Neoplan

Autor maky, Studeni 28, 2007, 22:56:57

neoplancityliner

imam jedno pitanje: zašto neki citylineri(iskljućujući platinum edition), i neki skylineri imaju vozačeva vrata. a neki ne??

svicar

Neznam gdje pitati, dali ovaj bus ima realnu cjenu?
http://www.swisstruck.ch/surf_detail.php?from_search=1&occasion=0106011&bgcolor=000066&fgcolor=ffffff

Godiste je ok, nebi trebao biti veliki potrosac(MAN), ne prodaje ga auto kuca, nego vlasnik sto je po meni dobro.

Opet, radjen motor pre 60.000km, u Panturistu je normalno da motor odvrti 1000.000 km da i nemisle da ce isti skiknuti :D

U koju klasu spada ovaj bus, trebao bi biti HD( visokopodni) ali ne pise, dali je prigodan za medjunarodni prijevoz( CH-Balkan)?

Usput jos par pitanja ;D

Zelja mi je da uzivma u kampiranju i putovanju, opet, klasicna kampprikolica mi ne odgovara, treba je tegliti i gdjebi sa njom kada mi ne treba, klasicna kampvozila su ogranicena na 3.5 t. ijako su skupa i nemogu povesti skutere(dva komada) bicikle( 4 komada), volio bi malo duse odvojen u prirodi, znaci agregat od barem 2-4kW, vise zalihe vode, hrane i td.
Imali tko iskustva sa ovakim sto.
KOntorla uradjena jesenas, znaci zdrav, preko 25 kvadrata stambenog prostora ;D

http://www.swisstruck.ch/surf_detail.php?from_search=1&occasion=MUJI419_243551&bgcolor=000066&fgcolor=ffffff

jure

maky je li bi ti bio veliki posao obnoviti fotografije na prvom postu ove teme (povijest Neoplana)?

maky

Rješit ćemo to...  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tlimfocit

Nedavno sam se imao priliku voziti u Tourlineru. Neznam jesam li ja očekivao previše, ali autobus me razočarao. Od nekvalitetne izrade pa do sitnih, ali iritantnih detalja koji ometaju vozača u vožnji. Položaj sjedala vozača je očajan, mjesta malo. Ispusi klime su jako loše pozicionirani pa se uopće nema osjećaj da klima radi, ovjes neprecizan i loš. Uglavnom razočaranje. Putniku je autobus vjerojatno jako lijep, ali žao mi je vozača koji ga moraju voziti.
Iako nisam mislio da ću ovo kad reći ali MAN je 100000 puta bolji od Neoplana Tourlinera. Iako isti dizajnom, MAN je predviđen za vožnju milijunima kilometara, a Tourliner za divljenje na parkingu.

mate

Dva troosovinca danas na AK Sl.Brod

SARI

Je li mi se čini ili je ovaj od Kantića duži? Osim što je stariji...

maky

Citat: SARI  u Rujan 18, 2011, 23:10:49
Je li mi se čini ili je ovaj od Kantića duži? Osim što je stariji...
Isti su po dužini...  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

gjuro

gledam sad po oglasima starlinere sa 3 osovine i ne ide mi bas u glavu zasto nijedan nema vise od 55 sjedala.opcenito sam gledao novije troosovince i rijetko ko ima vise od 60 sjedala.opet gledam starija godista neoplana i oni imaju,da li se radi o 316/3 ili 116/3.sad me zanima kako se prjevoznicima to isplati tako veliki bus uzimati,a imaju isto sjedala kao i ovi sa dvije.mislio sam da je mozda zbog luksuza pri putovanjima na daljnjim realacijama,ali mi opet ne ide u glavu zasto nebi imali vise sjedista na takvim autobusima radi vece zarade ili to do kupca?ako neko zna neka me razjasni to me nekako ubija   >hammer<

Nešić

Logicno bi bilo da troosovinci imaju oko 65 sedista jer imas starih MB O 303 koji imaju taj broj sedista a standardna duzina 12m.

Bosnaexpres Doboj

Naši Tourlineri sa pratećom imaju po 50 luksuznih VIP sjedišta

gjuro

i meni bi bilo logicno,valjda je stvar cisto radi ugodnosti  ???

Shole

Neki prijevoznici imaju običaj nagurat čim više sjedala pa "obični" troosovinski bus (13.8 m) ima preko 60 sjedala i onda još to naveliko reklamiraju.  Naravno ne spomenu u reklami di ćete koljena stavit.  Neki drugi prijevoznici pak drže do komfora svojih mušterija pa im 12m bus ima do max 49 sjedala, a trosovinski tek jedan red više pa su 53.   Autopromet Sisak ima jednog standardnog O404 koji ima samo 43 sjedeća mjesta i to je prava milina vozit se u njemu.  Pravila nema,  sve ovisi od narudžbe pojedinog prijevoznika.  Nekome je više stalo do toga da nagura čim više ljudi unutra, drugi pak više vodi računa o tome da su mu putnici zadovoljni komforom kojeg autobus pruža