Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

atr-zgb

Uskoro iznenađenje, GB 652 se kroz 10 dana vrača u promet! pozdrav

STIB

Ne znam da li su u pitanju kvarovi (hladnoća?) ili nedostatak vozača, ali jutros u Dubravi nije vozio jedan (od dva) busa na liniji 232, pa je onaj s 205 na brzinu odradio jedan krug do Policijske akademije. Također nije vozio jedan od dva na 223, pa se kasnije pojavio (zamjenski?) 672 (uobičajeni su Lionsi).
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

poceli su voziti i solo na 212 i 231...nema buseva...jedva se ceka da skola zavrsi pa da se i skolski ubace
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tramvajac 92

Jel školski voze vikendima linije? Vj ne.

Konkretno, obični Classic može voziti svaku liniju gdje nema previše putnika, a Classic Ü može komotno voziti prigradske linije, i Kašinsku i Zelinsku stranu. I sa Savskog mosta se nađe posla.

Shole

Može Classic i jaču liniju pod uvjetom da je vozno vrijeme OK jer će trebat malčice više vremena za izmjenu putnika jer je uski prolaz.

tramvajac 92

Nije toliki problem u prolazu kod nas, nego što ima 2 vrata (nisam siguran za sjedala preko puta 2. vrata). A jače linije znače pun bus, a seoskih linija za koje je super ima sasvim dosta.

marin

Treba u APD poslati 5-6 zglobnih Citelisa neka se toče na Radnčkoj  :)evil pa da vidimo kolko će izdržat na linijama tipa 212, 269.

tramvajac 92

Taman za dvokratne budu dobri  ;D

MB Citaro

601 posjetio Rijeku, točnije BENUSSI na Kastvu

Majstor

Nije posjet nego vjerojatno uređenje limarije /PVC / i bojanje
Samo mi sudite pošteno !

Ivan

Je li sigurno samo limarija? Meni se čini da su u lošem stanju s mehanikom (nije da su nekad bili puno bolji, no ipak), a i mora li u Kastav po farbanje?

Dubravski CC malo voze u zadnje vrijeme i recimo od 9 komada u Dubravi često ne pokrivaju "svih" 5 voznih redova koje bi redovito trebali, a od toga se 3 zapravo jako malo navoze... Iako je doduše svojevremeno 5 komada pokrivalo 4 v.r., no opet to nije bilo jako intenzivno (a sad najčešće izostanu na 204 ili pogotovo 295 za koju bi ionako bilo dobro imati midi umjesto samo solo i mini, ali ZET je zaboravio da to postoji, nvm)...

Bilo bi zanimljivo znati što sve šteka kod njih u zadnje vrijeme, siguran sam da popis problema nije mali.

smogovci.bbb2

Vozio sam se u 601 na lin. 275 (pred VR ljeto), iznutra se zadimio a i miris je bio nepodnošljiv. Vozač je rekao da je to lamela
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Citat: Ivan  u Prosinac 01, 2016, 21:27:07
Je li sigurno samo limarija? Meni se čini da su u lošem stanju s mehanikom (nije da su nekad bili puno bolji, no ipak), a i mora li u Kastav po farbanje?

Dubravski CC malo voze u zadnje vrijeme i recimo od 9 komada u Dubravi često ne pokrivaju "svih" 5 voznih redova koje bi redovito trebali, a od toga se 3 zapravo jako malo navoze... Iako je doduše svojevremeno 5 komada pokrivalo 4 v.r., no opet to nije bilo jako intenzivno (a sad najčešće izostanu na 204 ili pogotovo 295 za koju bi ionako bilo dobro imati midi umjesto samo solo i mini, ali ZET je zaboravio da to postoji, nvm)...

Bilo bi zanimljivo znati što sve šteka kod njih u zadnje vrijeme, siguran sam da popis problema nije mali.

Ja mislim da je mehanika najbolji dio na tom busu. Sve ostalo je srednja žalost. Pogotovo nosači sjedala i rukohvati, ovjes koji škripi,... Koliko sam uspio upratiti serija 90 - 94 je iznutra po tom pitanju obnovljena. Vjerojatno je sad na redu serija 60x. Inače, svi su na kilometražama 230 - 270 tkm.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Dreamwalker

Da napravim mali update. 604 (262 tkm) je obnovljen iznutra, a to znači da je 601 u Kastvu na komplet uređenju.

684 jutros na Mažurancu s natpisom Autobus u kvaru.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

Koje godište su oni ?  Jesu iz velike nabavke 2008./2009. ?   Čudno mi je da se već obnavljaju dok naši nisu uopće dirani, a stariji su par godina i imaju i preko 500 tisuća km