Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Bari

Žuta traka u Trpimirovoj ulici u subotu je bila prazna. Ali ne brinete, nakon pješačkog prijelaza naslagala su se taxi vozila

EDIT: Hvala Ruske, ispravljeno
KREPAT MA NE MOLAT !

Boki651

Danas, tj. jučer oko 16:30, poludio onaj semafor kod skretanja za malu placu (nakon što se prođe Index), više od 3 minute nije davao zeleno svjetlo u pravcu Opatije, pa se u nakupila krasna kolona do Trpimirove.

ikar

Citat: Boki651  u Veljača 15, 2011, 00:23:33
Danas, tj. jučer oko 16:30, poludio onaj semafor kod skretanja za malu placu (nakon što se prođe Index), više od 3 minute nije davao zeleno svjetlo u pravcu Opatije, pa se u nakupila krasna kolona do Trpimirove.

Taj svako malo "blokira"

Ruske

troka svako malo i onaj u cambierievoj, neki dan sam cekao 3-4 minute iz smjera potoka prema centru...na glavnoj kresimirovoj (valjda ;D) su se izmjenila 2 ili 3 zelena, a mi ko cukci stojimo tamo...bome nisam se usudio prec crveno, posto ima svakakvih budala...

kico101

Citat: Ruske  u Veljača 15, 2011, 02:05:34
troka svako malo i onaj u cambierievoj, neki dan sam cekao 3-4 minute iz smjera potoka prema centru...na glavnoj kresimirovoj (valjda ;D) su se izmjenila 2 ili 3 zelena, a mi ko cukci stojimo tamo...bome nisam se usudio prec crveno, posto ima svakakvih budala...
Vjerojatno si mislio na semafor u Teslinoj ( Cambierieva ide od Krešimirove prema V. cara-Emina-uz bolnicu ). ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Da, u tom rajonu često štekaju ti semafori. Najčešće se desi da jednoj strani ne otvori jednu fazu nego je drugima stalno zeleno, a rijetko se zna desit i da dvije faze preskoči što možes vidit ako pratiš bočne za pješake.  Onaj kod Zavoda za javno zdravstvo je pak priča za sebe. 9 sati navečer, spuštena rampa za u krug, nigdje nijednog pješaka koji bi eventualno stisnuo sebi traženje zelenog, al on svejedno redovno prebacuje na fazu za lijevo skretanje i pješake na glavnoj. Stvarno neki genijalni senzor, nema šta. Hvala RIJEKA PROMETU što nas redovito svakodnevno prca u zdrav mozak sa tim semaforom

kico101

Ima još jedan-kod skretanja u poštansko skladište na Krnjevu. Taj redovito zatvara svaku minutu. Pješaka ili auta iz skladišta ja još vidio nisam ( možda prolazim u krivo vrijeme  ;D ).

Shole

Mislim da je ono "starinski"  da nema senzore, već otvara faze onako kako je programiran

kico101

Je, starinski, ali bi se, vjerojatno, mogao isprogramirat da barem svake 3-4 minute zatvara, a ne svakih minutu , minutu i pol. I to drži crveno poprilično ( sam pješački preko skretanja za poštu je dugačak , valjda, 50 metara, pa ako računaju koliko treba pješaku da prijeđe... ).

Shole

U fazi je sa onim gore na Krnjevu, zato drži tako kratko. Onaj pak nemože imat tako dugu fazu ko što si predložio  jer su obje ceste vrlo prometne

kico101

Obećano je davno da je slijedeća faza kompjuterizacija semafora u rubnim područjima ( Zamet, kantrida, Krimeja ). Ali opet, s druge strane, kada je ugrađivan semafor na spoju Z. Kučića i zaobilaznice, odmah su ugrađeni brojači prometa, pa mislim da se može izolirano rješavati pojedine semafore da se ne ide u zamjenu cijele linije ( Krnjevo-Kantrida ).
I da, kad sam već spomenuo semafor na Vežici; ako ste slučajno te sreće da ste sami na raskrižju i namjeravate skrenuti iz pravca Ankore ulijevo prema okretištu 7-ce, možete čekati do jutra dok se netko ne pojavi u traci za na zaobilaznicu. Rješenje: voziti u desnoj traci i kada pređete induktor, naglo ulijevo. Pali. ;D

mivano

cijelo jutro policija rastjerivala neodgovorne vozače koji parkiraju na ugibalištima na Frkaševu (naravno...pojedinci su dobili i kazne  ;D )
svaka čast...trebaju tamo bit svaki dan...sad konačno  bus123 može ući u ugibalište  8-8

kico101

U 19,30 viđena ralica kako posipava solju dionicu Radnička-Kvaternikova-Brdo-Z. Kučića-Zaobilaznica. Očekuje li netko možda snijeg u Rijeci? ;D
Očito je 17.12.2010. još u živom sjećanju.

jedan_019

Pa prema prognozi, najniža temperatura 0 i moguć snijeg/kiša s vjetrom...  buljimir