Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Bari

Ja stvarno neznam gdje mi je bila pamet. Krenuo ja danas u grad oko 18.30. Kod Tete Rože sam se ukrcao na 7a (GB 663) i nakon par metara od stanice smo stali. Tad sam shvatio o čemu se radi i na sljedećoj stanici sam izašao van. Da ne napominjem da sam došao prije dotičnog busa do Korza pješke. Kada sam se vračao oko 19.30 gužve skoro nije ni bilo više.
KREPAT MA NE MOLAT !

mivano

koliko sam uspio vidjeti, danas je zatvorena zaobilaznica - gužva u gradu

Berlingo

Pratim prometne kamere na stranicama grada. Gledam bus od Troleja na raskrscu Strossmayerove i M.S.Tvrdog. Do zelj. stanice mu treba 9 min. A zapeo je u guzvi sigurno vec vise gore. Znaci od Piramide sigurno 15 min. Nije bas dobro. I ono sta primjecujem je da je u gradu brdo slepera i prikolicara. Hoce li se u cetvrtak na Radio Rijeci opet hvaliti ovi iz prometne policije da su teske kamione maknuli iz centra?

kico101

Moj rezultat danas: Parkiralište Martinšćica-D. Gervaisa-Krimeja-Bulevard-Fiumara-Ž.Stanica: 1 sat 20 minuta ( od 16,20 do 17,40 ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

gdje ti bila pamet ?  Prije bi došao koristeći M.Jacksonom Moonwalk ili Monty Pythonov Silly Walk nego autom

kico101

Citat: Shole  u Studeni 30, 2009, 20:20:30
gdje ti bila pamet ?  Prije bi došao koristeći M.Jacksonom Moonwalk ili Monty Pythonov Silly Walk nego autom
Nisam imao izbora, a i žurilo mi se. ;D ;D ;D
Sve je bilo u redu dok se sa D. Gervaisa nisam uključio ( na prepad ) u Kvaternikovu u kojoj je kolona bila od tko zna gdje. Tih zadnjih 100 metara do semafora trajalo je cca 20 minuta zbog, a ne znam kako bi rekao, maloumnih kamikaza koji ne mogu pričekati da se raskrižje oslobodi, već iz sva 4 smjera ulaze unutra i onda svi stoje. Naravno, koga briga ako netko želi iz Kvaternikove u ulicu Krimeja, jer gospoda stoje na sredini i nije ih briga. Kolona je na Bulevardu bila od vodospreme. Ali najzanimljivije je , da kada prođete raskrižje kod Konta, odjednom jedrite 60 na sat bez zastoja do željezničke. Odgovorno tvrdim da je rješenje svih riječkih prometnih gužvi iz smjera istoka prema centru, postavljanje 2 ( dva ) odgovorna policajca ( ako treba i s dugim oružjem ) koji će zabranjivati parkiranje u Strossmayerovoj na onih bijednih 200-njak metara od istočnog izlaza do HKD-a. Postavljanje stupića samo po sebi neće riješiti problem, jer majstori ionako parkiraju na cesti.

Shole

Stupići su tamo bili u planu, ali su se stanari uspjeli izborit da se ne stave jer kao nemaju gdje parkirat.  Pa šta bi se onda i oni koji žive na Korzu trebali izborit da parkiraju na Trgu RH  >:(

A ionako mi nije jasno koja je svrha tih stupića kad svaki drugi ima ključ i lokot i onda od ljekarne u Strossmayerovoj do Conta fali 5 stupića i tamo uvijek redovno parkirani Kanjer Klima, ona druga klima i dostava ljekova.  Mislim WTF, zašto ste ih onda ni stavljali kad ionako moramo vozit samo desnom trakom

shef

Što kažete na 30 minuta za dionicu od Doma Crvenog Križa do Vevčevskog prolaza, dionicu koju se pješke prođe za 3 minute??

Ne znam, a da netko pokuša promjeniti interval na semaforu ispred hotela "Neboder" i postavi razumne i sposobne policajce na obje raskrsnice kod Konta (Titov trg i Smokvine Tvrdog).
Da potjera onih par auta na spoju J.P.Kamova i Strossmayerove?

I najvažnije: da netko konačno pusti D404 u promet?

