Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Bari

Danas sam se zatekao u gradu oko 12.00 sati. Po gradu je bilo gužvi, zastoja pogotovo prema istočnom dijelu. Veliku gužvu napravio je i vlak koji je baš u doba najveće gužve polako se micao od kazališta prema rivi. Kako je zakrčio stanicu "Tržnica" ljudi su se iz autobusa iskrcavali prije zgrade "Transadrije".

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

Danas su nešto kopali oko Jelačićevog trga tako da su promet regulirali policajci.

Na slici GB 599 na liniji 4
KREPAT MA NE MOLAT !

Berlingo

U samom centru mjesta Rupa jos prosli tjedan se nesto kopalo i to preko cijelog raskrsca. Jucer je prema restoranu Rozalija a preko puta benzinske promet bio reguliran semaforima. U petak sljedi novi uvoz pa ce biti i koja slicica. Sutra cu vidjeti situaciju u Podhumu.

mivano

iz novog lista:
Datum objave: 10.12.2009 u 08:35h
Završno opremanje starog kolnika dionice Škurinje – Orehovica
Još trinaest dana do otvaranja obilaznice
Postavljeno 80 kamera

Čak 80 kamera bit će postavljeno na riječku obilaznicu i sve one bit će spojene s Centrom za kontrolu prometa na Čavlima, gdje će se non-stop kontrolirati praktično svaki detalj na dionici Diračje – Orehovica. Nije riječ o Big brotheru na cesti, ali nije ni daleko od toga, jer će svaki metar ceste u tunelima ili izvan njih biti pod nadzorom. U funkciji će biti i tri meteorološke stanice, kod mosta Rječina, vijadukta Mihačeva Draga te na čvoru Diračje, pa će putnici biti podrobno obaviješteni o vremenskim uvjetima. Obilaznica će imati 30 promjenljivih svjetlosnih znakova na otvorenoj trasi i još 39 u tunelima. Postavit će se 26 semafora uglavnom na portalima i u unutrašnjosti tunela, te još 2 na čvoru Rujevica. Ukupno je predviđeno 60 tzv. mjernih petlji za brojenje prometa i one će se postaviti na svim čvorovima u svim smjerovima ulaza i izlaza, kao i u svim tunelima.

RIJEKA – Odbrojavanje je počelo. Ostalo je još 13 dana, jer bi dan D za otvaranje punog profila riječke obilaznice trebao biti 23. prosinca ili eventualno Badnjak, 24. prosinca.

Već do kraja ovog tjedna stari kolnik riječke obilaznice trebao bi biti presvučen novim slojem asfalta. Izuzetak će biti samo most Rječina, čija se rekonstrukcija planira obaviti idućeg proljeća, pa je sasvim izvjesno da će puni profil prije Božića doista biti otvoren, otprilike 30 godina nakon što se dionica Diračje – Orehovica počela graditi.

To potvrđuje i stanje na gradilištu, koje je jučer, uz podosta problema, obišla naša novinarska ekipa.

Naime, velikom dijelu trase ne može se ni prići zbog načičkanih strojeva na kolniku, počev od asfaltera, valjaka, dizalica, pa sve do brojnih radnika uposlenih uglavnom na montaži ograda i druge opreme.

Glavni inženjer za promet Hrvoje Ordulj ističe kako bi tempo asfaltiranja moglo spriječiti samo loše vrijeme, koje se srećom ipak ne očekuje.

– Posla još ima dosta, ali većih problema nema i idućeg tjedna ćemo uglavnom raditi samo na instaliranju bukobrana, iscrtavanju linija, postavljanju signalizacije i opreme. Vjerujem da će sve biti spremno za tehnički pregled 21. prosinca – kazao je Ordulj, koji bi se danas trebao sastati s predstavnicima Grada Rijeke i Prometne policije kako bi se utvrdio režim zatvaranja obilaznice za ovaj vikend. Dionica Škurinje – Orehovica vjerojatno će biti zatvorena u subotu i nedjelju, ali će se utvrditi postoji li mogućnost da u nekom kraćem razdoblju i tijekom vikenda cesta bude otvorena. Ujedno graditelji moraju riješiti problem demontaže velike dizalice kod mosta Rječina, koja će se ovog vikenda vjerojatno morati odgoditi zbog najavljene jake bure.

