Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

ikar

Citat: Shole  u Prosinac 09, 2008, 00:28:47
A vjerovali ili ne, u Rijeku navodno u ožujku stižu novi Citari 1. (riječima:  PRVE) generacije.

Ako bude bilo tako bit će tu materijala za novine...

Ivan

Svratio sam upravo i ja do Jankomira, evo nekoliko slika... :)

Uglavnom, nije me ni impresionirao, ni razočarao... Od Citara ni ne očekujem više... :P :)

tamlover

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Citat: tamlover  u Prosinac 09, 2008, 17:49:31
Sterilno, dosadno...preskupo
Ma ne, pa ovaj jedan košta samo 900.000 €...  ;D
Uglavnom, da, Citaro...
Bit će valjda zanimljivije kad dođu novi MAN-ovi (od kojih očekujem da budu zakon kao i svi ostali A21) i Irisbusi (koji će barem biti novost, ako ništa drugo).

Evo još jedne slike

Portos

Bio sam i ja, slikao Citara okovanog ledom...

I 3 moje slike, Citaro će i ovu noć provesti unutar ograde carinarnice, neposredno iza Holidaya uz samu ogradu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

FitzTN

Pa sta tamo moze uc tko oce i haračit po parkingu?

busi

prakticar

Citat: busi  u Prosinac 10, 2008, 09:50:21
Citat: FitzTN  u Prosinac 09, 2008, 21:55:30
Pa sta tamo moze uc tko oce i haračit po parkingu?

da
Prije, dok sam radio za privatnika, često sam tamo odlazio obavljati carinu i špediciju, podizati robu... uglavnom, tamo uđeš, unutra more ljudi kao u čekaonici neke trećerazredne bolnice, svi se nekud muvaju, hrpa mračnih i sumnjivih faca, zadimljena birtija puna likova kojima na čelu piše "švercer", među njima se smrknuta lica provlače carinici s gomilama zgužvanih papira u rukama... ukratko, "zona sumraka". Jednostavno uđeš u zgradu, prođeš, nitko te ništa ne pita.

Jedino ne možeš baš samo tako izvesti autobus, a baš ni bicikl, jer izlazna rampa za vozila čuvana je kao i granični prijelaz :-\

Nego, mene sad nešto drugo zanima. Kako su ti autobusi iz Njemačke transportirani do Zagreba? Sjeo vozač i vozio ili su bili na kakvim labudicama? Malo je, naime, dugačak, a nije konstruiran za autoceste, ipak se radi o gradskim autobusima.

Ivan

Citat: prakticar  u Prosinac 10, 2008, 11:35:37
Nego, mene sad nešto drugo zanima. Kako su ti autobusi iz Njemačke transportirani do Zagreba? Sjeo vozač i vozio ili su bili na kakvim labudicama? Malo je, naime, dugačak, a nije konstruiran za autoceste, ipak se radi o gradskim autobusima.
Obično tako ide, nije to tako jako daleko. Prije su ih vozili zetovci pa su pisali reportaže o tome, sada ih dostavljaju proizvođač i?ili uvoznik... Neke superlabudice bi bile prilična gnjavaža i komplikacija :) , dok dužina samog busa zakonski nije problem jer nije duži od kamiona sa prikolicom i svuda u Europi se može voziti vozilo dugo 18 m, a neće mu ništa biti od malo brže vožnje, taman dobar test prije prave eksploatacije, ionako se neće pretrgati kad nisu prebrzi, blokirani su na otprilike 75-85 km/h... :)

Uostalom, i na hrvatskim autocestama ima prometa gradskim autobusima, npr. kad Riječani ili Dubrovčani voze u ARZ... ;D

Nego, kad smo već kod dosave autobusa, čuo sam da kažu vozači koji su vozili Ikaruse iz Beograda, znalo ih je pola pocrkavati na dalekom putu do Zagreba... ;D

maky

Evo, inače sam sam proveo i ovjerio testiranja, Citari i Citari G su ograničeni na 75 km/h, isto kao i MAN-ovi Lion`s Cityji...
Voze ih oni tako po cesti normalno...

Turski MAN-ovi su ograničeni na 85 - 88 km/h  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Ivan

Citat: maky  u Prosinac 10, 2008, 19:47:23
Evo, inače sam sam proveo i ovjerio testiranja, Citari i Citari G su ograničeni na 75 km/h, isto kao i MAN-ovi Lion`s Cityji...

Zagrebački su na 100, tako im piše barem... :)

I za ove ostale mislim da ovisi o kupcu koliko će ograničenje staviti, ZET obično traži 75...

EuroTrakker

2 vozača koja su vozila prije u Slavijatransu sad kruh zarađuju tako da dovoze autobuse iz tvornica u salone ili direktno kupcu
Pozdrav iz 53nje

maky

Citat: Ivan  u Prosinac 11, 2008, 09:47:34
Citat: maky  u Prosinac 10, 2008, 19:47:23

Zagrebački su na 100, tako im piše barem... :)

I za ove ostale mislim da ovisi o kupcu koliko će ograničenje staviti, ZET obično traži 75...
Može biti...
Iako, primjetio sam recimo da Citaro (naši imaju 4 brzine) na 75 km/h radi na malo preko 2000 o/min, što nije malo, a taman na 2000 počinje crveno. Mislim da nebi bilo ni dobro konstantno ga pritiskati više od toga...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

MAN fan

moram priznat da me odusevio ovaj novi citaro. preljep je :)

LuckyLooser

Evo malo ekskluzive.

Kako je Tomek nedavno na jednom drugom forumu najavio dolazak ZET-ovih Cacciamalija u Benussijev servis, i zamolio za fotkanje istih, tako sam danas skoknuo do Benussija na Kastvu, ušao unutra, vidio Cacciamalije, i da sad ne bi po skriveći fotkao kao neki turšin terorist, ušao u radionu, potražio glavnog i odgovornog. Lijepa riječ otvara svaka vrata.
-Dobar dan.
-Dobar dan
-Tako i tako, ja sam taj i taj. Smijem li poslikat ove Cacciamalije?
-Da, slobodno izvolite.
-Hvala lijepa!

Nisam htio gnjavit da mi ih još i otvaraju, pa da iznutra slikam. To će već Zg ekipa kad stignu.

Jedan je bio u radioni na kanalu.

A drugi vani, u dvorištu

Ako se dobro sjećam, vidio sam u garaži i jedan plavi Fiat Ducato (možda su bila i dva), ali sam bio toliko koncentriran na Cacciamalije, da ove nisam ni primjetio.