Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Berlingo

Ul. M. Jadranic. Nevjerovatno, ali vozi se bez semafora.

Berlingo

Zna li netko sta se danas dogadjalo u HKD-u? Brdo policije i osiguranja. Naravno da su tako glupo parkirali aute da gradski autobus ne moze normalno voziti. Bitno je da policajac gleda sta slikam, to je vaznije nego sta sestica staje na Titovom trgu na cesti i krse se propisi.

NP-549

Berlingo

Pa ako je to tako onda cu ja kopirati Radio Rijeku koja im svake godine cestita njihov dan s ovom pjesmom.

mivano

LIVE: Gužva u Prvomajskoj ulici nizbrdo od početka do kraja.

Berlingo

Noc i slikanje u voznji. Bolje nije islo!

Bocko

Kolona autobusa...

10cm vode

Boki651

Evo da ne mislite, kako u Ćićarijskoj ulici zaglavljuju samo trolejovi busevi, evo jedne situacje od pred koji dan.

Vozač ovog kamiona, koji je došao iskrcati Fordove za Krainca, očito nije upoznat sa situacijom, da se kroz Ćićarijsku ne može više do igrališta, pa je sam sebi stvoriio prilične probleme, s kraja slijepe ulice, vožnja unatrag s prikolicom do kružnog toka, nekih 50-ak m. Majstorski se izvukao iz škripca, jedna od boljih vožnji unatrag koje sam vidio što od teretnih vozila, što od autobusa, od kako je uvedena nova preregulacija prometa:

Lion

Pošto ne znam u koju bi temu ovo stavio, tu ću.
Dakle, danas na 3a, autobus je bio 602, polazak u 14.05 sa TBJ. Normalna vožnja sve do nekadašnjeg Medica gdje se dogodio, ajmo to tako nazvati, 'incident'. Autobus je dolazio iz ulice V.M. Lenca i stao normalno na crvenom svijetlu. U tom trenutku su tri auta bila ispred. Upali se zeleno i ova dva prva auta normalno prođu. Treći stoji nekoliko sekundi i vozač busa potrubi, što je očito ovoga ispred nanerviralo. Na to majstor da gas i onda namjerno naglo zakoči (još je uvijek bilo zeleno!) i vozač busa koji je također već krenuo nije mogao ništa nego naglo zakočiti isto. Na to su ljudi u busu manje-više svi popadali osim onih koji su sjedili. A čovjek koji sjedi točno iza vozača je tako opi*dio glavom naprijed da je napuklo ono staklo ili pleksiglas, što već je. Ovaj majstor naprijed je komotno dao po gasu onda i prošao dok je još bilo zeleno (crveno se odmah upalilo nakon što je on prošao). Svake pohvale vozaču autobusa ovdje, koji se odmah nakon kočenja ustao i pitao ako ima ozlijeđenih. Onda je napokon prošao to nesretno raskrižje i zaustavio se na onom ugibalištu odmah poslije. Zvao je hitnu koja je brzo došla (dvoje lakše ozlijeđenih je bilo) i policiju koja je obaviještena o svemu, te je obavijestio i prometnika. Policija nije mogla doći jer su imali neku težu nezgodu pa su bili zauzeti, ali imena ljudi koji su bili u busu su zapisana pa će biti pozvani ako bude trebalo. I ja sam bio sam u tom busu i sigurno nije lijepo kad se tako nešto dogodi. I ovo još pišem dok mi je pamćenje sviježe, jer se to prije sat i nešto vremena dogodilo, ako bude trebalo za potvrditi ono što vozač kaže, slobodno se ovo može uzeti.
U svakom slučaju, ono govno ispred koje je zakočilo i onda pobijeglo, dabog da ga jednom netko tako naguzi s tim busom da neće ništa ni od auta ni od njega ostat.
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

221

Mala je vjerojatnost ali možda je netko upamtio registraciju.

Lion

Zapamtio je vozač dio tablice, sigurno je ZG, i dosta nas je vidjelo i tip i boju auta, uključujući i vozača, tako da je to bar sigurno.
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Shole

to je prva stvar koju moraš lovit u takvim situacijama.  Uopće nije bitno ni koja je boja ni koji je auto, samo zapamti tablicu.  Ako nisi u tom trenutku u mogućnosti zapisat ju, smisliš neki sistem pamćenja.   Nek je Ri-370-JK  zapamtiš karnevalski autobus, al ne 600 nego 300 i Jadranka Kosor.  Uvijek,  ali baš uvijek ima neka jednostavna metoda po kojoj ćeš zapamtit tablicu.  Napiši mi sad tu bezveze neke 3 tablice i ja ću ti reć metodu po kojima ćeš ih zapamtit

tramvajac 92

ZG-590-VT
RI 869-MB
DU 325-EM
(sve su registracije gradskih buseva)

Shole

1.  5A, Tuđman.    (590 kao novi, i puuuno godina poslije, vozio isključivo liniju 5A.   Tuđman - Veliko Trgovišće)
2.  669 na 800,   Mercedes.    (izdaleka prepoznatljivi Conecto 669 sa kričavo plavom trakom za sunce)
3.  3+2=5,  elektromaterijal.

Malo smo otišli OT,  ovo su gluposti i nitko se nemora složit, al ja imam taj sistem pamćenja. Vizuelno si nešto predočim i tako zapamtim.

Bari

Danas umalo sraz autobusa i fieste pokraj Orijentovog igrališta. Za one koji neznaju, vozila koja skreću ulijevo prema Trsatu prvo imaju nekoliko sekundi zeleno svijetlo na semaforu i dopunsku strelicu, koja sa nakon nekoliko sekundi gasi i vozila iz smjera Sušačke bolnice kreću prema gradu. Kako je ovima prema Trsatu još uvijek zeleno svijetlo mnogi ne obraćaju pažnju na vozila iz suprotnog smjera nego jednostavno krenu misleći da će ovi stati. Vozač fieste prvo je čekao nekoliko trenutaka dok je autobus još bio na pristojnoj udaljenosti i mogao je skrenuti, no on se na skretanje odlučio kad je autobus već bio na semaforu i oduzeo mu prednost. Naglo kočeći vozač autobusa sprečava moguću nesreću koje nisu rijetke na ovom križanju.

KREPAT MA NE MOLAT !