Trenutačno se možda i najintenzivnije radi na postavljanju panela za zaštitu od buke u što je uključeno i popunjavanje lažnog tunela u čiju se konstrukciju montiraju solarni paneli.

Na cijeloj obilaznici predviđeno je postavljanje ukupno 3.100 čeličnih nosivih stupova, 3.700 betonskih panela, od kojih je svaki težak četiri tone, 2.500 staklenih panela, 3.000 aluminijskih panela te 1.200 solarnih panela, koji se nalaze u 352 metra dugom tunelu kod Rastočina. Iako se službeno planira dovršiti bukobrane na cijeloj dionici Škurinje – Orehovica, vjerojatno će dio montaže trajati i nakon otvaranja punog profila. No, najvažnije ostaje završiti lažni tunel, jer će, nakon što cesta bude otvorena, biti nemoguće postavljati solarne panele.

Darko PAJIĆ

Berlingo

Kao sta sam i obecao. Ovo je mijesto Rupa.
Iz pravca Rozalije prema benzinskoj.

Benzinska

Centar.Pocetak (ili zavrsetak Petrolejke).

NP-549

Zatvorena magistrala od Bakra 2 do Kraljevice.  Linija 29 preko Meje i Hreljina do Križišća pa u Kraljevicu.

Berlingo

Nisam ocekivao toliku guzvu u srijedu oko 16.00 u gradu. Pamtim i bolje u tom terminu. Ali ono sta se mozda vidja jednom u zivotu. U 16.11 kroz Prvomajsku 2 autobusa na liniji 11 idu prema centru.

ikar

U tom periodu povratci nisu usklađeni pa se zna lako to dogodit kad im je razmak 5-10 min.

Shole

Idu gore svakih 15 jer špica a nazad svakako jer nisu sve jednako duge  (Lokva/Saršoni/Garići)

MAKI

Hvala Bogu Rijeka nece vise biti simbol Kolapsa jer je otvorena zaobilaznica.Berlingo nikad vise takve guzve.cUO SAM NA tELEVIZIJI
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

NP-549

Moš mislit.  Danas popodne nije bilo niš bolje nego inače.  U prigradu sve živo pretumbano da bi se pokrile vožnje jer su svi kasnili, a pričuva samo jedna.

Bari

Danas popodne od čvora "Gornja Vežica" pa do Towera vožnja je trajala oko sat i pol.
KREPAT MA NE MOLAT !

Berlingo

Citat: MAKI  u Prosinac 22, 2009, 17:15:31
Hvala Bogu Rijeka nece vise biti simbol Kolapsa jer je otvorena zaobilaznica.Berlingo nikad vise takve guzve.cUO SAM NA tELEVIZIJI
Ja sam bio na carini. Bio sam gotov oko 11.30 i neda mi vrag mira, ja kroz grad. I nije bilo tako lose. U 12.25 sam dosao na Viskovo. A guzve ce biti. I za sutra je najvljena obilna kisa. Ma mislim da je to neizbjezno. Inace onaj kolaps u subotu mi je bio puno bolji od ove guzve danas. Tad se bar dogodilo nesto lijepo i bilo je sve bijelo. A danas? Dolazi nekakva koza otvoriti zaobilaznicu. Grozno!

mivano

jutros gužva na Kozali

MAKI

Da mogu si i mislitii kažu Rijeka neće više biti simbol kolapsa a vidi te jos je guzva.Bit ce ga jos a da ne govorim po kiši.Tako kazu na televiziji. grrr
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni