Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

smogovci.bbb2

Tak je uvijek bilo u ZET-u  :(
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 12, 2015, 17:07:03
Na 109 je gužva jer prometuje neadekvatan broj autobusa. ZATO JE GUŽVA!!!
To je djelomična istina.
Naime, već smo masu puta pokušali objasniti da je prislanjanje kartice(a) uz uređaj, ima i funkciju brojanja putnika (što ljudi većinom izbjegavaju) pa oni koji planiraju kapacitet i vozna vremena dobivaju netočne podatke i tak je kak je!
Zato vidiš krcato prometalo, a kad (pr)očitaš validirane karte ispada da se vozi oko 40-60 ljudova.
Ne znam da li bi se stanje poboljšalo povratkom validatora i na dio u prikolici.
Osim toga Citaro ima kapacitet 161 osobe, naspram Citelisovih 126!
Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 13, 2015, 06:47:13
Tak je uvijek bilo u ZET-u  :(
Bogme nije.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Recite vi kaj hoćete ali Citaro nije autobus za balkance. Prvo i osnovno radi senzora veliki problem na 109 jer se idioti ne znaju maknut (a ti autobusi su 5 godina već u prometu), pa dotrčava neki dečko na zadnja vrata i stisnu ga i zatvore mu se pred nosom, pa onda taj dečko j*be mater vozaču itd itd. Ja ne znam evo konkretno, 421, tebi bi se dalo zezat s takvim ljudima? Sigurno bi mu izašao iz kabine i išao objašnjavati da ta vrata imaju senzor i da su ga sama stisnula?
Zašto se zezati kad naši putnici nikad neće naučit, pošalješ biodizela i stvar riješena. Kad su bili Citari na 109, ovaj sa biodizelom koji se rijetko tamo našao, znao je preteći dva vozna reda ispred sebe upravo zbog senzora na vratima. I ima sasvim dovoljno autobusa i dok voze MAN-ovi NG312 i NG313 nema apsolutno nikakvih problema niti zastoja.

421

Obzirom da sam u prometu APD već (pre)dugo mogu reći slijedeće. APD je u startu dobio buseve s automatskim otva/zatvaranjem vrata tako da su se putnici koje vozi APD navikli što kod APP nije bio slučaj.
Vidjela se razlika tamo gdje su se krajcale APD i APP linije ( 109/220,219,; 107/114,115,116...).Zato  stojiš u stajalištu i ČEKAŠ. Vrijeme ide, radno vrijeme se opasno približava. Za kritične situacije  i/ili nakon zatvaranja vrata i pokreta upotrijebiš razglas (ako radi).
Žao mi je onih kolega koji nisu shvatili da im je na Citelisu automatika razlika između zatvora i mirnog sna, već su čačkalicama i plastičnim žličicama od kave uništili sami sebe i vratili se u doba SGjaca i SUova umjesto da dresiraju putnike i dugoročno riješe dvojbe pa počnu normalno raditi. Isto tako, vađenje releja na biodizelima je totalna glupost i vozači nikad neće shvatiti kakvo su oružje imali u rukama protiv oponenata i voznih vremena diktiranih politikom.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Mislim da bi onda na liniji 109 najbolje funkcionirao zglobni autobus bez sjedala i vrata :)evil Također mi nije jasno zašto ZET kupuje autobuse sa klimom kad u većini buseva klime ne rade (kao danas u MB Cit gb 542 na 219) a u onim rijetkim kojima radi putnici se smrzavaju. Sad, da li vozač nezna podesiti temp ili se nemože, molim odg.

tramvajac 92

Na 109 bi najbolje funkcioniralo da se busu nekak otvori cjela desna strana  ;D

Pitanje je jel vozač uopće ukjučio klimu ili ne. Jedino se na Citelisu neda poštelati temperatura, na ostalima se da.

smogovci.bbb2

Uključio je klimu ali je bilo još toplije a bili su otvoreni svi bočni i krovni otvori. Nisu napunjene plinom i ne održavaju se, to je. NE ŠLJAKA NI NA MAN gb 164 (danas na 109).

