Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

kico101

U Kvaternikovoj danas popodne:

Građevinci naprijed, promet stoj!
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Iz onog, do sada viđenog a terenu, probao sam napravit neku grubu skicu D404 sa pripadajućim raskršćima.
Kod točke A počinje spomenuta prometnica tako da se nastavlja ravno na Rivu i Ul. Ivana Zajca, te više neće biti lijevog zavoja koji prati rub parkirališta.
Točka B predstavlja prvo raskršće.  Tu će bit moguće nastavit ravno prema Brajdici i tunelu Pećine,  ili skrenuti lijevo ako želimo na parkiralište Delta, autobusni terminal Delta ili pak ulicom  Slavka Cindrića na Piramidu.
Točka C je drugo raskršće.  Pretpostavljam da tu neće bit moguće lijevo skretanje,  a možda ni desno ako nebude tu više ulaz u luku nego kod portala tunela.  Dakle ovo "C" bi trebalo služit za one koji dolaze Šetalištem A.Kačića Miošića i imaju namjeru skrenut desno u grad ili lijevo i priključit se na D404.
Razlog zbog kojeg sam i napravio ovu skicu je da pokušamo ustanovit na koji način će prometovati autobusi sa terminala Delta u smjeru zapada (linije sa sadašnjeg terminala Jelačićev Trg).
Sadašnji izgled terminala (tanka crna crta) će se također mijenjat, odnosno širit u pravcu zapada prema "B" raskršću zbog izgradnje dodatnih polaznih perona, kao i parkirališta za autobuse.
Linije koja sada prometuju sa Delte (grupe linija Grobnik, Hreljin, Kraljevica) zadržavaju sadašnji način kretanja,  naravno ako izlaz sa terminala ostane kakav je sad.
Sad se postavlja pitanje za "zapadne" linije.  Da li će se kretati do mosta, pa desno u Šetalište A.Kačića Miošiča, pa opet desno na "C" raskršću i po D404 do Kazališta te onda Ribarskom na Jelačićev Trg i dalje kao i do sad ili će bit neka druga varijanta !?
Postavlja se i pitanje "ostalog" prometa koji će stizati u grad cestom D404, na koji način će se spajati na postojeće prometnice.  Da li će se na već spomenuti način ić Ribarskom do J.T. pa lijevo u Scarpinu,  ili će ipak bit dozvoljeno Ulicom Ivana Zajca dvosmjerno, pa desno tek u Henckeovu i lijevo u Adamićevu (D raskršće).
Moja je pretpostavka ona prva varijanta, iako možda nebi trebalo isključit ni drugu, s obzirom da su na toj dionici ostala parkirna mjesta uz sjeverni rub, iako je pred dvije ili tri godine to ukinuto u ulici Riva. Sad bi se ta mjesta ukinula, i napravile dvije ili jedna traka u suprotnom smjeru od postojećeg.  Jer zašto onda nisu ukinuli i ta parkirna mjesta onda kad su na Rivi.
A šta se tiče komplet dvosmjerne Rive do Žabice,  na to možete zaboraviti dok se ne riješi novi Autobusni terminal.

Ima li neko neku bolju varijantu, ili možda čak službeno rješenje ?


