Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

Tomek

Jedan član našeg foruma iz Dubrave nam javlja da su tamo registrirani i Cacciamaliji i Dailyji, on je vidio Daily gb646 i dva Cacciamalia gb601 i 602.

Ivan

Citat: Tomek  u Prosinac 24, 2008, 23:34:56
Jedan član našeg foruma iz Dubrave nam javlja da su tamo registrirani i Cacciamaliji i Dailyji, on je vidio Daily gb646 i dva Cacciamalia gb601 i 602.
Dailyji, znači oba odlaze Dubravi?

(OT) Sad su još i dobili drugog Marbusa i još prije dodatne MAN-ove, Podsused nekako sve manje ima veze sa školskim prijevozom... :)

conecto

Citari u Dubravu jučer dobili registracije, Iveco također. Vidio sam Daily g.b. 646 i Cacciamali 601 i 602. Ne znam jesu li to svi, žurio sam doma za Božić pa nisam prošao cijelu garažu
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ivo

Citat: conecto  u Prosinac 25, 2008, 10:59:31
Citari u Dubravu jučer dobili registracije, Iveco također. Vidio sam Daily g.b. 646 i Cacciamali 601 i 602. Ne znam jesu li to svi, žurio sam doma za Božić pa nisam prošao cijelu garažu

Jel točno navodno je jučer na jankomir stiglo nekih 37 crvenih autobusa navodno M.A.N.-ovi sa grbom velike gorice

conecto

Citat: Ivan  u Prosinac 23, 2008, 23:54:58
Citat: ipiljek  u Prosinac 23, 2008, 23:38:41
Jedno pitanje - dal netko zna kad su počeli sa sklapanjem ovih buseva u hali, odnosno koliko im treba da slože jedan takav bus?Hvala.
Rok za isporuku je obično 6 mjeseci, izgleda da, prema zadnjih nekoliko nabavki, nekad znaju kasniti ako su proizvođači zatrpani narudžbama, no sad je pomalo kriza stigla pa mislim da trenutno ne bi trebalo biti teškoća sa time... :-\
Mercedes u Manheimu radi 14 Citara na dan. No ne radi ih samo za ZET vec praktično za cijeli svijet, pa se i vece narudžbe poput ove zagrebačke izrađuju u fazama. Vjerojatno iducih mjeseci možemo očekivati svaki mjesec po desetak komada
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Aurel  u Prosinac 24, 2008, 13:34:36
Evo još jedna sličica
Meni se ovo podsusedsko rješenje s garažnim brojevima više sviđa. Uz svu bol kad vidim Citaro s garažnim brojevima iz Podsuseda dozvolite malo zlobe prema zapadnim kolegama - sad ih čeka objašnjavanje svojim putnicima da moraju stiskati gumbe za otvaranje 3. i 4. vrata (sreca što su blizu tamo negdje u prikolici) što kod nas mnogi nisu usvojili ni nakon 13 godina. Najgore je kad odeš linijom 107 na njihovo područje gdje mi je jedan biser u 6 ujutro rekao: "Šta Se..š, čiji je posao otvarati vrata, moj ili tvoj...". A tek kad im se automatska vrata zatvore "ispred nosa" pošto u Zagrebu ljudi valjda imaju najdulje noseve na svijetu. Jedan kolega s tramvaja to naziva "Sindrom Pinokio" - na pet, deset ili pedeset metara, sve je to ispred nosa. A kod Pinokija se zna - što više laže nos je dulji, no ZET-ov odjel za odnose s javnošcu sigurno bi i njega popušio
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Što se tiče ove privole i otvaranja vrata, MAN-ovi NL263 iz 1999. su imali zadnja vrata na privolu, ali nakon 5-6 godina su to u APP-u sredili te se sad sva vrata otvaraju isključivo od strane vozača.

Portos

Citat: ivo  u Prosinac 25, 2008, 13:23:47Jel točno navodno je jučer na jankomir stiglo nekih 37 crvenih autobusa navodno M.A.N.-ovi sa grbom velike gorice
Teško, ako je išta i stiglo nije za Goricu. Prerano je daleko prerano, pa niti natječaj nije završen...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tamlover

Kolko vidim gbr 173 su sfušali i trojku zaljepili previsoko.

Inače, danas u ARZ-u viđen jedan Daily i jedan Kaćamali.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Shole

Citat: tamlover  u Prosinac 25, 2008, 22:57:54
Kolko vidim gbr 173 su sfušali i trojku zaljepili previsoko.
Kad u Autotrolej dođu novi autobusi onda obavezno svi dobiju identične garažne brojeve na istim pozicijama u centimetar precizno po širini, visini i razmaku. Ali kad jednom treba ponovo zaljepit broj, brate mili nema teoretske šanse ni da bude približno isto ko što je bilo original.  Il je na drugom mjestu, il je drugi font, il su brojke razmaknute.....  Niti jedan jedini ponovo zaljepljeni broj nije identičan originalu.

Portos

Zaboravio sam postati ove slike iz dvorišta Centra za vozila Hrvarske koje mi je poslao prijatelj koji tamo radi. Na slikama je prvi Citaro, koji je jedini išao na homologaciju.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

ivo

Citat: Portos  u Prosinac 26, 2008, 13:46:09
jel netko zna koliko je došlo solo autobusa u ovoj pošiljci

Chago

Citat: ivo  u Prosinac 27, 2008, 12:07:06
Citat: Portos  u Prosinac 26, 2008, 13:46:09
jel netko zna koliko je došlo solo autobusa u ovoj pošiljci

u ovoj pošiljci nije došao ni jedan solo bus
došli su 10 MB Citara G II , 13 Iveco-IrisbusCacciamali i 2 Iveco daily

kekobus

Citat: Ivan  u Prosinac 24, 2008, 12:59:57
OK, da se vratimo malo na ovu temu o autobusima koji još ne dolaze, radi li se išta na plinskim instalacijama za Citelise? Ako svi dolaze do ožujka, mislim da bi se trebalo već nešto poduzimati... :-\ ???

Ništa, za sada odgođeno za veljaču!

Ivan

Izgleda da Citara danas još nema u prometu...

Koliko onda trenutno ima Cacciamalija u Dubravi, je li koji došao u Podsused? Je li još uopće došlo svih 13 u Zagreb?