Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

mivano

jedno od famoznih suženja na Drenovskom putu ( prije stanice Pešćevac - Slogarići vrh ), pisao sam o ovome, na strani odakle je ovo slikano je godinama stajao drveni stup gdje je jednom prilikom 414 dobro tresno retrovizorom

mivano

Iz Novog lista:
http://www.novilist.hr/Vijesti/ulica-franje-rackoga-zatvorena-d.aspx

Datum objave: 14.1.2010 u 22:01h
Zbog odrona i sanacije stijene obustavljen promet od Orehovice do Titovog trga
Ulica Franje Račkoga zatvorena do daljnjega
Koliko će dugo cesta biti zatvorena za promet još nije poznato

RIJEKA – Za sav promet zatvorena je cesta koja preko Banskih vrata spaja Orehovicu i Titov trg, a kako saznajemo u Cestama – Rijeka, razlog zatvaranja je odron kamenja koji se na spomenutu cestu odronio još 5. siječnja.

– Cesta je zatvorena kako bi se moglo obaviti uklanjanje labilnih blokova stijena u zoni odrona, te kako bi se utvrdilo u kojem je uopće stanju stijena, pojasnio je rukovoditelj sektora održavanja i građenja cesta u Cestama – Rijeka Mirko Brumnjak. Dodao je i kako će stručne ekipe nakon što se sa stijene skinu svi labilni dijelovi napraviti projekt sanacije. Koliko će dugo cesta biti zatvorena za promet trenutno još nije poznato, no Brumnjak je naglasio kako će se gledati da što prije bude puštena u promet.

Stijenu su u četvrtak pregledavali djelatnici tvrtke Werkos iz Osijeka koja je specijalizirana za ovakve radove, koji će i tijekom petka nastaviti s uklanjanjem labilnih dijelova. Ovisno o stanju stijene napravit će se projekt sanacije koji će podrazumijevati ili postavljanje zaštitne ograde ili betoniranje koje je već napravljeno na nekoliko lokacija na ovoj cesti.

Inače, odroni na ovoj cesti dobro su poznata stvar. U ljeto 2005. godine obavljeni su pravi sanacijski radovi, odnosno uloženo je 3.330.000 kuna u uređenje 600 metara duge dionice od Orehovice do Banskih vrata. Na tom su dijelu, nakon golemog odrona od 11. siječnja 2004. godine, stručna ispitivanja pokazala kako se radi o kritičnoj točki cijelog pokosa, koja ozbiljno prijeti vozačima. Tako je na najopasnijem dijelu dugom 250 metara problem riješen fiksiranjem čeličnim sidrima i »zalijevanjem« brda s tri sloja mlaznog betona, dok je na preostalih 350 metara postavljena čelična mreža. Stručnjaci kao razlog ovakvim odronima navode dugo kišnje razdoblje ta naglo zahlađenje, odnosno niske temperature zraka, dok u prilog stijenama iznad stare Lujzijane ne ide i obilježje tipičnog kraškog terena.

Kristina DANILOVIĆ PRIJIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

mivano

jučer popodne 646 jedva okrenuo na Lokvi, jer je neka budala ostavila VW Pola na okretištu ( tablice auta: RI-456-RK )

MAKI

eVO rAČKOGA OD DANAS OTVORENA
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

mivano

Citat: MAKI  u Siječanj 22, 2010, 16:55:15
eVO rAČKOGA OD DANAS OTVORENA
čitaj bolje forum, piše u temi "Autotrolejeva web-stranica"

mivano

Primorski radio javlja da se na Orehovici ispriječio kamion na cesti i da se na Diračju dogodila prometna nesreća i da je tamo gužva zbog toga

Bari

Na Trsatu pored kampusa je cesta sužena na samo jedan trak zbog radova

KREPAT MA NE MOLAT !

mivano

iz novog lista:
http://www.novilist.hr/2010/02/10/uskoro-ipak-semafor-kod-pehlinsk.aspx

Datum objave: 9.2.2010 u 07:44h
Rijeka Promet obećao riješiti neke od prometnih nevolja Pehlinara
Uskoro ipak semafor kod pehlinske škole?
Činjenica je da se neki vozači i dalje ne pridržavaju prometnih pravila, pa ne pomažu ni zvučne trake, žuto svjetlo, znak upozorenja ni ograničenje brzine

Preregulacija dijela ulice Minakovo u jednosmjernu nije moguća, jer njome prolaze gradski autobusi u oba smjera

RIJEKA – Stanovnike Pehlina muče brojna prometna pitanja, i to, kažu, već godinama, a formulirali su ih tijekom razgovora s našim novinarima održanog u njihovom mjesnom odboru krajem siječnja. Najviše su se bunili zbog prebrze vožnje glavnom prometnicom kroz Pehlin, što predstavlja problem za sigurnost školske djece. Vijeće Mjesnog odbora već godinama je, rekli su, tražilo da se kod škole postavi semafor, ali ništa od toga. Rečeno je i kako zvučne trake postavljene kao dio rješenja problema brze ceste, u biti ne usporavaju promet nego samo podižu buku.

