Neoplan

Autor maky, Studeni 28, 2007, 22:56:57

conecto

Spaceliner N 117/3 LL - 13,7 m
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Pored Megashuttlea postojao je i lokalni katnjak duljine 13,7 M na 3 osovine - N 4026/3 L
A GDJE JE POANTA?

TomoM

Citat: conecto  u Prosinac 07, 2009, 09:00:58

Za ovaj autobus sam siguran da nije 13,7 m. Pogledaj samo broj šajbi. Ima 5 komada kao obični Skyliner.

conecto

Citat: TomoM  u Prosinac 07, 2009, 09:08:14
Citat: conecto  u Prosinac 07, 2009, 09:00:58

Za ovaj autobus sam siguran da nije 13,7 m. Pogledaj samo broj šajbi. Ima 5 komada kao obični Skyliner.

Da, očito si u pravu, vidi se i po razmaku osovina... Slika skenirana iz Neoplanovog prospekta pa nisam na to obraćao pažnju, ali očito je da su pogriješili i stavili krivu...
A GDJE JE POANTA?

TomoM

Imam i ja nekih prospekata, samo nisam siguran gdje su.  Koliko ja znam kod Neoplana ti je 5  šajbi standardna dužina, 6 šajbi 13,7 a 7 šajbi 15 metara.

PROFA

Na slici gdje je MEGALINER sa rukovodstvom tvrtke CB generalni je onaj u sredini u svijetlom odijelu i na zalost nikad niko nije zaglavio vec su samo otisli u bolje biznise poslije!

mate

Citat: PROFA  u Prosinac 07, 2009, 15:17:57
Na slici gdje je MEGALINER sa rukovodstvom tvrtke CB generalni je onaj u sredini u svijetlom odijelu i na zalost nikad niko nije zaglavio vec su samo otisli u bolje biznise poslije!

Profa upravo tako se dogadalo sto si napisao, a to sam i ja cuo od nekih ljudi...
Neki su u CBu bili vozaci ili prometnici, a kad su otisli iz CBa u druge firme postajali su direktori u tim firmama, vecina direktora prijevoznickih firmi je potekla upravo iz CBa...

PROFA

E moj bajo dok mi je  mail bio otvoren dobio  sam vec prijetnji dosta od neki da ne brbljam jer kad bi rekao neke stvari gospodin MLADEN BAJIC bi morao radit bez odmora jer su  milioni kuna u pitanju!
A jedna od ovi osoba je poslije imala prestavnistvo od TOURINGA u Frankfurtu i novu S klasu!
Na slici u sredini je generalni A.M ,a desno direktor tehnicki!Sa ovim u sredini sam se skoro pobio za strajk 1995!

maky

Momci, tema je o Neoplanu, pa da nebi skrenuli... Možete nastavit u dijelu predviđenom za Croatia Bus...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mate

ma maky ok ;)...necemo mi vise...a uglavnom sve je vec poznato sto se tice CBa

elvis

PROFA je razlog zbog kojeg objavljujem slijedece fotke,posto sam maloprije procitao da se on bas i nije nagledao lijepo lakiranih Neoplana:

Slike su skinute sa tieber.at,kasnije cu dodati jos nesto

elvis

Evo i dva Starlinera prve generacije,ove dvije slike sam skinuo prije par godina kad su bili na prodaju,ne sjecam se gdje sam ih nasao

A sad jos starija generacija Tieber-reisena,sadasnji Bregava-trans,cuo sam da je u Bugojnu jednom vidjen isti ovakav,pored ovog bio je i jedan zuto-plavi sa vratima iza zadnje osovine,ali njegovu sliku sam izgubio

PROFA

Nagledo se je PROFA dosta toga,ali sad vise nije moda farbat buseve vec ji obliepe !
A kosta CITILINER komplet da se obliepi € 5 000 jeftinije od farbanja,a ja sam mislio stari model a boja je super!
A sad kad sam bio u Belgiji na svijetskoj izlozbi buseva naj bolji je bio NEOPLAN STARLINER 5*****!
A SETRA je  bila 416 HDH sa naj ljepsom bojom bordo neka sto sija i neka slika cura na njoj  sa 4****!

PROFA

Samo da su jos plavi bili bi super!
Ovi CITILINERI voze u WIEN-FLUGHAFEN i nemaju WC niti kuhinju,ali neki ne svi imaju na svakom sijedistu TV.

Sonja

Slucajno sam naisla na ovaj link i sliku. Vec se davnih godina Mc Donalds poceo reklamirati na autobusu  ;D

Hochdecker Neoplan N116, 192KS, 55 sjedala 1977.g.

http://www.man-topused.com/mn-prod-neu/man2/mn_de_TopUsed/de/MAN_TopUsed_Deutschland/Meilensteine/Historie1960-1980/Historie_1960-1980.jsp