Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

SARI

Gdje su sad filozofi s teorijama "moze i s ljetnim gumama?" ::| Takvih pun grad u petak... i šta su napravili? Vidjeli smo svi...

Jasno je meni da u primorskim krajevima ljudi ne moraju baš idealno znat vozit po snijegu (moj prijatelj koji ima zimske gume, ostavio auto na parkingu i otišao pješke doma), ali bit toliki genije i nakon višednevnih upozorenja da će snijeg i nakon što snijeg pada već 2 ili 3 sata, on krene negdje s ljetnim gumama?! Pa kud si krenuo majstore?!? >:( Pa nije Rijeka u Slavoniji pa da se mo'š izvuć...
Shvaćam ja da je možda meni (koji sam kontinentalac) snijeg na cesti normalna pojava (i ovih 20ak cm što je palo je realno smijurija, ali dobro), ali ja ništa drugo nemam osim najobičnijih zimskih guma (i to jedne od najjeftinijih i najbezveznijih :-\ da ne reklamiram k'o Berlingo ;D)... i cijeli petak popodne od 6 sati, pa sve do 10 sam bio u autu... probijao se pored genijalaca, od Pećina, preko centra 4 ili 5 puta, pa na Krnjevo, pa na Podmurvice, pa na Srdoče 2 puta... i to sve između zgrada, po neočišćenim cestama... bez najmanjeg problema...

I šta je stvarno bilo teško skužit: "hej, pada snijeg, *ebo ovo, razbit ću se negdje, zaglavit, idem ja pješke/taksijem/bilo kako" i ostaviš auto pred firmom, na parkingu, bilo gdje... i šta ta policija radi? Prijete se po TVu kaznama od po 700kn za nemanje zimske opreme... pa u petak navečer su sve mogli ić' po cesti i upirat prstom i govorit: "700, hvala! 700, hvala! 700, hvala..."

Shole

Znaš da oni djeluju preventivno, isto ko i prometni redari.  Kaznili su jednog, i rekli mu nek kaže ostalima da će sljedeće godine nekog od njih

SARI

Citat: Shole  u Prosinac 20, 2010, 12:41:58
Znaš da oni djeluju preventivno, isto ko i prometni redari.  Kaznili su jednog, i rekli mu nek kaže ostalima da će sljedeće godine nekog od njih

...naravno... a kad ideš 51 km/h, još malo pa maricu da pošalju po tebe... ::|

Ruske

ovo je katastrofa, glede trotoara sta je berlingo govorio...svi znamo kakva je uzbrdica ispod tehn. faxa...nije nista ocisceno, a sve zaledeno...onda su pjesaci primorani ic po cesti i tako riskirati svasta...a da ne pricam o stepenicama koje vode do faxa...islo se ovako: 1 gore 3 dolje...

Boki651

ma općenito loše održavanje svega, svaki put ih snijeg iznenadi, trebalo bi biti obratno, što više snjegova, manje iznenađenje.
već u subotu bi opet mogli biti na mukama.

Ruske

opet ;D? iznad kojih visina?

Boki651

Nemoj uzimat zdravo za gotovo, ali vi na istočnoj strani bi uz buru mogli profitirati, ciklona će bit prejužno, ali bi vam olujna bura bila saveznik za snijeg. Nama na zapadu, ovaj put ništa, ali i ovo sada što smo dobili je zadovoljavjuće. Ovdje još 10-ak cm ostalo, neće se još najmanje 2 dana otopiti.
Naravno, subota je još daleko, moguće su promjene i pomaci, pratiite RW i sve ćete znati na vrijeme. :)

ikar

Vidit ćemo za par dana kako se situacija razvija. Nemože sve odmah.

