IAA Hannover 2012

Autor Tomek, Listopad 29, 2012, 18:05:41

Tomek

King Long XMQ6800AGD









King Long XMQ6900H











King Long XMQ6996Y












Tomek

Kutsenits

Isto poznata manufaktura u ovim krajevima, većinom po preradama malih kombija. Ono što je zanimljivo da je svoj novi model koji se radi na podvozju MB Atega i koji prometuje ulicama Ljubljane i Pirana prikazao na slikama tako da su i posjetitelji sajma mogli vidjeti kako izgleda shema LPP-a.

Kutsenits City VII HMK






Kutsenits T5 City IL






Primjerci iz Slovenije



Tomek

LAZ

LAZ NeoCity -- na ovim prostorima ovaj je model poznat što prometuje Skopjem. Vidi se da dolazi sa istoka Europe te ima dosta jeftinih materijala, a i završna obrada bi mogla biti bolja.






LAZ NeoLaz - prigradsko-turistički model koji ima ogromna bočna stakla kao i vjetrobransko.





Tomek

MAN

Dobro nam znani MAN je izložio kompletnu gamu svojih modela. Cijeli jedan paviljon je bio od Neoman-a i uljepšavale su ga lijepe hostese. Ugl. stvarno zanimljivo.

Za početak jedan katni MAN koji je bio izložen ispred paviljona:




MAN Lion's City CNG















Stvarno bih volio da se jedna ovakva mrcina pojavi kod nas no bojim se da je to SF.

Tomek

MAN Lion's City Hybrid







MAN Lion's City -- može se vidjeti da je Lion's City dobio kromiranu letvicu na vrhu prednje maske




Tomek

MAN Lion's Coach

Kod nas vrlo popularan model isto je sprijeda dobio kromiranu letvicu na vrhu maske, što ga je malo osvježilo








Tomek

MAN Lion's Regio

Regio se pokazao kao vrlo uspješan model, kod nas mu je prodaja zadnje 2 godine malo stala, al naše tržište je tako i tako na vrlo niskim granama.







Tomek

Altas Mercedes - karoserista koji sređuje Sprintere





zlikowszky

Jel nastavak slijedi, ili iz dosad viđenog možemo ustvrditi da Crobus nije ni prismrdačil najvažnijoj sajamskoj priredbi u branši?
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

lukas auto

Kao što vidimo iz prvog posta, Crobus nažalost nije izlagao, ali mene zanima ima li nastavka sa  najvećim proizvođačima, Setrom, Neoplanom i Mercedesom?

Citat:Pa evo konačno i početka reportaže sa IAA u Hannoveru ove godine. Jedan od najznačajnijih sajmova u autobusnom i kamionskom svijetu imao sam ove godine priliku prvi puta posjetiti. Društvo mi je radio 5ar, koji je već veteran   što se Hannovera tiće, pa mu je ovo bio već treći puta. Sajam je ogroman i budući da smo išli na samo tri dana od čega samo jedan dan razgledavanja sajma, noge su mi taj dan jedno deset puta otpale.. Sve u svemu organizacija je sjajna, izlagača jako puno pa samim time i jako puno zanimljivih stvari za vidjeti. Slike koje ću stavljati kroz par dana je 5ar poredao po abecednom redu, naravno, naglasak je na autobusima te ću polako početi sa stavljanjem slika. Ako ima bilo kakvih pitanja pitajte pa ćemo probati naći odgovore, neki proizvođači su i meni bili totalni ?, nikad prija čuo za njih nisam, al eto, danas svatko proizvodi osim nažalost naše male Hrvatske, koja je mogla biti i velika da nije 90-ih sva proizvodnja uništena. Nažalost Crobus koji očito ima neke poteškoće s prodajom nije izlagao na sajmu i to je prava šteta.
Krećemo redom u slijedećem postu!

Tomek


zlikowszky

Razumio sa ja da Crobus nije izlagao buseve, no me interesiralo je li uopće tvrtka Crobus bila tamo, makar letkom, čovjekom, natpisom...
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Tomek

Nije bilo Crobusa  :(, al zanimljivo izlagao je čak FAP iz Srbije sa svojim prahistorijskim modelima kamiona.

Tomek

Pa da nastavimo s reportažom, drago mi je da pratite:

Klassen
Sprinter
Ova tvrtka bavi se uređenjem Sprintera, ima stvarno luksuznih krstarica.




Sprinter VIP



MCV

Proizvođač iz Egipta, izložio je model 600 koji je rađen na Mercedes Benzu kao i ostali njihovi proizvodi

MCV600



Tomek

Mercedes Benz

Trokraka zvijezda posebno je nagrađena priznanjem autobusa godine za 2013. Nakon prošlogodišnjeg pobjednika VDL Future, novi bus godine je novi Mercedes Benz Citaro kojem je nakon godinu dana otkad je izašao redizajniran stražnji kraj točnije stražnja svjetla koja sad krase led diode.
Ta nova svjetla su meni stvarno dobra i upečatljiva, al prednji dio ovako uživo izgleda malo sterilno, stari model kakav vozi i u našim gradovima mi je djelovao skladnije. Prvenstveno mislim na prednja svjetla koja su ispala tako - malo nedorečena..
No dobro, Citaro je najprodavaniji gradski autobus koji se prodaje širom svijeta, kod nas je također popularan pa evo onda i malo detaljniji pregled.

MB Citaro