Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

elvis

Veceras puno tuge za mene i frendove dok smo posmatrali svog mezimca ovako ranjenog,,slike cu staviti nekad drugi put jer sam sad preumoran za to :'(

http://bljesak.info/web/article.aspx?a=8eecdca3-c4b6-4ab5-905c-794a7e4af8c0&c=a76d03e1-6e68-46ef-9626-00aa1c12c7ae

http://www.sutra.ba/novost/47071/bus-bregava-transa-prevrnuo-se-na-ilidzi

Nešić

Bitno je da nema nastradalih a bus će da se kupi drugi ili ako nije otišla rešetka može i ovaj da se popravi.

elvis

Danas smo tek dobili uvid u stanje autobusa,nazalost puno stete ima ali nista sto se ne moze napraviti,najgore je stradao zadnji lijevi kraj,hladnjaci su malo pomjereni iz lezista i razvaljen je poklopac sa resetkom iza kojeg su smjesteni akumulatori i hladnjaci...prednja maska takodjer je unistena ali svakako su imali u planu nabaviti mu masku od N1116 tako da bi ovo samo trebalo ubrzati tu nabavku...danas je autobus vec prevezen iz konjicke u mostarsku bazu,izvrsena je primopredaja prtljaga i posiljki koje su sinoc ostale u autobusu,izvrseno je fotografisanje i popis ostecenih dijelova od strane osiguravajucih kuca od kojih su izdate police osiguranja za Neoplan i Golf,a u narednim danima autobus bi trebao biti prebacen u remontni zavod gdje ce mu biti vracen stari sjaj...

Tomek

Mislim da je ovo idealna prilika da se makne natpis bivšeg vlasnika i stavi novi. Dobar je to autobus inače, ti N116 su nepoderivi

Man lion's coach

Stvarno mi je zao zbog ovoga sto se desilo inace ovo mi je jedan od najdrazih buseva u firmi.. Inace je nekako poseban, pojava je na cesti.. Kako sam cuo motor mu je ok nije ostecen. Moram jos i pohvaliti gazdu, koji se odmah pojavio i stavio se na raspologanje (a ne kao neki skrivati se i iskljuciti mobitel itd..) Cuo sam da je sve dobro organizovano, po putnike je stigao odmah drugi bus, koji ih je dovezao do Stoca.. Drago mi je cuti da ce ga srediti i vratiti mu prijasnji sjaj, inace bus iznutra je netaknut, cak svaka sijalica radi,  Ozlijedjenim brz oporavak zelim :)

elvis

Da,po putnike je iz Konjica odmah otisao MAN 625-E-266 s kojim sam i ja stigao na mjesto nesrece,a gazda je vec bio tu,a onda sam i ja ostao s njima..

Silja TZ

Danas je Dogodila se manja saobracajna nezgoda na putu m-4 Doboj Tuzla blizu lukavca u kojoj je ucestvovao automobil i Neoplan koji je u vlasništvu firme Kim iz Klokotnice koji je vozio redovnu liniju Doboj-Tuzla.
Vozac buducnosti . :)

elvis

Prije par dana Isuzu od Autoprevoz-busa iz Mostara gb. 0221 imao je negdje nezgodu,bio je na liniji Čapljina-Zagreb i sletio je s puta,osteceni desni bunkeri,zadnji desni blatobran i prednja karambolka...

Nešić

I kod nas u Srbiji jedna saobraćajka u kojoj je učestvovao bus tačnije sleteo s puta zbog leda
Autobus zbog leda sleteo u kanal

elvis

Maloprije sam saznao da je nedavno i sivi MAN od Autoprevoz-bus Mostar imao udes na putu izmedju Konjica i Sarajeva,iza krivine ga je docekala kolona vozila a zbog neprilagodjene brzine vozac nije mogao na vrijeme zaustaviti autobus

Man lion's coach

Kad se to Elvise otprilike desilo ?? Koliko ja znam sivi Man je ok maloprije dosao u garazu ..

elvis

Tomek

Marek

Užas :S

http://www.24sata.hr/svijet/autobus-u-kini-sletio-s-mosta-u-provaliju-poginulo-je-16-ljudi-248607

Ovo iznad,kakav idiot možeš bit da mašeš udesno dok je bus malim dijelom došao na sigurno,naravno da će zapeti zadnji dio -.-