Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

Tomek

U novom broju ZET-ova lista je na naslovnoj strani ovo objavljeno. Autobusi bi trebali stiči do ožujka 2009.
Ajmo ekipa, pišite ovdje želje, predviđanja, koji će autobusi u rashod itd...

brioni

Oprostite ako ima pogrešaka

Ivan

Hm, pa piše li išta o detaljima, koliko bi bilo zglobnih, solo, midi, hoće biti eventualno prigradskih i mini? Koliko na plin?

Ivan

Ali moram opet napisati da stvarno ne vidim smisao tolikog broja autobusa ako ne trebaju 80-ak autobusa više za nove linije ili poboljšanje sadašnjih... Što bi bilo jako lijepo, mislim da bi dobro došlo i širenje po općinama izvan ZG, i nove linije po gradu, a i koja linija kroz uži centar da skine barem kojih 10% gužve sa tramvaja, ali uz nekoordiniranost i neinteligenciju koju inače ZET pokazuje (pogotovo otkad je u Holdingu), iskreno sumnjam u takvo nešto...

man750

Citat: Tomek  u Lipanj 11, 2008, 18:47:16
U novom broju ZET-ova lista je na naslovnoj strani ovo objavljeno. Autobusi bi trebali stiči do ožujka 2009.
Barem nece biti tako hladno  kao u prosincu kad ih trojica musketira sa proslog doceka budu cekali.

a sto se tice rashoda odlaze po meni sigurno mercedesi O305G,O405(Goricki , a ne niskopodni),manovi SG220,g.br 97,možda i SL202,a da preostale O305 i SL200 da i ne spominjem. kandidati su i prvi EL2x2, a da barem u prvoj turi nece dirati niskopodne osim mozda 18-20.
i vrlo vazno pitanje hoce li ih kupiti ili iznajmiti od leasing kuce?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

tamlover

NG272 su katastrofa. Trebat će pazit šta će se rashodovat da se ne bi samo zbog godina otpisalo ispravne i izdržljive prije autobusa koji su više "na jami" nego u prometu.
Inače danas sam vidio gbr 97 nakon nekog vremena u prometu na Savski most-Prečko i djeluje mi jadno  :-\ i neodržavano. On definitvno neće opstati, ali ne bi se kladio za sve SG220.
Izostavio si SG242 koji su također užasno jadni i jedva idu. Da su mogli otpisali bi ih valjda još preklani...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Portos

Sigurno odlaze svi Gorički autousi, svi APP MAN SG220 i 97, svi preostali SG242 svi MBO305G. Ostali će vjerojatnije ostati u prićuvi. Već je vrijeme da svi pogoni u prićuvi u garaži imaju ispravne autobuse, a sa tih 210 kada se povuče sve nabrojano opet niti u prićuvi neće biti previše vozila.
I ono bitnije-biti će kupovani najpovoljniji autobusi, lako je vjerovatno da to neće biti niti MAN niti MB vozila.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: man750  u Lipanj 12, 2008, 19:39:08
Citat: Tomek  u Lipanj 11, 2008, 18:47:16
Barem nece biti tako hladno  kao u prosincu kad ih trojica musketira sa proslog doceka budu cekali.
:)

a sto se tice rashoda odlaze po meni sigurno mercedesi O305G,O405(Goricki , a ne niskopodni),manovi SG220,g.br 97,možda i SL202
Heh, možda SL 202? :) Ja mislim da njima nema spasa, oni nürnberški iz Podsuseda su razvaljeni do kraja, a ni ostali se ne drže baš dobro... Teško će išta starije od '94 preživjeti proljeće, osim ako netko traži olupinu za košnice, ili ako je kojim slučajem (toplo se nadam) Tehnički muzej još zainteresiran za očuvanje neke od Avtomontaža...

btw., 97 je odavno u lošem stanju, mjenjač mu već par godina ne funkcionira kako treba...

Koliko sam čitao, leasing... http://www.poslovni.hr/77584.aspx (ili možda griješim?  ??? Tomek, što piše u ZETovim novinama?)

Tako da neće tražiti najpovoljnijeg ponuđača, nego leasing kuća bira što se kupuje... Koliko ja kužim, puno prostora za izbjegavanje Zakona o javnoj nabavi, ali, imam dojam, i više mogućnosti da MAN i MB, sa jakim lobijem i predstavnicima u Hr, dobiju posao...

Tomek

ZET-ove novine sam samo vidio naslovnu stranu u autobusu, ovaj tjedan ću ih dobiti...
Evo gb97 koji se u ovoj temi spominje kao jedan od onih za rashod

BTW da Vas vidim Zagrepčanci, gdje je ovo slikano?? ;D

Ivan1983

Tomek

Bravo, pogodio si  ;)bus je išao za garažu..

Ivan1983

man750

Citat: Ivan  u Lipanj 13, 2008, 12:22:53

Koliko sam čitao, leasing... http://www.poslovni.hr/77584.aspx (ili možda griješim?  ??? Tomek, što piše u ZETovim novinama?)

Tako da neće tražiti najpovoljnijeg ponuđača, nego leasing kuća bira što se kupuje... Koliko ja kužim, puno prostora za izbjegavanje Zakona o javnoj nabavi, ali, imam dojam, i više mogućnosti da MAN i MB, sa jakim lobijem i predstavnicima u Hr, dobiju posao...
Prvo dobrodosao natrag. Leasing kuća ne mora birati tip vozila ,to može i ZET , Specificiraju marku i tip vozila koji im trebaju (npr.50 NG313, 50 citaro G, 5 NM2X3, 5 citaro K, 50 NL313 i 50 citara ili bilo koju drugu kombinaciju ako u ZET-u znaju sto im treba) i onda zainteresirane leasing kuce daju ponudu i bira se najpovoljnija, a ZET dobije sto zeli. Zakon o javnoj nabavi zadovoljen, a Zagrebcani se ipak voze u manovima i meckama.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

manoplan

Citat: man750  u Lipanj 14, 2008, 21:49:39

i onda zainteresirane leasing kuce daju ponudu i bira se najpovoljnija, a ZET dobije sto zeli. Zakon o javnoj nabavi zadovoljen, a Zagrebcani se ipak voze u manovima i meckama.

Malo sam skeptičan prema ovome.Mislim da se leasing kuća već zna,ali dobro...Najbitnije je da se mi vozimo u MAN-ovima i mečkama.Več ćemo ih nekako otplatit.... ::|

Ivan

Mda, kad si malo razmislim i pogledam foru sa leasingom, čini mi se da je ta apsolutno preglomazna brojka dio mućke, što prije što više love smjestiti sa strane dok se netko ne sjeti poboljšati zakon, a građane na njihov račun probati razveseliti autobusima koji im ne trebaju, jer kako stvari idu, Bandiću se ne piše dobro na sljedećim izborima... Ali ako mu fora i ne uspije, ipak će si skupiti imati pozamašnu svoticu u kasici...

Još kad se uzme u obzir da se i u ne baš savršenom stanju ovih 40 zglobnjaka '97-'98, i mlađih 40 solo '99 mogu na tko zna koje strane prodati za lijepih 30-ak tisuća eura po komadu, a koji desetak tisuća će se dati skupiti i na Eurobusima i TAZovima, sreći nema kraja...

I to sve legalno... Genijalno.

Ispričavam se na ovom postu, ali meni to ne miriše na ništa drugo...