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Onaj usrani ML sa GS tablicom je uvijek na kantunu.  Di će Jaro parkirat ako ne na cesti.  Nek se vidi Merđo

Bari

Nekužim što to ima u ljudima da se sjete zatvoriti glavnu gradsku prometnicu tijekom najfrekventnijeg dana. Iako, nekako sam dojma da je možda gužva bila mrvicu manja nego prošlih puta. Iako su autobusi kasnili puno, pogotovo ovi vezani za istočni dio grada.
KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

Mislim da se čak i otvaranjem D404 neće rješit problem istočnog ulaza u centar grada (piramida) jer kad se realno pogleda obilaznicom pa preko D404 u grad mogu doć jedino ljudi sa Grobnika  (čvor Čavle-čvor Draga-D404) i oni sa recimo Škrljeva/Kukuljanova/Krasice koji idu na čvor Sv. Kuzam.  Kompletni gradski istok nema priključak na tu cestu.  Nikako nemožeš doć na D404 ni sa Trsata, ni sa Vežice ni iz Drage, a bogami ni iz Kostrene, a samim time ni Bakra/Kraljevice..... jer jako malo ljudi korisiti način da sa magistrale idu gore na Sv.Kuzam pa na Autoput u Dragu pa na Vežicu.  Dok sve to izvedeš već si preko Kostrene na Plumbumu, a po Vežici imaš još ohoho za guslat da bi došao od čvora vežica do Piramide.

kico101

Citat: Shole  u Prosinac 01, 2009, 14:18:00
 Nikako nemožeš doć na D404 ni sa Trsata, ni sa Vežice ni iz Drage, a bogami ni iz Kostrene, a samim time ni Bakra/Kraljevice..... jer jako malo ljudi korisiti način da sa magistrale idu gore na Sv.Kuzam pa na Autoput u Dragu pa na Vežicu.  Dok sve to izvedeš već si preko Kostrene na Plumbumu, a po Vežici imaš još ohoho za guslat da bi došao od čvora vežica do Piramide.
Kako ne možeš? Pa postoji mogućnost uključivanja sa Vežice u pravcu grada, jedino ne možeš iz grada izaći na Vežicu, već bi se trebao isključiti u Toweru pa okolonaokolo kroz Radničku što je glupost bez presedana ( jednako kao i spoj pod 90 iz tunela na prometnicu oko Towera ). Znači može se i sa Vežice i sa Trsata samo je pitanje da li se isplati, jer , recimo od dvorane na Trsatu moraš proći kroz Krautzekovu, pa lijevo u Strižićevu, pa na Svetoj Ani desno u Z. Kučića i desno na D-404. Kada se završi zaobilaznica do Križišća, D-404 će biti itekako zanimljiva i iz pravca Crikvenice, Hreljina i Kraljevice, dok Bakar i Kostrena neće baš profitirati. Za u grad D-404 ništa ne znači Pećinama, Krimeji i Bulevardu, ali sam ipak mišljenja da će se gužva u Strossmayerovoj bitno smanjiti ( ali će se kaos premjestiti kod kazališta pa na Rivu ). Obratni smjer zapad-istok je već veliki problem, jer, kao što spomenuh, nema izlaza na čvoru Vežica, već se možete isključiti u Toweru ili nastaviti prema Orehovici/Sv. Kuzmu, tako da je taj smjer prvenstveno tranzitni ,a kolone u Kumičićevoj prema gore ćemo gledati i dalje.

Berlingo

Veceras sam cuo na radiu da je bila teska prometna na Ljubljanskoj cesti. Jedna osoba poginula i ocevid je dugo trajao. Nije mi poznato gdje su u to vrijeme autobusi vozili, ali ocito je na linijama prema Matuljima bilo izmjena ako ne i prekida.

Shole

Zašto bi bilo prekida i izmjena kad mogu vozit preko Preluka (ako je uopće bilo potrebno obilazit).  i 32 vozi preko Panorame kad je nešto na Preluku

Berlingo

Kako sam napisao, izmjena je bilo. Drugo neznam. Samo sam prenio sta sam cuo na radiu.
Ljubljanska cesta je bila dugo vremena zatvorena.