Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

ikar

Prva fotografija iz lijevog sica?  ;D

Bari

Bilo ih je još i prije, već sam ja godinu dana na lijevom sicu  ;)
KREPAT MA NE MOLAT !

mivano

Jutros nemoguća gužva u Osječkoj i Prvomajskoj ulici. Zbog sudara dvaju vozila ispred autosalona niže Bille petice prometuju tri zaredom u isto vrijeme.

mivano

Duž Drenovskog puta od Streljane prema gradu se već nekoliko dana postavljaju zaštitne mreže da se spriječi osipanje stijena. Promet se odvija jednom trakom i reguliran je semaforima.

ikar

Krasno, još jedan semafor na L11...

LD470

ne znam koliko ih ima na L11 ali na L36 ih ima 2 ili 3 (kako kad) i to su na dobreću pa ih se prolazi dvaput što daje ukupan zbroj od 6 semafora.

ikar

Ovdje je veći problem jer se kašnjenje nadovezuje na druge linije, dok je 36 izolirani slučaj, a ima i puno vremena između vožnji!

LD470

nisam htio reć da je veći problem na 36, nego da nije L11 jedina u problemima. još jedan problem kod L36 jest taj da prva dva i zadnji polazak ne samo da ne idu na dobreć nego sad ne idu ni u lovransku dragu jer se tamo širi cesta od hotela do mosta.

zvone16

Snijeg je izgleda počeo dobro padat kad je 677 zaglavio negdje oko Zlobina
ZvoneXp

ikar

Danas 11.30 26 za Zlobin 677, zapeo na Zlobinu. 12.45 26 Zlobin - 675 zapeo na Zlobinu! Što je prometnik radio kad je na jedan zaglavljeni bus gore i drugi išao za njim, a oba chelovstone gume. Barem bi ti koji voze često gore trebali imat dobre gume (677 Hreljinski, vozi i DIP; a 675 kao i 690 koji također nema gume voze i Zlobin i Mune i DIP u dvije smjene...).

NP-549

Gume su im OK,  ralica je prošla po cesti a nije očistila okretište, a pošto nema signala na mobitelu  onaj koji je prvi došao gore nije mogao javit prometniku

Komunalni redar iz Bakra je rekao:  "sutra ćemo očistiti "  !!!!

MAN SU220


s facebook-a autor Deni Žepina

221

Ćelestonke u pravom smislu riječi...  ::| ::|

Bari

Rotor Šmrika.
Da malo oživim temu, nije direkno vezano uz Autotrolej, ali prolaze mnogi pa će možda vidjeti.
Dakle, novi turbo rotor nedaleko Krčkom mosta, na križanju sa magistralom i brzom cestom iz smjera Hreljina odnosno Križišća.

Kad se dolazi iz smjera Rijeke to izgleda ovako. Treba pripaziti jer ima možda 50 m za odlučiti i prebaciti se u pravu traku. Lijevo za Crikvenicu, desna za Krk. Ova desna počinje oštro iz usijeka.


Trake u rotoru su fizički odvojene, tako da tko zezne ili kruži ili mora prema Krku pa se okrenuti.


I tu je odvojak za Crikvenicu


Gužva nije bilo, protok je dobar i lijepo izgleda. Na jesen planiraju proširiti prilaz rotoru sa riječke strane tako da će Krk i Crikvenica imati svaki svoju traku i ne bi trebalo biti problema.
KREPAT MA NE MOLAT !