Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

ikar

Danas popodne bila zatvorena J.P. Kamova. Linija 1 i prigrad vozili u smjeru grada metodom "Snađi se druže" po Sušaku na Kumičićevu!

shef

Koliko često vozi, nitko nije ni primjetio da je nema... inače sudar na križanju sa Radničkom, na semaforu.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Prošao oko 17. Na raskrižju policijski auto i ne propušta nikoga prema gradu. Na raskršću nisam vidio nikakve ostatke od sudara. S obzirom da sam vidio neke aute da voze u suprotnom smjeru  iz pravca grada prema radničkoj, čini mi se da se sudar možda dogodio na semaforu koji spaja Tower i kamovu. Čemu inače zabrana prometa prema gradu. Hm.
Inače od Lenca do Plumbuma oko pol sata, a još pol od Plumbuma do spoja D. Gervaisove i Kumičićeve. Onaj semafor iz Gervaisove u Kumičićevu propušta 3 do 4 auta, pa je kolona bila do vatrogasnog doma. I još da stvar bude veselija, 100-njak metara od raskršća sa Kumičićevom stoji onaj kamion s radnicima koji provlače neke kabele. Organizacija +5.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

daMassa

Prije bis stigao da si isao od Lenca prema Bakru i gore se digao na zaobilaznicu. Jednom sam tako isao do Kostrene nesto i za nazad guzva od Lenca pomicali se auti za 1 mjesto svakih 5 minuta, pa sam se bogme okrenuo. Napravis vise km, ali manje goriva potrosis jer ne stojis u koloni (prva ler, prva ler) i prije stignes.  Sta ces, to je Rijecki promet kad nastane neki cep, pomoci nema ;)

kico101

Problem je u tome što sam kolonu sustigao već blizu željezničkog nasipa, a tamo baš nije pametno okretanje. Uostalom nisam očekivao tako sporo gmizanje. ;)

ikar

Sudar se dogodio na raskrižju gdje je kićo rekao. Auto iz smjera Kostrene je prošao na crveno. Već sam jednog govorio da se radi o iznimno opasnom raskršću jer naglo (čak i za brzinu od 50km/h) bez upozorenja promjeni! PRIJEDLOG RIJEKA PROMETU: Postavite treptajuće zeleno prije promjene (kao što je po Liburnijskoj ulici).

conecto

Ali naše ministarstvo je davno ukinulo treptajuće zeleno "prema preporuci EU", iako u nekim zapadnim zemljama postoje na semaforima čak i digitalni brojači koji u sekundama pokazuju koliko je još preostalo do gašenja zelenog svjetla (spas za buseve, kamione, pa i male aute)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

jedan_019

Ako im je problem postaviti treptajuće zeleno, neka produže crveno iz sporedne ulice za par sekundi i bit će sigurnije...

Tomek

Te brojače koliko ima do paljenja semafora imaš i u Varaždinu, a i u još nekim Hr. gradovima.

SARI

Citat: conecto  u Veljača 01, 2011, 15:37:23
Ali naše ministarstvo je davno ukinulo treptajuće zeleno "prema preporuci EU", iako u nekim zapadnim zemljama postoje na semaforima čak i digitalni brojači koji u sekundama pokazuju koliko je još preostalo do gašenja zelenog svjetla (spas za buseve, kamione, pa i male aute)

Ozbiljno?! ??? Kakav je to idiotizam?! Po meni, treptajuće zeleno je jedna od najboljih stvari u prometu...

erobuss

Citat: Tomek  u Veljača 01, 2011, 17:13:21
Te brojače koliko ima do paljenja semafora imaš i u Varaždinu, a i u još nekim Hr. gradovima.

Off: Ima i u Mostaru jedan, mislim da je jedini u BiH  :D

kico101

Treptajuće zeleno, brojevi,.... Sve vam to ne treba ako se krećete propisanom brzinom ili 10% preko. Žuto traje sasvim dovoljno dugo da ili nagazite gas i prođete ili se sigurno zaustavite. Ali na tom raskršću se nitko toga ne pridržava. Ograničenje je 50, a vozi se u prosjeku 70-80, mnogi i više. Problem je što je kod nas navika da i nakon žutog prođe još par auta na crveno računajući da ova druga linija neće otvoriti, kad ono, ups, kako je mogao. >:(

Shole

I još jedan problem je što se sa moderniziranjem semaforskog sustava izgubio period SVI CRVENO koji je trajao možda sekundu, sekundu i pol.  Sad vam ovaj sem. na glavnoj cesti o kojem pričate prebaci sa zelenog na žuto, vi po gasu da prođete, on na crveno i kad je "skočio" na crveno ovaj bočni je već drugoj strani otvorio na žuto i oni kreću.

daMassa

Ovo sto je Kico rekao da su se navikli proci i nakon zutog, to je tipican problem semafora kod "tunelića" (prijelaz ispod pruge na Zametu). Znaju se ljudi svercati posteno. Isto tako zbog kombinacije sto je rekao Kico i Shole u svojim postovima sam ja nahebo na raskrizju kod Surf 'n' Fries-a, frajer proletio kroz crveno sa 90+ na kazaljci i pribio me u straznji zid poste (ok kumovao je tu i alkohol + brzina, pa je zato njemu prebrzo na to crveno prebacilo >hammer< ;D) Uglavnom meni fali to zeleno treptajuce, po meni korisna stvar. (ako ne onda potpis na Sholeta nek se stavi da je na svim cestama sto ulaze u raskrsce crveno par sekundi u isto vrijeme)

5AR

Na Svetom Kuzmu toga preklapajućeg crvenog ne fali, stoji po deset sekundi. Ali zato zelenog fali kad se dolazi iz pravca Bakra, jedan šleper krene i prođe a drugi mora opet stat jer je neko došao iz Škrljeva pa mu daje prednost kao da je to glavna cesta.