Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

822DoDo

Gbr 525 na 234 (sav radostan kad sam ga vidio ujutro na putu iz garaze odma sam tu napisao) je odma ujutro nakon prvog kruga riknuo...dizalica ga odvukla
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

STIB

Možda ga je 524 zamijenio...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

Gbr 334 riknuo na 274...pocelo se dimit iz njega i proizvodio je neke cudne zvukove

822DoDo

NP-549

Za bus koji ima sigurno preko 600 tisuća moram priznat da dosta uredno izgleda prostor motora

Dreamwalker

Neki primjerci su već na 700 tisuća, ali da, po mojoj procjeni su u jako dobrom stanju i izvana i iznutra. Unutra je još uvijek originalan tapecirung u odličnom stanju. Zasad samo neki primjerci cvile, ali su u globalu odlični.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

Izgleda da onda ipak ne drži vodu ona teorija kako su busevi slabo održavani.  Po meni je ova zadnja serija unatoč silnim kilometrima u boljem stanju nego oni iz 1999. ili 2005. nakon toliko vremena.  Motor izgleda odlično,  na više slika se vidi da nisu busevi izudarani po ćoškovima,  a sam kažeš da su iznutra OK.  Za 700 000 kilometara gradske vožnje to je odlično stanje. Problem je samo što oni neće tako brzo dobit nasljednika, jer ako i dođe šta solo buseva oni će zamjenit one starije, a ovi će i dalje drljat.  Nebude li opet nekakvih mega kupovina, ove generacije iz 2008./2009. bi mogle jako puno KM nakupit u ZET-u

tramvajac 92

MAN Importer ih je održavao dok je to bilo u ugovoru, to je već razlika.

NP-549

Jesi siguran da je razlika na bolje ?  ZET-ovi mehaničari nastoje stvar riješiti,  dok je ovima najvažnije auto vratit kao "ispravan" jer preko 48 sati neispravnost povlači za sobom penale. A masa stvari se nemože u 2 dana riješit ni kad imaš djelove, a kamoli kad ih čekaš.  Mogu se stobom složit jedino što se tiče čišćenja buseva. Pretpostavljam da su puno češće išli na generalno pranje, nego je to slučaj kad ZET to vodi

Ivan

MAN je imao dva zamjenska busa tako da valjda i nisu previše plaćali penale za stajanje. Osjeti se razlika, mislim da niti jedan ZET-ov bus koji je bio u pravom opticaju dosad nije bio u dobrom stanju kao ovi kad je održavanje bilo Autohrvatska / MAN Importer.

NP-549

Za Mercedese nemožemo reć isto jer je umeđuvremenu propao i Euroline, plus pitaj boga kako su s njima bili dogovoreni penali i činjenica da nije bilo zamjenskih autobusa, dok su Citelisi pak priča za sebe.  Uvijek ih je puna garaža u Resniku, i uvijek su svi rasklimani i jadni iako imaju 200 tisuća, a ovi drugi 700

Portos

Citat: Ivan  u Rujan 23, 2015, 18:07:16
MAN je imao dva zamjenska busa tako da valjda i nisu previše plaćali penale za stajanje. Osjeti se razlika, mislim da niti jedan ZET-ov bus koji je bio u pravom opticaju dosad nije bio u dobrom stanju kao ovi kad je održavanje bilo Autohrvatska / MAN Importer.

Citat: NP-549  u Rujan 23, 2015, 18:38:02
Za Mercedese nemožemo reć isto jer je umeđuvremenu propao i Euroline, plus pitaj boga kako su s njima bili dogovoreni penali i činjenica da nije bilo zamjenskih autobusa, dok su Citelisi pak priča za sebe.  Uvijek ih je puna garaža u Resniku, i uvijek su svi rasklimani i jadni iako imaju 200 tisuća, a ovi drugi 700

MAN Importer je u momentu kada je propao Euroline osposobio za promet preko 50 Citara G tako da dečki tamo odlično rade svoj posao. Za razliku od ostalih, nažalost.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Majstor

Nije MAN Imp već ARZ
MAN je kao i sa Manovima samo ubirao novac
Sada kad se vozila predaju u Zet po navršenih 600 000 km MAN se ispruži poprilično da ih dovedu u ispravno stanje da ih tehnička kontrola Zeta preuzme
Samo mi sudite pošteno !

marin

Jako lijepo su obnovili i sredili te solo MAN-ove. Inače u APP je svaki drugi bio izudaran, a takav čisti motor je vjerojatno jer je autobus pran i čišćen kompletno na toj "polugeneralki". Također su iznutra sve potrgane tkanine na sicevima promijenili i stavili tamo gdje fali.

421

Citat: Portos  u Rujan 24, 2015, 10:54:27
MAN Importer je u momentu kada je propao Euroline osposobio za promet preko 50 Citara G tako da dečki tamo odlično rade svoj posao. Za razliku od ostalih, nažalost.
Izgorjele kočnice i cvilež selena su rezultat njihovog "osposobljavanja" ugradnjom OEM dijelova s polica MAN-ovog dućana na MB Citare G koji nisu pasali
.
Rezultat (+) prijevremena zamjena; (-) enormno povećani troškovi održavanja i neplanirani izdatci koji su utjecali na faktor javne nabave koji je financijski ostao isti, ali s drugačijom preraspodjelom nabave dijelova. Dakle, umjesto (primjerice)  planirane nabave filtera klime nabavljeni su novi diskovi prednjih kotača i  pripadajuće pločice. 
MAN je imao dva zamjenska busa tako da valjda i nisu previše plaćali penale za stajanje.
Da, za razliku nepoznatog ugovora potpisanog između ZH(?) ili  ZET(?) s EUROline-om jer nije poznato kako je riješeno plaćanje penala jer zamjenskih autobusa nije bilo. No, ta dva MAN-a teško da su mogla odraditi nedostatak onih koji su bili na servisu, jer ih je uvijek bilo više od dva, jedino da su i fizički postali ZET-ovi. Ali jedan je izgorio, drugi je imao totalku,stoga ....
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln