Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

ivansm

znaci  taj dan kad se to dogodilo,prolazio sam tom cestom,i lijeva strana je bila zatvorena jer su bili neki radovi,stavili su onu traku da se ne moze prolazit  kroz sredinu,i ja sam prvi put otisao desno s autom,i onda nemojte pisat da kaj je vozacu da je iisao tim putem,nije mogao drugacije jer je bilo zatvoreno,eto morao sam to napisat da ne blatite covjeka bez razloga(neki)

smogovci.bbb2

Sve to stoji. Trajali su radovi na novom mostu za pješake. Valjda nisu mogli ići natrag radi drugih vozila. Ali ajde da su zapeli na ulazu nego na izlazu iz podvožnjaka kad su već sa pola busa bili vani  russian_roulette
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

zlepur1

A u Zagrebu nema druge ceste za otići na kolodvor?
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Majstor

Mogao je nije mogao
Ima tamo prometni znak pa onda nije mogao niti smio
OK
Samo mi sudite pošteno !

zlepur1

Baš tako.Oni su vjerovatno naučili ići tom rutom, ali sve do jedanput dok se ne desi.Fala bogu da niko nije ozlijeđen.

zlepur1

Citat: ivansm  u Kolovoz 21, 2015, 14:17:38
znaci  taj dan kad se to dogodilo,prolazio sam tom cestom,i lijeva strana je bila zatvorena jer su bili neki radovi,stavili su onu traku da se ne moze prolazit  kroz sredinu,i ja sam prvi put otisao desno s autom,i onda nemojte pisat da kaj je vozacu da je iisao tim putem,nije mogao drugacije jer je bilo zatvoreno,eto morao sam to napisat da ne blatite covjeka bez razloga(neki)
Pazi, na ovom forumu nije cilj nikog blatiti nego ukazati na neke nepravilnosti i to je cilj i svrha foruma.Virujem da bi ona kome je cilj nekog blatiti, poniziti i sl. brzo izletija i ne bi ima mista na nijednom forumu ovakvog tipa.OK dogodilo se , moglo se dogoditi svakom, bitno da je prošlo sve bez posljedica.

421

Citat: ivansm  u Kolovoz 21, 2015, 14:17:38
U tom slučaju ,po cijenu totalnog zaustavljanja prometa, staneš i pričekaš razvoj situacije. Jer ( kao profesionalac kojemu je to kruh i život) moraš znati gabarite svog vozila te njegove vozne karakteristike , te znati pročitati znakove i znati njihovo značenje. Kriv je i onaj koji nije predvidio prolazak/ske većih vozila za vrijeme trajanja radova, te onaj koji je postavljao oznake i usmjerenja prometa ( a za to nije kompetentan). Isto tako. zapadna i istočna strana kolnika  tj.zida nisu iste-zapadni je ravan, istočia je izlomljen. Baš zbog te izlomljenosti vozač je zapeo i oštetio lijevu stranu jer je išao poravnavati bus kako ne bi oštetio stražnji desni kraj.
Citat: Dreamwalker  u Kolovoz 20, 2015, 18:03:23
Znak uvijek pokazuje manje nego što zapravo je i to iz sigurnosnih razloga. E sad, kolika je tolerancija, ne znam.
Da i postoji tolerancija naniže,  bus123 = 2,50 (2,55) plus ogledala što je još cca 20-30 cm iliti 2,90 / 3,10 (2,95/ 3,15).
Jednostavno, ne ide!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/tesko-ozlijeena-kod-pozege-autobus-naletio-na-biciklisticu-436011

Teško ozlijeđena: Kod Požege autobus naletio na biciklisticu

Citat:U ponedjeljak nešto prije 6 sati u Rajsavcu kod Požege autobus je naletio na biciklisticu. Žena je u prometnoj nesreći teško ozlijeđena te su je kolima Hitne pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Požegi.
Kako doznajemo, riječ je o ženi staroj između 50 i 60 godina koja je jutros biciklom krenula u polje. Izlazila je iz dvorišta obiteljske kuće kad je iz smjera Požege naišao autobus i udario je. Od siline udarca odbacio ju je na pločnik, a na vozilu je puklo vjetrobransko staklo. Putnike iz autobusa, koji su putovali redovnom linijom iz Požege u Osijek, prebacili su u drugi autobus kako bi nastavili putovanje.
Policija trenutačno provodi očevid, a promet tom dionicom ceste odvija se usporeno.

Neoplan Cityliner 3ax.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

shef

Sudar Škode i Koločajevog MANa na riječkoj zaobilaznici
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

ROAD

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/sarajevo-parkirani-autobus-na-bentbasi-se-pokrenuo-i-udario-u-automobil/150927033

Citat:Autobus srbijanskih registarskih oznaka u vlasništvu putničke agencije "Koral Turs" pokrenuo se danas na parkingu koji se nalazi na Bentbaši.

Prilikom pokretanja u autobusu nije bilo vozača. Autobus je udario u jedan parkirani automobil a nakon toga i u zaštitnu ogradu.

Iz Operativnog centra MUP-a KS potvrđeno je za Klix.ba da je nezgoda prijavljena oko 11 sati i 45 minuta.

U nezgodi nije bilo povrijeđenih a pričinjena je manja materijalna šteta.
NEOPLAN VIP CLASS

Dreamwalker

Stradala Setra S 415 HD AP Imotskog.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/302348/Default.aspx

Citat:Na Jadranskoj magistrali (D-8) na križanju kod istočnog ulaza u Makarsku oko 21:30 došlo je do teške prometne nesreće.

Autobus tvrtke Autopoduzeće Imotski udario je u osobni automobil marke BMW u kojem su se nalazile dvije osobe. Od siline udarca prednji dio automobila u potpunosti je uništen, a unesrećene su iz vozila izvukli pripadnici DVD Makarska. Vozač i suvozačica su prebačeni na hitnu pomoć sa zasad nepoznatim ozljedama, a promet se zbog očevida odvijao otežano.

Dreamwalker

APP Požega

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/petero-ucenika-ozlijeeno-u-prevrtanju-autobusa-na-bok-442129

Citat:Autobus APP-a iz Požege, koji je prevozio učenike između Donjih Andrijevaca i Starog Topolja, izletio je s ceste i prevrnuo se na bok.
Petero učenika lakše je ozlijeđeno.
Okolnosti ove nesreće još nisu poznate. Očevid je u tijeku.

tamlover

U međuvremenu prepravljali tekst pa ispada da nitko nije ozlijeđen i da linija nije školska nego redovna Vinkovci - Slavonski Brod.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....