Man Lions City

Autor man134, Studeni 28, 2007, 22:06:01

maky

Citat: tramvaj1910  u Ožujak 16, 2013, 14:38:49
Svi libertasovi autobusi lion's city su sa voith mjenjačem sa 4 brzine, i svi su sa opcijama D N R, ista stvar je i sa classicima samo su njima tipke ispod prozora, e sad imati mjenjač D1 D2 D3 N R ili samo DNR....mislim da su i u splitu isto samo DNR. Vjerujem da bi D1D2D3NR bio povoljniji za brdska područja ali mislim da se sa tom opcijom povećava i potrošnja, po meni D1D2D3NR je dobar kad ti treba više snage pa ga vrti na visokim okretajima bez da prebaci u viši stupanj samo to bi vjerojatno utjecalo i na habanje motora, vjerujem da se zato naručuje DNR. Inače opcije prebacivanja brzina i mjenanja moda mjenjača se mogu namještati i su samom autobusu, siguran sam da su to neki od vas već čuli ili vidjeli.
U Splitu svi autobusi u zadnjih 10 godina koji su naručeni novi imaju 123 DNR tastere za brzine. Osobno mi je puno draža ta opcija. Onaj tko se ne razumije u tehnologiju i ništa posebno nezna, uvijek može voziti u D i zdravi bili. Tko želi malo sačuvati getribu, diferencijal i ostala elemente prijenosa, te poboljšati udobnost vožnje, uvijek na velikim uzbrdicama može koristiti D2 ili D3, ovisno o potrebi (vjerujem nauštrb potrošnje). Ali ide mi jako na živce vožnja na dugim uzbrdicama kad automatika prebaci recimo u treću brzinu ali mu okretaji počmu padati, pa ga cimne u drugu, onda opet napuni okretaje pa šalta u treću, pa je opet nemože zadržati jer nema snage, pa opet skida u drugu, cimaš i ljude u autobusu i sav prijenos i tako 5 - 6 puta, a "majstor" sjedi za volanom i samo upire gas, nema pojma šta se događa...

Kad su u DU stigli Citibusi ove zime, jednom prilikom sam se vozio za jednim uzbrdo put doma zdravlja. Od suda do semafora je sigurno jedno 10 puta prešaltao gore - dolje...  >hammer<

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

tramvaj1910

Jesi li siguran da su na splitskim lion's city 123DNR? Mislim da sam vidio da su isto kao kod nas DNR sa onim kružnim prekidačem gore desno na tabli.

Upravo zbog ovog što si opisao je 123DNR dobar,o meni isto draža opcija, blokiraš ga recimo u drugoj i izvučeš se bez suvišnog šaltanja, ali ima vozača koji bi ga onda i po ravnici vozili bez prebacivanja upravo zbog toga što si i sam rekao, rođo ga upre i boli ga džon, mislim da se baš zato naručuje samo DNR.

Citibus ima alison mjenjač, i prekidače DNR strelica gore i srelica dolje, i tipku "mod", ukoliko ga vozač namjesti na samo D on će šaltat gore dolje , ali ako ga namjesti na mod da sam šalta onda strelicama određuje brzinu, dobra stvar, isto kao kod 123DNR samo dosta modernije.

maky

Citat: tramvaj1910  u Ožujak 16, 2013, 20:06:30
Jesi li siguran da su na splitskim lion's city 123DNR? Mislim da sam vidio da su isto kao kod nas DNR sa onim kružnim prekidačem gore desno na tabli.
Da, na splitskima sam doktorirao... :)
Prekidač je isti, samo još ima opciju D1, D2, D3:
http://i49.tinypic.com/e6q7bp.jpg

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

staypp83

35 je danas na 6ici ;D

Uploaded with ImageShack.us

Lijevi disaply:

Desni display:

Zadnji display:

Vozacev "prostor" je crne boje ;)
BTW Cuo sam vozaca kako govori da je jos jedan na 1B...
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

tramvajac 92

8-8 Lijepo da su počeli vozit  :)

MAN SL222

narancasti

Na liniji 4 vozi jedan novi LIONS CITY

staypp83

Koji bus jos vozi 4orku?
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

MAN SL222

na liniji 8 danas je vozio novi lions city

MAN SU220

staypp83

Na kojim su sve linijama?
Zanimljivo je, da im se display vrlo dobro vidi na slikama ;)

MAN SU220

Citat: staypp83  u Ožujak 28, 2013, 13:03:48
Na kojim su sve linijama?
Zanimljivo je, da im se display vrlo dobro vidi na slikama ;)
još voze g.b. 31 na 1A i g.b. 36 na 1B...
samo mirna ruka treba ;)

tramvajac 92

I font je drugačiji.

staypp83

31 i 36 danas voze 6icu ;)

narancasti

Vidio sam prije par dana na prednjem displeju linije 8 je pisalo GRUŽ (KOLODVOR).
A na svim starim busevima piše samo VIKTORIJA.