Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

C2

Na Euro 6 modelima MAN je odlučio postavljati crne prednje maske, iako se može naručiti kao i do sada u boji vozila.

man323

AH Bus

Citat: Garage  u Siječanj 31, 2016, 17:11:05
Nekako mi odudara ovaj nos crne boje i na niskopodnjacima i na Regijima. Bilo bi bolje da je narančast kao i u dosadašnjih MAN-ova.
Al, lijepi su!

Svi novi MAN autobusi od 1.1.2016 dolaze sa izmenjenom maskom, koja je od sada prilagođena radi novih sigurnosnih sustava i senzora koji se nalaze ispod prednje maske. Radi se o 3 nova sustava: LGS - Lane Guard System, EBA - Electronic Brake Assyst i ACC - adaptive cruise control. Više info na: http://www.bus.man.eu/hr/hr/fascinacija-i-tehnika/tehnologija-i-kompetentnost/tehnika/gps-om-upravljani-tempomat/GPS-om-upravljani-tempomat.html

AH Bus

Citat: gospardbk  u Siječanj 28, 2016, 09:32:27
Majstore ... a prije spomenuta dva Regia? Jesu oni za Libertas? Ima li koja slika?

Da jesu 2 MAN Lion's Regia, 2 MAN Lion's City-a A20 i 8 MAN Lion's City-a A21, svi sa ratkapama u boji vozila tj narančastoj.

Ubrzo će bit i više slika a i u drugoj polovici mjeseca na dubrovačkim cestama.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

gospardbk

Citat: AH Bus  u Veljača 02, 2016, 16:46:19
Da jesu 2 MAN Lion's Regia, 2 MAN Lion's City-a A20 i 8 MAN Lion's City-a A21, svi sa ratkapama u boji vozila tj narančastoj.

AH Bus; hvala puno na informacijama  hi
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

AH Bus

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 02, 2016, 17:28:48
AH Bus, ima li što za ZET buljo

Koliko je nama poznato, a mora bit javno, ZET nije još imao nikakav natječaj, ali moguće je da se nešto raspiše tokom godine.
Za tu informaciju pitajte nekog u ZET-u.

man323

Citat: AH Bus  u Veljača 02, 2016, 16:46:19

Ne vidim razlog zašto su ih opet kupovali sa ratkapama. Na većini City-a koji su ostali bez njih su dobili obruče (krune) na prednjim kotačima. Mislim da se je moglo ići u nabavku bez ratkapa, jer bi to bilo ekonomičnije, pri tome ne bi bilo potrebe kupovati druge ratkape ili pak naknadno ugrađivati krune.

Avtomontaža

Citat: man313  u Veljača 03, 2016, 11:22:58
Ne vidim razlog zašto su ih opet kupovali sa ratkapama. Na većini City-a koji su ostali bez njih su dobili obruče (krune) na prednjim kotačima. Mislim da se je moglo ići u nabavku bez ratkapa, jer bi to bilo ekonomičnije, pri tome ne bi bilo potrebe kupovati druge ratkape ili pak naknadno ugrađivati krune.
Da se mene pita gradski autobusi bi se trebali prodavat bez ratkapa samo s obručima na prednjim kotačima. U većini europskih gradova gradski busevi nemaju ratkape nego samo obruče na prednjim kotačima.

AH Bus

Citat: man313  u Veljača 03, 2016, 11:22:58

Ratkape su dio serijske opreme pa prema tome one ne utječu na samu cijenu vozila, tj ne poskupljuju samo serijsko vozilo.

smogovci.bbb2

Mene zanima kako to da je prošao MAN a ne neki jeftiniji?! Iako je meni drago da je prošao baš MAN!!! A ne Iveco i takve nebuloze hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

AH Bus

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 03, 2016, 13:56:15
Mene zanima kako to da je prošao MAN a ne neki jeftiniji?! Iako je meni drago da je prošao baš MAN!!! A ne Iveco i takve nebuloze hi

Ponuditelji su bili Leasing kuće, jer je javni natječaj obuhvaćao i leasing, te su svi rezultati javni i objavljeni na stranicama Narodnih novina.

MAN SU220

Nisam očekivao da će Regio doći s ručnim mjenjačem.  Zna li itko dovoljno dobar razlog zašto nisu naručili s automatskim mjenjačima? :o

Garage

Vjerojatno jeftiniji i jeftin za održavanje.
Dubrovnik je sa svojom konfiguracijom terena ubojica za bilo koji automatik. A i kvarovi na automatici su uvijek skuplji nego na normalnom, ručnom prijenosu brzina.
Mislim da je Libertas bio u velikoj nedoumici još pred par godina kada su uzimali prve niskopodnjake, ali ima biti da je MAN ponudio dobru cijenu i servis u Dugopolju pa su svi zašutili. A na kraju krajeva, mora se biti u trendu :)