Na njihova pitanja je odgovorila direktorica poduzeća Rijeka promet, Gordana Bacinger. Ona naime, priznaje da je taj mjesni odbor u više navrata tražio da se na glavnoj prometnici, pokraj škole, postavi semafor, no napominje i da je mnogo toga na sigurnosti sudionika u prometu već i učinjeno.

– Napominjemo da je u zoni o kojoj je riječ provedeno više mjera koje služe za smirivanje prometa (zvučne trake, treptajuće žuto svjetlo, prometni znakovi upozorenja i ograničenja brzine), koje poštuje velika većina vozača. Međutim, činjenica je da se određeni broj vozača osobnih i teških vozila i dalje ne pridržava ograničenja brzine, pa će Rijeka promet ponovno ispitati opravdanost postave semafora u zoni pješačkog prijelaza pokraj OŠ Pehlin.

Mještani Pehlina također su primijetili da je jednosmjerna ulica kraj škole zakrčena automobilima, a da znak koji zabranjuje zaustavljanje i parkiranje više ne postoji. Gordana Bacinger pak podsjeća kako je znak postojao, ali su ga nepoznate osobe uklanjale u više navrata, te će ga se postaviti ponovno, u najkraćem roku.

Vijeće mjesnog odbora već godinama predlaže i da ulica Minakovo od raskršća s ulicom Pehlin do Doma na Pehlinu ima jedan smjer u pravcu grada, s ciljem rasterećenja prometnice, te da se na tom dijelu prometnice postavi znak zabrane parkiranja i zaustavljanja kako bi se promet mogao odvijati nesmetano a pješaci bili sigurniji. Ni taj prijedlog Rijeka prometu nije novost ali, kažu, nije mogao biti prihvaćen.

– Naime, zajednički stav Grada, Županijske uprave za ceste i Komunalnog društva Autotrolej bio je da navedenom ulicom prolaze autobusi javnog gradskog prijevoza u oba smjera koji nemaju drugu, tehnički prihvatljivu alternativu, pa stoga preregulacija ulice u jednosmjernu u ovoj situaciji nije moguća, odgovor je direktorice Rijeka prometa Gordane Bacinger.

Jelena ANDROIĆ

mivano

evo i sa http://www.rijeka.hr/PreusmjeravanjePrometaI

Preusmjeravanje prometa i zabrana parkiranja u subotu 13. veljače i nedjelju 14. veljače
Rijeka, 12. veljače 2010.
Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke, 14. veljače od 11 do 22 sata za promet će biti zatvoreno središte grada. U nastavku pogledajte obavijest o zabrani parkiranja uoči i na sam dan povorke, organizaciji javnog gradskog prijevoza, privremenom premještanju taksi stajališta te radnom vremenu glavne gradske tržnice.

Trasa Međunarodne karnevalske povorke Zabrana i preusmjeravanje prometa
Na dan održavanja povorke, u nedjelju 14. veljače od 11:00 do 22:00 sata u cijelosti se zatvara za sav promet središte grada omeđeno slijedećim ulicama:
Riva – Riva Boduli – Ivana Zajca – Delta – Andrije Kačića Miošića (dio raskrižja s Cindrićevom do hotela Kontinental) – "južni most" (od hotela Kontinental do raskrižja Fiumara – Žrtava fašizma), Fiumara – Scarpina – Adamićeva – Zadarska i u svim ulicama južno od Korza do obale.

Za slučaj da u vrijeme dolaska karnevalskih grupa i posjetitelja dođe do većih prometnih zagušenja, zabrana prometa prema centru će se uvesti i na širem gradskom  području.
Zabrana prometa na širem gradskom području neće se odnositi na vozila kojim se prevoze maskirane grupe, autobuse, taksi vozila, vozila invalida i vozila dežurnih službi.

Zabrana parkiranja

* Dana 10.02. (srijeda), Trg 128. brigade Hrvatske vojske od 06,00 do 14.02.2010. godine (nedjelja) do 24,00 sata.
    * Dana 13.02. (subota) Putnička obala od 16,00 sati do 15.02.2010. godine (ponedjeljak) do 06,00 sati.
    * Dana 13.02. (subota) Delta i "Pod voltun" na Žabici od 22,00 sata, do 14.02.2010. godine (nedjelja) do 22,00 sata.
    * Dana 14.02. (nedjelja) od 06:00 do 22,00 sata u slijedećim ulicama: Zadarska, Splitska, Zanonova, Riva, Riva Boduli, Verdijeva (zapad), Zagrebačka (zapad), I. Zajca, Cindrićeva , M. Smokvine Tvrdog, Školjić i parkiralište Školjić.

