Autobusne stanice

Autor sokre, Rujan 17, 2012, 14:34:10

Kocka 146

Baš me zanima hoće li vozači stajati na privremenom stajalištu 146 kod INE!
Prošli put nije nijedan stao, nego iza 619.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

luka1234

Na kućici od stanice Livadarski put na 215 smjer Trnava stoji natpis "Zagrebački transporti 215". Preimenovanje ili zabuna ?

421

Stara oznaka stajališta.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Bome, čini se da se ipak nešto pokreće oko 117. Piše na stranici da je napravljena stanica na Hrgovićima prema Remizi prije semafora, paralelno s onom prema Jarunu i zvat će se isto Dragutina Golika. Očito je to priprema za 117. Iskreno, obje bi se stanice trebale zvati Marice Barić jer su odmah pored nje i nemaju veze s Golikovom koja je tek preko autoputa. Ovako će 113 imati dvije stanice Dragutina Golika prema Remizi jer je najavljeno da će se zaustavljati tamo.

luka1234

Taman sam htio reć, maloprije sam prošo tamo, kad ono nova stanica od niodkud!? Bilo bi bolje da je nakon semafora stanica, ali u Golikovoj odma nakon semafora prema sjeveru praktički nema mjesta za stanicu. Kad su već novu stanicu stavili tu bolje da su ih obje preimenovali u Marice Barić, ali zašto se sadašnja Golikova prema Jarunu nazali toliko udaljeno od križanja? Zar nije mogla biti odmah nakon skretanja u Hrgoviće?

Stilben426

Citat: luka1234  u Veljača 07, 2025, 18:48:50Zar nije mogla biti odmah nakon skretanja u Hrgoviće?
Zato što nema ugibališta. Bez obzira što ta stanica nikad nije prometna, nikad ne znaš ako se zalomi da netko treba s kolicima, rampu, ili slično i onda autobus duže mora stajati. Da je bliže raskršću, onda se može dogoditi da ga auti iza autobusa zablokiraju. Preimenovanje svakako jer s Golikovom ulicom one veze nemaju.

tramvajac 92

Nafarbali su i zapiknuli stup za stanicu kod crkve u Golikovoj isto.

Stilben426

Kod crkve? Jesu mogli još bliže Baštijanovoj možda? Trebala je biti dolje kod željezare da razmak bude što veći i bude bliže Aninoj. Ovako je stanica, semafor i odmah sljedeća stanica...

tramvajac 92

Taman kako završi dvorište crkve i one klamerice uz rub, ima onaj kolni prilaz i pod drvetom je stanica. Fotka mi nije neka, al eto.

Stilben426

Aha, ja sam mislio da je baš kod crkve.  Ovo je ok.

luka1234

Stanice Golikova (113/117) u ulici Hrgovići preimenovane u Marice Barić.