Berlingo

Glede svojih guma, ne mogu bez reklame. Zao mi je. Zovu se Sava eskimo i ovo nije prvi puta da vozim s njima. Za malo para dobije se vrhunska zimska guma. Mislim da je cak pretjerano mekana i brze se trosi od ostalih. Mana joj je i to da malo slabije drzi po mokroj podlozi u ovim zimskim uvjetima. Ali nema uzbrdice koju necete proci po zasnjezenoj cesti, naravno ako vas ne zeznu majstori s ljetnim gumama. Nizbrdo isto tako. Auto mi je stvarno potreba, jer Autotrolej je za mene odavno mrtav. Dajte mi vezu s gradom i dalje je lako. A posto ga jos isplacujem necu riskirati da ga razbijem negdje i onda mi kredit ostaje a ja cu pjeske na Viskovo svako jutro. I naravno, koristiti je samo zimi. Garantiram vam sigurnu voznju 3 zime!
I malo o nogostupima ili kako je netko napisao trotoarima. Jutros idemo zena i ja u grad. Pojedinci nece na cestu. Idu po ledu i padaju. Vidjeli smo ruzne padove. Moras dobro otvoriti oci jer evo ti pjesaka pod auto u sekundi. Sramota! Shvacam, nije ovo grad da se investira pa da ima one topove kao sto je netko slikao u subotu u Zagrebu. Ali brate mili, imate male kipere, imate rotacije na njima, rade vam sva 4. Tesko je malo lopatama zagrabiti i baciti na nogostup? Snijeg vec subotu ujutro nije padao, danas su ljudi padali u centru grada! Ne mora se po danu, sta ste radili 3, sad vec i 4 noci?
I velika kritika za Rijeka-Promet. Parkiram jutros na onom parkingu ex Bencic. Nista, ali bas nista ocisceno. Na led pala kisa. O stepenicama bolje da sutim. Kad smo se vracali iz bolnice nitko, ali bas nitko se njima nije spustio, pa i nas dvoje, bez dobrog stiska za ogradu, a bilo je na onih par stuba sigurno 10-ak ljudi. Ali majstori (zna se tko stoji iza te firme) parking uredno naplacuju. Ma doslo mi da probijem onu rampu.

Berlingo

Sjeca se tko moje slike od petka? Taman je poceo snijeg.Pogledajte danas, a otopilo ga sigurno 10cm.

Linija 3 ni danas nije vozila kruzno. Vidio sam conecta kako se okrece pod sva 4 na onom raskrscu iznad groblja (lijevo je benzinska). Cesta prema Morcicu i dalje je katastrofa. Dva auta se tesko mimoilaze, uostalom pogledati pod slikama sta je vozilo na 3A.

421

Citat: Berlingo  u Prosinac 20, 2010, 18:22:42
I velika kritika za Rijeka-Promet. Parkiram jutros na onom parkingu ex Bencic. Nista, ali bas nista ocisceno. Na led pala kisa. O stepenicama bolje da sutim. Kad smo se vracali iz bolnice nitko, ali bas nitko se njima nije spustio, pa i nas dvoje, bez dobrog stiska za ogradu, a bilo je na onih par stuba sigurno 10-ak ljudi. Ali majstori (zna se tko stoji iza te firme) parking uredno naplacuju. Ma doslo mi da probijem onu rampu.
Omraženi ZGparking ne naplaćuje korištenje parkiranja ako nije očišćeno!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Berlingo

Ma svaka vama cast. Kako to kod vas sve savrseno funkcionira. Ma ovo je stvarno sramota. Ma gdje mi to zivimo? Ovo je kao neki zivot u gradu? Nemas pravu vezu s centrom, nece ti nista poduzeti, oglusuju se svi (najvise M.O.) Bojkotiras javni prijevoz. I sta da nemam gume? Pjeske do grada i polomis se i u bolnicu. Kome se zaliti? Ajde imas gume, racunas ides svagdje (da bar nema kretena s ljetnim gumama), parkiras a snijeg stao prije 3 dana i onda ti opet prijeti opasnost od lomova. Kome se ponovo zaliti? Ma da nije ona bila samnom, ma lud sam vise na ovakve stvari, dosta mi vise ovakve nepravde. Sigurno bi bio u novinama jer ja imam zivaca ali kad poludim onda se to cuje.

ikar

Večeras problemi na liniji 7. Zbog parkiranja auta na okretištu Turkovo svako malo linija ima zastoje. Autobusi prometuju sa kašnjenjem.

Boki651

Citat: ikar  u Prosinac 20, 2010, 21:14:55
Večeras problemi na liniji 7. Zbog parkiranja auta na okretištu Turkovo svako malo linija ima zastoje. Autobusi prometuju sa kašnjenjem.

Bit će toga i više, sedmica postaje sve veće okupljalište lokalnih alkosa. Treba to riješiti na isti način kao i na Drenovi.

ikar

Jutros je također bilo problema. Puno autobusa nije htjelo upaliti. A i neki su morali biti otkopavani (kao što smo i upozorili)...