Vozila koja ostanu nakon zabrane parkiranja, premještati će se paukom na sjeverni dio parkirališta Delta.

Javni gradski prijevoz
Gradski autobusi voziti će po voznom redu, a zaustavljati će se na svim usputnim gradskim stajalištima. KD Autotrolej d.o.o. na dan povorke 14.02.2010. godine (nedjelja) neće naplaćivati javni prijevoz na svim gradskim linijama.

Prigradski autobusi u vremenu od 11:00 do 24:00 sata umjesto sa Delte i Trga bana Jelačića polazit će s parkirališta Školjić.
Na privremenoj trasi linija autobusi će se zaustavljati na stajalištima u Ulici N. Tesle i F. la Guardia.

Taxi stajališta
U vrijeme zabrane prometa taxi stajalište u Ulice Matije Gupca biti će van funkcije.
U vrijeme zabrane prometa taxi stajalište iz Ulice Riva privremeno se premješta u Trpimirovu ulicu, na desni prometni trak.

Tržnica Rijeka raditi će do 10,00 sati.                     

Berlingo

Meni ovo nije jasno. Slika je kristalno jasna i pise Pehlin. Spada pod grad.  Zasto onda nigdje ne pise Srdoci, Krimeja, Drenova..... ili barem preko mosta da pise Susak? A glede tog  naselja ja sam prvi za semafor, ima ih u Zagrebu jako puno. To su oni na dugme? Evo ga i u Draganicu na staroj karlovackoj.

tramvajac 92

Pa što fali da piše ime kvarta? Pošto si često u Zagrebu možda si i vidio takve table na skretanju za Kajzaricu i Savski gaj? Ima li uopće gdje u Rijeci ležećih policajaca? Jer bi tu možda dobro došao koji...

mivano

Citat: tramvajac 92  u Veljača 12, 2010, 21:03:34
Pa što fali da piše ime kvarta? Pošto si često u Zagrebu možda si i vidio takve table na skretanju za Kajzaricu i Savski gaj? Ima li uopće gdje u Rijeci ležećih policajaca? Jer bi tu možda dobro došao koji...
ima u Rijeci ležećih itekako...šta ti misliš da je Rijeka selo >:(

mivano

Citat: Berlingo  u Veljača 12, 2010, 20:19:34
Meni ovo nije jasno. Slika je kristalno jasna i pise Pehlin. Spada pod grad.  Zasto onda nigdje ne pise Srdoci, Krimeja, Drenova..... ili barem preko mosta da pise Susak? A glede tog  naselja ja sam prvi za semafor, ima ih u Zagrebu jako puno. To su oni na dugme? Evo ga i u Draganicu na staroj karlovackoj.
ploča Drenova postoji na Drenovskom putu - ako je nisi vidio pogledaj kad budeš išao na Drenovu s Kozale, odmah je na prvoj stanici nakon Streljane
druga ploča je na Grohovskom putu kada ideš iz smjera Grohova pema Lokvi (cca nekih 100 m prije Lokve)

Berlingo

Citat: tramvajac 92  u Veljača 12, 2010, 21:03:34
Mislim da se nismo sporazumjeli kolega. Na slici je ime kvarta a ne putokaz. A glede putokaza ja znam (i slikat cu ga ako treba) da idem iz Jankomira i onda pise da mozes lijevo u Voltino.
Glede tih lezecih policajaca, bili su oni kod skole na Pehlinu i u ul. B. Vidasa (mogli smo mastati tada da ce tu biti dvorana), ali onda sam procitao da oni ne mogu biti na trasi javnog prijevoza. Brzo su nestali. Mislim da neki ljudi ovdje ne razlikuju lezece policajce od vibrirajucih traka. I ono sta mi se svidja u Zagrebu, nekakvi poviseni otoci (prema Demerju, na kraju Radnicke a prije kruznog toka, i od Kasine prema Sesvetama). To je prvo cega sam se sjetio. Nisam siguran da ih u Rijeci ima.

Tomek

Ležečih policajaca ima milijun vrsta i oni se razlikuju od vibrirajučih traka naravno. Ugl. Zagreb ima problem što neki gradonačelnikov rođo vodi formu sa ležečima te su oni doslovno u Zagrebu počeli nicati kao gljive poslije kiše. Ima ih na svakom čošku, gdje treba i gdje ne treba.
Nažalost, ima ih milijun vrsta, neki čak jako oštečuju automobile, ali nikom ništa.