Mercedes-Benz Citaro

Autor maky, Svibanj 07, 2008, 13:45:51

maky

Apel: Citara g.b. 267 odmah i smjesta poslati na servis!

1. zadnji display ne radi od kada je kupljen (manji problem, ali svejedno kvar)

2. ovjes u prikolici pod hitno servisirati! Ja ne želim poginuti, stoga ću izbjegavati vožnju u njemu. Stražnja osovina škripi, cvrči, cvili i to tolilko da nadglasava sve ostale zvukove u autobusu, te ulijeva sumnju i nepovjerenje u njenu čvrstoću i povezanost sa šasijom. Neznam što se otraga polomilo, odvidalo ili nije dobro podmazalo, ali nedaj bože da je kakav nosač otišao. Ja se ne želim voziti 50km/h, naletjet na kakvu rupu koja će otrgnut zadnju osovinu i da me poslije skupljaju po cesti. Nisam dugo nakon vožnje bio iziritiran i živčan kao danas. Nekidan sam se vozio u njemu na liniji 9 i primjetio sam isto da škripi, ali  bilo je podnošljivo, stanje se do danas pogoršalo.
Vratite ga Mercedesu, pa nek otkrivaju odakle proizlaze  neugodni zvukovi škripanja metala i ne preuzimajte dok ne otklone kvar!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Zaboravih.Jučer na direktnu liniju u 8:00h je stavljen Citaro.Šta je novo,novo je,ali mislim da bus koji nemože preko 80km/h i na koje sjedih poprijeko nije za direktne linije.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

lerotai

Citat: maky  u Srpanj 30, 2008, 11:28:09
Na dosta Citara se dogodilo da su već nestali, ili će ubrzo nestati ovi gumeni rukohvati...

to cak i u nas u svabiji nestane ;)
no sikiriki

maky

Neznam kako bi formulirao pitanje. Dali je problem u Citarovim kočnicama, odnosno nemogućnosti finog doziranja kočenja, o čemu sam već pisao kad su tek došli, ili o lošim gumama (šta nebih rekao, jer Continental nije neka lijeva marka), međutim... Danas sam se vozio u g.b. 270, padala je kiša. On pri svakom imalo jačem kočenju, ali ne nužno, nego i pri svakom kočenju općenito ako se na cesti nalaze  bijele strelice ili žute oznake za autobusnu stanicu blokira kotačima, pa ABS spašava stvar. Kočenje s tim čudom je pravi pakao. Blokiraju vam prednji kotači, onda se unutra sve trese, pa ABS uskoči, pa opet imate kontrolu, pa opet malo blokiraju kotači, pa opet ABS malo popusti...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

To ti je više do naših cesta i starog asfalta nego do autobusa.Na novom asfaltu se to sigurno nebi događalo.

maky

Neznam smeta li to samo meni kod Citara, ili  i ostalima, ali svaki puta mu sve po spisku kada sjedim na prvom sjedalu i nemam gdje sa rukama, kišobranom, bilo čime, zato jer naprijed nema onog rukohvata, mislim da znate našto mislim. Ispred je samo staklo i ništa više, a rukama slobodno mlatarajte okolo i snalazite se gdje ćete ih držat.

Stvar kod solo Citara je još gora, jer sjedalo nije za invalide, nego je obične širine, pa onda nemate gdje ni sa nogama zbog rezervoara (mislim Ad Bluea) na desnoj strani koji zauzme prostor, a nemate se gdje ni pošteno uhvatit...  >:(

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mansg313

Šta se tog tiće i nabijanja plastike MAN NG 313 iz zagreba je zakon za sve citare u hrvatskoj u tim citarima I imaju tek 2 godine a unutra sva plastike lupa kada predjete preko neke rupe onda ona vozačka kabina koju samo naši citari imaju ona tako lupi kad predjes preko sahta fuj fuj fuj to se u TAM-u ili MAN-u nikad nebi desilo

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Citaro g.b. 267 više ne škripi, ali...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Neznam na kojem Citaru, ali na jednom se polomio ovjes. Shole je išao prijeći preko onih pasica kraj Narodnih Novina, ali je prilikom manevra napravio štetu na nježnom Citaru. Šteta - 12 tisuća kuna.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Hebem li mu trokraku zvjezdetinu  >:(

Danas čekam autobus, pada kiša, puše, samo gledam kako ću šta bolje iskisnut. Na stanicu staje Citaro g.b. 275 na liniji 11. Zatvorim kišobran i uđem unutra.
GREŠKA - unutra isto pada kiša i bolje vam je da držite otvoren kišobran. Zatvoreni su svi krovni otvori, ali  voda svejedno ulazi negdje i  stalno kapa po putnicima s krova koji stoje u prikolici. I to je Mercedes?!

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Citaro g.b. 274 više nema 5-6 tipkala "STOP" u prikolici:

Isto tako, onaj Citaro kojem se polomio ovjes preko pasica je g.b. 270. Vidi mu se velika udubina na podstroju iza prednjeg desnog kotača, jer je svom težinom nakon loma pao na pasicu.

U Citaru g.b. 267 isto fali nekoliko tipkala "STOP" u prikolici i nešto se rasklimalo pa škriputa, ali to je i u MAN-ova još veći problem, cijela unutrašnjost im je rasklimana.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Zar nema rezervnih tipkala stop? U ZGBu kakvo god bilo očajno održavanje, ova tipkala drže koliko toliko u redu.. Inače na CItarima se mogu naručiti i normalna tipkala stop, a ne ovakva okrugla.. Kod nas samo serija iz 2003. ima takva.. Jednostavnije je održavanje kad su sva ista.

maky

A očito da nemaju, dobro da su i ovoliko izdržala...

Inače, zaboravio sam spomenut, Citaro g.b. 269 je "propuva". Vidim neke tragove ulja kroz rešetke motora na lijevoj strani autobusa, i probiven je auspuh, turbo zviždi na sve strane  ;D
Nećemo sad u detalje zašto, ali od g.b. 269 sam i očekivao da se  počme raspadat...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Stvarno je dugo traja. To sve triba zapalit!!!  >:(

markost