kico101

#77
S obzirom da se najavljuje gotovost ( građevinska ) ceste D-404 tijekom veljače 2009., a otvaranje tek u svibnju ili lipnju 2009., jasno je da ni projektantima ni Gradu još nije baš najjasnije što bi sa D-404 kada jednom stigne pred kazalište. Imam osjećaj da bi sad željeli da se sruši tunel samo da ne moraju mozgati što sad, jer su s autobusnim kolodvorom na Žabici očito zaj..., jer taj neće baš tako skoro u izgradnju. Ono što sam ja negdje pronašao ( mislim na rijeka.hr ) je nešto drugačije od onoga što si naveo. Prvo, govori se da će dio sadašnje prometnice od kazališta do raskršća sa šet.A.Kačića Miošića biti otvoren samo za autobusni ( ne i ostali promet ). Drugo, Ribarska se planira urediti kao jednosmjerna, ali u suprotnom smjeru od sadašnjeg, a susjedna Veslarska također u suprotnom smjeru od sadašnjeg. Koliko sam shvatio čitava dionica od kazališta do Žabice je dvosmjerna sa vjerojatno dodatnim trakama za lijeve skretače. Parkirna mjesta uz Rivu i Zajčevu se, naravno ukidaju. Na Žabici će u prvoj fazi vjerojatno biti ukinuto skretanje iz Trpimirove prema Rivi. Nigdje nisam vidio, ali čini mi se da je jedino trajno rješenje za Žabicu jedan veliki kružni tok.
Što se tiče autobusa, tu si vjerojatno potpuno u pravu osim, ako Ribarska bude jednosmjerna sjever-jug, a tada bi zapadne prigradske linije vjerojatno desno skretale u Veslarsku ili Henckeovu. Kada se uspostavi dvosmjerni autobusni promet kroz Adamićevu ( u koju ulazak iz Krešimirove mogu zamisliti jedino preko kružnog toka, jer ako tamo budu semafori bit će kaos ), mislim da će busevi nastavljati u Fiumaru, Šupićevu, Šet.A.K.Miošića i desno na D-404 i na terminal. Tek kada bude gotov produžetak Rive kroz sadašnje područje Luke na zapad do Mlake, tada bi sa Žabice mogli maknuti promet i napraviti jedan lijepi parkić s fontanom ( čisto zbog Antolovića i ekipe ;D ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Jedva čekam ponedjeljak, al će bit' plivanja.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Samo za ljubitelje raznih preusmjeravanja i devijacija:
http://www.rijeka.hr/Default.aspx?art=15281&sec=16
Najbitnije je da se Autotransov terminal preselio na Deltu. ;D Toliko o sposobnostima kadrova u Gradu Rijeci koji pišu ovakve tekstove. >:(
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Izrazite čestitke onome tko je radio ove sheme na dnu stranice. Bože dragi pacijenata... ??? :o
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

#81
Na brzinu sam pogledao i već uočio nekoliko nelogičnosti, a još da se detaljno pozabavim ko zna šta bi sve našao, al mi ne pada na pamet:

1. Cijelo vrijeme spominju zapadni ulaz na Deltu (9a na jednoj sliki) na mostu. Koliko ja znam, tamo je samo IZLAZ.
2. Na križanju Šet. A.K.M. i Cindrićeve je znak "zabranjeno desno skretanje, osim BUS Autotrolej",  a kako onda doć na parking Delta???
3.  Ona slika šta je danas u Novom Listu, je identična ona naša shema, samo šta je ortofoto, a ne iz HT imenika. Drugo sve isto.  (ajde barem čitaju forum pa su pokupili ideju za skicu, možda pokupe još nešto.  Pamet naprimjer.

shef

Jedna rečenica mi strašno pada u oči, citiram:
Dodao je (Josip Berečki, Hrv. Ceste, op.a) da zasad ne može precizirati kako će izgledati prometni režim nakon 30.01. iduće godine kada bi se trebalo početi koristiti novo križanje D404 i Cindrićeve o čemu se izrađuje prometni projekt.

Ako sam dobro shvatio, oni su krenuli nešto raditi, ali još ne znaju kako će to izgledati, odnosno najprije rade pa onda projektiraju.
   

Prijedlog kolegama forumašima: ajmo osnovat tvrtku, uvalit im nacrt prometnog rješenja (to bi bilo gotovo za 10 min.) i dignut im lijepu lovu.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Nije mi jasno zašto im treba 3 mjeseca za napravit ono raskršće poslije mosta???  A Obilaznicu komplet  misle završit za samo 3 mjeseca više  ;D ;D ;D.

Podsjećam na ugovorene rokove otvaranja prometnica u Rijeci negdje iz veljače/ožujka,  cesta D404 se mora u potpunosti izgraditi i pustiti u promet do kraja ove godine,  a otvarenje drugog traka obilaznice predviđeno je prije početka turističke sezone 2009  (Lipanj).   Pošto su za ovu cestu od nekoliko metara produžili rok za 6 mjeseci,  svečano otvaranje obilaznice vjerovatno slijedi prije početka turističke sezone 2019.  Ruku na srce, niko normalan nije povjerovao u Kalmetine priče o otvaranju u Lipnju 2009.  Možda možda do kraja 2009. ako se uhvate posla,  a vjerovatno točno godinu dana kasnije nego je ugovoreno.

