Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

gospardbk

Citat: Paško  u Travanj 28, 2025, 12:14:51Ako će ova zelena crta biti rješenje i za električne autobuse, moram priznati da mi se sviđa. Istaknuto, a opet nije upadljivo.

@ Paško
Slazem se, i mene gusta.
Sto se velikih autobusa tice vjerovatno ce i oni biti Iveco. Ima li tu kakvih informacija?
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Kolega garažer

Iveco se izgleda dobro pokazao kad je u svega par godina zavladao ulicama Dubrovnika, tako da nije iznenađenje da se nastavi pojavljivati i pri idućim nabavama.

Električni Daily standardnog izgleda kakve već imaju ali sa drugčijom vrstom pogona, jedino je pitanje koliko je ovakva verzija minibusa pogodna za kružnu liniju gradom (pristup osobama sa invaliditetom)?
PROMET Split

conecto

Citat: Majstor  u Travanj 15, 2025, 01:36:13Bas me zanima jel to minibus Karsan ?
Ima ih nekoliko u Wawa Hrvatska / dio za Križevce vjerojatno /

A oni baš slave 10.000 komada najmanjeg modela. Glavni su u Europi u toj klasi, prodaju ih u SAD, Kanadi, Japanu, zašto ih nema kod nas?

https://transportdomena.com/2025/04/28/karsan-jest-10-000-primjeraka/
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

conecto

Vjerojatno su skuplji od Dailya jer ipak ima napredniju poluniskopodonu karoseriju, ali možda nisu baš tako skupi kad ih je navodno prepuna Rumunjska koja ipak nije tako bogata kao Skandinavija, SAD ili Japan gdje se isto jako dobro prodaju
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

Ta dva auta nemaju veze jedan s drugim. Karsan je super mali gradski autić pristupačan svima, a ovaj sandučar od Iveca je valda na šasiji od Zastave 615. Tribalo bi zabranit proizvodnju putničkih karoserija na ovim bubrežnim izbijalima.
Cijena? Vjerovatno jest Iveco jeftiniji, ali treba u 2025.gledat i druge stvari.

Majstor

Slažem se ovo je kamion sa sjedalima
Karsan i mali Isuzu su pojam u el izvedbi za ovaj kamion
A cijena je manje bitna jel to ide iz EU fonda
Na kraju kroz popravke,reklamacije i napuhano održavanje Iveco je sigurni skuplji
Samo mi sudite pošteno !

gospardbk

https://www.dubrovnikpress.hr/component/k2/pocela-s-prometovanjem-kruzna-linija-8a.html

Izvor: Dubrovnik Press

POČELA S PROMETOVANJEM KRUŽNA LINIJA 8A

FOTO: GRAD DUBROVNIK

Nova kružna linija 8A započela je danas s prvom vožnjom na relaciji Viktorija - Pile - Ina (Pod dubom) - Ilijina glavica - Viktorija. Vožnji od Zlatnog potoka do Ploča pridružili su se i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, direktor društva Libertas d.o.o. Franko Mekišić, pročelnica Upravnog odjel za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča te predsjednik Gradskog kotara Ploče iza Grada Đani Banovac.

- Mini autobus na ovoj liniji u potpunosti je električni i novi, prvi takav u Republici Hrvatskoj, jer na cestama se inače mogu vidjeti polovna električna vozila gradskih prijevoznika. - naglasio je gradonačelnik Franković.

- Danas započinje s vožnjom linija koju smo obećavali, kružna linija 8A čime ćemo rasteretiti promet oko grada te pružiti uslugu našim sugrađanima, ali i svim posjetiteljima našeg grada. Osnovna namjera je da ljudi parkiraju izvan zone posebnog prometnog režima, koristeći liniju 8A dođu do povijesne jezgre i u konačnici se istom linijom vrate do lokacije automobila. Ovo je prva od linija koje će služiti rasterećenju ove zone, kada bude gotov Park´n´Ride sustav kreće i sljedeća linija, Pobrežje-Pile koja će također znatno utjecati na smanjenje vozila oko povijesne jezgre. – rekao je gradonačelnik Franković.

Govoreći o budućim planovima javnog gradskog prijevoznika, najavio je i uvođenje nove linije za Kineski zid nakon izgradnje ceste u ovom dijelu grada te bolju povezanost Solituda, nakon izgradnje parkirališta na Orsanu i uvođenje dvosmjerne zone prometovanja na toj dionici. Direktor Mekišić najavio je i nabavu tri zglobna autobusa koji su blagi hibridi, a bit će raspoređeni na linije 1A i 1B.

Predsjednik GK Ploče iza Grada Đani Banovac rekao je kako je ova linija uvedena na traženje građana gradskog kotara te izrazio uvjerenje da će je građani i prepoznati kao kvalitetno rješenje.

Kapacitet vozila Iveco je 22 putnika, u potpunosti na električni pogon, bez emisije štetnih plinova. Režim prometovanja je za početak probni, a raspored polazaka dostupan je na poveznici.

JPA
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom