Man Lions City

Autor man134, Studeni 28, 2007, 22:06:01

Ivan

Citat: conecto  u Veljača 10, 2010, 08:54:02
U Zagrebu mnogi busevi nemaju ni jedno ni drugo >:(
No da, praktički cijela garnitura APP prije 2006. :( Dolazili su sa ratkapama koje su otpadale i uglavnom nisu vraćane, niti su stavljani obruči... A i priča se da su pametnjakovići iz APP ratkape prodavali privatnicima, a kupovanje zamjenskih je navodno služilo za još masivnije muljaže. Tako da je i bolje da ih više nema...

man750

A po pozitivnim propisima RH bi morali imati ili jedno ili drugo. Vijci moraju biti zasticeni. Inace pravno gledano autobus nije ispravan za voznju ako nema ni jedno ni drugo( Mislim da su stariji autobusi, oni napravljeni prije donosenja propisa, izuzeti od tog, ali nisam siguran)
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

conecto

Točno, jer pri dodiru s osobnim autom u vožnji ti vijci ga mogu sfaširati.
Ali, "pravno gledano", nije to jedino što nama svaki dan fali...
Iako, kako je sve znalo biti nekad ovo danas je mila majka! Naravno, ne treba se zbog toga zadovoljiti s propustima, ali u firmi najčešće dobiješ takav ili sličan odgovor ("kako je bilo s Ikarusima" ili "kako smo mi nekad vozili Alfe i FAPove s prednjim motorom koji je bio jedino grijanje") >:(
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: Ivan  u Veljača 10, 2010, 09:20:00
No da, praktički cijela garnitura APP prije 2006. :( Dolazili su sa ratkapama koje su otpadale i uglavnom nisu vraćane, niti su stavljani obruči... A i priča se da su pametnjakovići iz APP ratkape prodavali privatnicima, a kupovanje zamjenskih je navodno služilo za još masivnije muljaže. Tako da je i bolje da ih više nema...

O da, bilo je zagorskih privatnika na čijim su busevima jedini plavi detalj bile iz aviona prepoznatljive MAN-ove ratkape!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

man750

Citat: conecto  u Veljača 10, 2010, 10:26:20
Točno, jer pri dodiru s osobnim autom u vožnji ti vijci ga mogu sfaširati.
Ali, "pravno gledano", nije to jedino što nama svaki dan fali...
Iako, kako je sve znalo biti nekad ovo danas je mila majka! Naravno, ne treba se zbog toga zadovoljiti s propustima, ali u firmi najčešće dobiješ takav ili sličan odgovor ("kako je bilo s Ikarusima" ili "kako smo mi nekad vozili Alfe i FAPove s prednjim motorom koji je bio jedino grijanje") >:(
Nije to samo u prijevoznickim tvrtkama. Takvo nam je cijelo drustvo. svi gledaju druge i tako traze alibi za svoj nerad i nemar, a tako malo treba da se posao radi po propisima. Ja to znam iz vlastitog iskustva, jer svaki nemar i nepostivanje propisa moze skupo kostati. Proteklih godina, otkad se bavim svojim poslom , izgubio sam dosta kolega zbog nepostivanja propisa(nemara).
A kad strukture vlasti ne postuju zakone koje donose, nije ni cudo da se to dogadja i na nizim razinama. A i uglavnom niko osim nas ozbiljnih forumasa ne vodi racuna o tome. A sankcija obicno nema i karavana ide dalje.

133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

Tomek

Ne samo zagorskih :(
Ugl. to da su ratkape otpadale, to možda jedino nakon 4-5 godina sa NG-a 312 jer oni su znali imati po dvije tri ratkape, a ostale ne. Ostalo sve je ukradeno jer autobusi su doslovno jedan dan imali ratkape da bi drugi izašli iz garaže bez ijedne.. Mislim strašno.

Inače što se tiče ovih prstena, oni su nažalost već skinuti i sa nekih Lion's Cityja iz 2006. i nikome ništa.

narancasti

[/quote]
Obruci koji stite sarafe? Bilo je i vrijeme da neko pronadje trajno rjesenje za stalno gubljenje ratkapa. Svaka cast. Napokon se u Libertasu nastoji raditi kako treba i pri tom stedjeti.
Jeli to zasluga novih ljudi tj. promjena koje je proveo novi direktor?
Jesu li to dobili svi NL283? Po slikama narancastog vidim da ih imaju 134,136 i 139
[/quote]

gb139 ih nema,a vidio sam još da ih ima gb137

man750

Citat: narancasti  u Veljača 10, 2010, 14:40:20

Obruci koji stite sarafe? Bilo je i vrijeme da neko pronadje trajno rjesenje za stalno gubljenje ratkapa. Svaka cast. Napokon se u Libertasu nastoji raditi kako treba i pri tom stedjeti.
Jeli to zasluga novih ljudi tj. promjena koje je proveo novi direktor?
Jesu li to dobili svi NL283? Po slikama narancastog vidim da ih imaju 134,136 i 139
[/quote]

gb139 ih nema,a vidio sam još da ih ima gb137
[/quote]
Da u pravu si , na 139 se prednja rota i ne vidi, a za sliku iznad sam mislio da je isto 139,ali kad se pazljivije pogleda vidi se da je 137 i da  ima. obruce.  Sto je sa ostala dva koja nisi slikao?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

narancasti

nidi

Gbr. 157 dobio ratkape od lion's classic-a nažalost prednje nisam stigao slikati. good_boy

*****  V     O      L       V       O   *****

medo

mislim da su ovo zamjenske.... ;)

Shole

Classici imaju ratkape sa 6 rupa tako da njihove sigurno nisu. U biti, ne Classici nego svi MAN-ovi novijih generacija imaju iste. Ove su mu poznate, al nemogu se sjetit

shef

Lion's Coach i Lion's Star I generacije
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

maky

Citat: shef  u Ožujak 05, 2011, 13:31:02
Lion's Coach i Lion's Star I generacije
I starija generacija MAN NL313

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

nidi

Ovo su ratkape sa lions classica gbr.113 koji vozi Dubrovnik-Cavtat, a ratkape s gbr.157 su na gbr.113, provjereno, šteta nisam uspio slikati. :-\
*****  V     O      L       V       O   *****