NP-549

Prijedlog za najbolju dosad viđenu sačukušu na forumima:  stablo na izlazu sa autobusnog terminala Delta, a kadar:  611 kako ide Cindrićevom u kontra smjeru i mota unutra u Deltu kako je predviđeno na onom nacrtu.

Shole

Po onome šta su napisali,  ukidaju se početna stajališta od 2a, 3 ,5a u Šet. A.K.M., koja se sele u Ulicu Milana Smokvine kod Građevinske škole, a također se ukida i stajališet Titov Trg.  Znači da će ove linije sad vozit od Građevinske škole direktno na Školjić, bez kruga oko Piramide (hvala bogu, konačno !!!)
Linija 5 seli na jedan od perona linije 11 (di će stajat dvije petice???),  a Ribarska ul.  valjda konačno dobija 2 normalne vozne trake + žuta, ako se ukinu parkirna mjesta.

shef

Trebalo bi u Rijeku poslat kao u ZG 250 policajaca samo da čuvaju stajališta i tjeraju razne dostavne kombije koji dovoze robu kad im puhne. Prolazio sam sad kroz grad - žuta traka na Fiumari - puna; žuta traka kod riječkog nebodera - puna; stanica kod biblioteke - puna, onaj Maržićev idiot Food City vječno zauzima traku ispod Ri; stanica šestice na Jelačićevom - puna. Blago nama kad se tako puno kupuje.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomek

Molim da se ovi ZG policajci tako ne zovu jer njih 250 je samo popunilo pozicije koje su ostale prazne zbog pojačanog čuvanja naših neustrašivih u vladi, a ne običnih građana Grada Zagreba..

kico101

Trebalo je prvo dovršiti najravniju dionicu od budućeg spoja na Cindrićevu do novog mosta preko Rječine i zatim zatvoriti sadašnju devijaciju preko Delte. Vozila bi tada imala dvije mogućnosti-ili lijevo u Ribarsku , pa oko Mrtvog kanala ili ravno novom D-404 do novog mosta, i zatim lijevo u Šet.A.K.Miošića i desno kod semafora u Cindrićevu. Ovako, zaboravite na odlazak u grad autom do daljnjega.
Koliko ja pratim radove na zaobilaznici, čini mi se da je do proboja tunela Trsat ostalo stotinjak metara, Škurinje 2 je skoro probijen, Katarina isto nije predugačak. Gotovo je izvjesno ( ako ne bude nepreviđenih problema ) da će čitava dionica, osim mosta preko Rječine biti gotova do ljeta 2009. To znači da bi se mogle otvoriti dionice Diračje-Rujevica i Rujevica-Škurinje. Upitna ostaje jedino dionica Škurinje-Orehovica, ali i to bi moglo biti gotovo da rujna 2009.
Mene više zabrinjava D-404 , ne zbog građevinskih radova, nego zbog nedostatka vizije kako će se ta cesta uklopiti u sustav gradskih prometnica. Šteta za onoliki trud i veličanstvenu izvedbu dionice Draga-Bobova-Pećine-Brajdica. Cesta pada na gluposti. ::|
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Citat: shef  u Listopad 29, 2008, 14:29:29
Trebalo bi u Rijeku poslat kao u ZG 250 policajaca samo da čuvaju stajališta i tjeraju razne dostavne kombije koji dovoze robu kad im puhne. Prolazio sam sad kroz grad - žuta traka na Fiumari - puna; žuta traka kod riječkog nebodera - puna; stanica kod biblioteke - puna, onaj Maržićev idiot Food City vječno zauzima traku ispod Ri; stanica šestice na Jelačićevom - puna. Blago nama kad se tako puno kupuje.

Kad je žuta na Fiumari puna onda barem znaš da nema ni teoretske šanse da prođeš po njoj.   A najgore je kad je gužvetina u gradu za poludit, stojiš kod Conta 15-ak minuta, dovučeš se do križanja Fiumare i Žrtava Fašizma, i onda ti žuta skroz prazna, al na sredini, ispred prometnog ureda kombi od onog usranog drugstora.  Najrađe bi se pun gas zabio u njega.  Šta ćeš ni ulazit u žutu kad se moraš vratit u srednju da bi njega obišao.  I tako iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, iz posta u post.......  i nikog nije briga.