i using Tapatalk

Ivan

Onda ih je stvarno puno pomrlo odjednom, samo ovi viđeni su sigurno preko 10% onih koji dnevno izlaze na linije, tko zna ima li ih još? ??? Koji bi uopće mogao biti teoretski razlog ovome? Neki novi dio, softver, aditiv?

MouldieHawn

Citat: maxkuki  u Siječanj 24, 2014, 22:58:56
Jedan Citaro koji je bio na 268 viđen kako ga se slepa kod lidla u oreskovicevoj,nezz gbr,bilo je to oko 9,9:30

A imamo i sliku:
http://www.24sata.hr/galerija/news/bandic-do-6-ujutro-ceste-ce-biti-ciste-da-se-vidi-crni-asfalt-350749/849627

Je li to 552?

maxkuki

Je,vidi se iza kad se zumira slika ;)

kikas_usora

ovom 552 u oreskovicevoj nestalo ad blua samo je krepao odjedanput, majstor pokusavo nasuti ali nista ne uspijeva......
bili su problemi sa elektronikom, nakvasila je, pa podivljala odjedanput....

Portos

Citat: Tomek  u Siječanj 24, 2014, 20:45:47
A te smo mi vidjeli, pitanje šta je još sve ostalo u kvaru. Ja sam se vozio sa 222 i stvarno je po ovom snijegu imao velikih problema te smo jednom i zapeli jer jednostavno zglob teško gure prednji dio te je jedno 10 minuta šlajdrao, na kraju se ugasio, pa ga je vozač upalio i pokušavao zanjihati te nakon 15ak min smo opet krenuli. Vjerojatno su i ljetne gume odradile svoje.
Na 172 sinoć su Citari vozili čak i redovito. Jedan mlađi vozač rekao je da nije primijetio zanošenja pri vožnji u zavojima no pri polasku iz Zaprešića morao je najprije cuknuti pola metra u rikverc da bi krenuo, a srednji dio se zanio prvih 2 metra.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Citat: Tomek  u Siječanj 24, 2014, 20:07:38
Oko 15.30 na Ilici preko puta MUP-a u Kustošiji izdahnuo Citaro G gbr 180, svaka čast vozaču koji ga je sparkirao na rinzol te u doba najveće gužve nije smetao prometu. Stvarno ga je fora bila tako vidjeti na rinzolu među autima.
Oko 19.15 pak u Vrapču, malo prije željezničkog stajališta u smjeru zapada u kvaru pak ostao Citaro G gbr 189 no tu je već nastao problem budući da bus stoji na jednoj traci Bologne te jako ometa promet.
Nešto mu je sa strujom bilo pa je malo kasnije došao servis i mislio je da ga je osposobio do garaže, već je prije Vrapčanske aleje u smjeru Zaprešića opet riknuo, tj nisu dobro to sredili. I tako je stajao dobra 2 sata dok nije dizalica došla.

marin

Citat: Portos  u Siječanj 25, 2014, 08:30:06
Na 172 sinoć su Citari vozili čak i redovito. Jedan mlađi vozač rekao je da nije primijetio zanošenja pri vožnji u zavojima no pri polasku iz Zaprešića morao je najprije cuknuti pola metra u rikverc da bi krenuo, a srednji dio se zanio prvih 2 metra.
Ja sam se vozio u 184 na 172 i nije bilo takvi problema, 2 puta smo zapeli na stanici, ali samo pola metra u rikverc i opet naprijed i bez problema dalje(a gume su naprijed bile onaj ljetni šit, kao i otraga). Citelis jako lijepo staje po snijegu, bolje od Citara, ali se jedan u istoj stanici kao mi zakopao i tako 15 minuta dok se nije izvuko(gbr. 775). Ja sam uvjeren da bi se na gumama moglo puno uštedjet ako se stavljaju ljetne ljeti, a zimske zimi, a i nebi bilo toliko "zapinjanja". E da, nisam mogao vjerovat da je tolika razlika u visini snijega u recimo NZG i tu u Malešnici. Ovdje je na cesti bio onaj mokar snijeg koji se odma otopio, a u Zaprešiću led i 20 cm snijega na cesti, kao i u NZG. Veli vozač isto da nije mogo vjerovat da je poslije tunela sve bijelo, a prije Podsuseda ni s od snijega.

STIB

Citat: marin  u Siječanj 25, 2014, 16:45:35Veli vozač isto da nije mogo vjerovat da je poslije tunela sve bijelo, a prije Podsuseda ni s od snijega.
Logično je, snijeg i vjetar su ovaj put dolazili sa sjeveroistoka, dakle Podsused i uopće zapadni dio pod Sljemenom su bili najzaštićeniji.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Portos

Citat: marin  u Siječanj 25, 2014, 16:45:35
Veli vozač isto da nije mogo vjerovat da je poslije tunela sve bijelo, a prije Podsuseda ni s od snijega.
Pa i nije baš tako. Ja sam vlastitim automobilom išao kući po Aleji Bologne u 15.45h. Snijeg je intenzivno padao od Cementare i jako se hvatao po cesti. Doista, kada sam prošao kroz tunel na cesti me zateklo puno više snijega nego prije tunela ali ipak se ne može reći da ga u Podsusedu i prije Podsuseda uopće nije bilo. Zaprešić je sasvim druga priča, napadalo je sveukupno oko 15cm snijega a ralice su počele čistiti tek od 16h. I nisu prestajale dok god je padao snijeg.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Pa lovio se on po Bologni ali jako kratko jer je bio mokar, dok je u Zaprešiću bi suh a taj se puno bolje lovi po cesti. Ja sam u Zaprešiću bio pola sata oko 18:30 i nisam vidio ni jedne ralice. A snijega je fala bogu bilo. Pogledaj u temi slike iz Zg kolko ga je bilo.