Ivan

Pa uobičajeno stanje za većini autousa u proljeće (a s APD prošlih godina i cijelog ljeta)... No svejedno je puno bolje nego otprilike 2005.-2008. (kad je u APP bilo gore) ili u svim zadnjim Citarima kad je propao Euroline pa se nije znalo tko ih uopće održava...

Uglavnom, mislim da je onda kad radi klima pitanje pojedinca hoće li mu biti prehladno, većinu ljudi veseli kad jako hladi ali meni osobno ide na živce Webasto Aerosphere klima u MAN-ovima i pogotovo u Citarima koja jako neugodno puše, kad radi klima u Conectima i u Citelisima mi je daleko bolja nego Webasto u većini ostalih.

A zašto se kupovalo, pa eto, meni ne treba ali većina ljudi danas očekuje takav komfor. Kad ne radi onda se mogu otvorit prozori kao i prije, ne vidim problem da ponekad ne radi pogotovo dok temperatura nije viša od 25°C, osim što su na Citelisima naručili premale prozore (a u zadnjem redu im je ionako slaba toplinska izolacija).

Uglavnom, mislim da nema potrebe da se ovdje "prijavljuje" svaki g.b. kojem ne radi kao "kvar" jer lista bi valjda bila oko 1/3 voznog parka.

flip

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 13, 2015, 19:09:29
Sad, da li vozač nezna podesiti temp ili se nemože, molim odg.

Mislim da je to prije pitanje ispravnosti klime, ali neka me ispravi netko ako sam u krivu.

Usput, što se tiče onih koje rade, daju li se namjestiti programirane temperature kao u linku ispod (za Citaro)?

http://i.imgur.com/GWDhMl0.jpg?1

marin

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 13, 2015, 19:09:29
Mislim da bi onda na liniji 109 najbolje funkcionirao zglobni autobus bez sjedala i vrata :)evil Također mi nije jasno zašto ZET kupuje autobuse sa klimom kad u većini buseva klime ne rade (kao danas u MB Cit gb 542 na 219) a u onim rijetkim kojima radi putnici se smrzavaju. Sad, da li vozač nezna podesiti temp ili se nemože, molim odg.
Na MAN-ovima se može podesit temperatura tako da se drže zadnja tri gumba s desne strane (tako gdje se pali klima) i kad počne "blinkat" onda se podesi više ili manje. Na Citarima (njih 99%) je neki pametnjaković postavio da se klima gas ako bus stoji ne znam duže od dvije minute kad je ručna povučena i kad je van brzine autobus. To je strašno loše i ne vidim apsolutni nikakve logike u tome jer se onda klima, kad autobus kreće, pali na najjače tako da nema ni neke uštede tu, a i na linijama di se stoji duže postane vruće. Budalizam. Na Citelisu sam vidio više puta da vozač ne pali klimu jer ne ide bez nje, a s njom još gore. Na 115 ili bilo kakvoj takvoj je to smrt, ne možeš krenuti iz stanice, ali doslovno.

421

@ Marin
Namljeo si toliko bedastoća da mi je glupo išta komentirati.
Neki put je bolje zadržati svoja "znanja" za sebe.

smogovci.bbb2

Pitanje je bilo više retoričko. Klime su potrebne ali se ne održavaju a kad se zna da ih se neće održavati čemu ih onda kupovati. Eto, na to sam mislio  >:D

marin

Citat: 421  u Svibanj 14, 2015, 15:28:37
@ Marin
Namljeo si toliko bedastoća da mi je glupo išta komentirati.
Neki put je bolje zadržati svoja "znanja" za sebe.
Al ne, daj baš reci, zanima me što sam ja to netočno ("bedasto" pretpostavljam da to znači) rekao. Trebaš možda dokaze? Može nije problem.
I taj moj post gore je poprilično neuredan i pun grešaka to priznajem jer sam se žurio pisati.

Dominik MAN NG312

Pokvario se Citelis gbr.765, vjerojatno je bio na Gajnicama kad je prošao pored Konzuma ali s druge strane. Ne znam kak da objasnim ;D

STIB

Bus 885 stajao jutros na stajalištu Lisinski u smjeru juga (barem) od 7 do 7.45, iza njega servis...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU