Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

bonaparte12

priča se da se prije par dana globtourov bus se zabio u croatia bus na vrbasu...
jel ko šta zna o tome
POLAKO I SIGURNO

vedran 811

Ovo što je napravio kolega iz Autotroleja je posve očekivano, jer da je stao i dopustio ulazak tog mladića i ostalih bilo bi svega u busu. Ovako je spasio putnike neugodnosti a vrlo vjerovatno i fizičkog nasilja i naravno sebe te bus od sigurnih oštečenja.

Tlimfocit

Citat: bonaparte12  u Srpanj 30, 2012, 21:09:08
priča se da se prije par dana globtourov bus se zabio u croatia bus na vrbasu...
jel ko šta zna o tome

Sideral 661-T-416 za Zagreb išao i malo se očešao sa busom od CBa. Ništa strašno, malo retrovizor i šajba.

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

bre

jučer oko 15 rudijeva dubrava koja vozi boxmark (mislim) imala susret s motoristom u Pribislavcu.

mate

prakticar

Vidim li ja to dobro da je autobus na lijevoj strani ceste? Bilo je samo pitanje vremena. Jučer navečer jedan me preticao na autocesti, ja sam vozio 120!!!

A kao fol imaju limitatore. Trebalo bi ih pola pozatvarati, počevši od direktora i jedne i druge firme.

prakticar

Citat: jesrib  u Srpanj 09, 2012, 18:11:11
odgovorijo bih na ovu zadnju, gdje je makedonski kolega zaglavijo...svaka cast kolegi na mirnim zivcima i strpljivom okretanju busa a ostalim vozacima u autu - nek se nauce biti ljudi i suosjecati sa ostalima oko sebe.
Lako je suosjećati s vozačem busa koji ne zna pročitati prometni znak na kojem jasno piše koja je dozvoljena visina ako ne kasniš na posao, važan sastanak ili ti auto nema klimu. A kladim se da je prije toga isti taj vozač skrenuo na nedozvoljenom mjestu lijevo iz Mihanovićeve, jer teško da je s tim istim busom manevrirao po vrlo uskom Svačićevom trgu i Kumičićevoj.

Jedno je ne snalaziti se u nepoznatom gradu, a drugo je ne čitati prometne znakove. Ni ja se ne snalazim u nepoznatim gradovima, pa prije putovanja detaljno skinem kartu s Googlea i proučim puteve kamo ću voziti. Profesionalni vozač 20-tonske zvijeri visoke preko tri metra to bi pogotovo trebao učiniti.

Tomek

Po ovome kako su slikani ne možeš zaklučiti da je bus preticao jer je lupljen s lijeve strane, a i auto stoji u istom smjeru.

prakticar

Ne, da je preticao vjerojatno bi stradao i onaj kojeg se preticalo. Koliko mogu zaključiti iz slika i poznavanja navika vozača Autoturista, vrlo je vjerojatno da je prebrzo uletio u oštri zavoj i da mu je prednji kraj izvirio preko crte.

No, čak i da je auto prešao na njegovu stranu, ne mogu se oteti dojmu da je vozio prebrzo, jer da nije, ostao bi na svojoj traci ili bar na cesti, a ne bi livadario na suprotnoj strani.

FitzTN

Nema tamo oštrog zavoja, blagi zavoj počinje taman tu gdje su se sudarili.

RIP :(

STress

Bus je vozio iz smjera Zagreba prema Jastrebarskom. Osobno vozilo se uključivalo u promet sa sporednog puta. Vozač osobnog vozila nije provjerio nailazi li netko i tako izletio pred autobus. Od siline sraza autobus je završio za zemljanoj površini na suprotnoj strani ceste. Uspio sam proći u onom cajtnotu između kraja intervencije hitnih službi i početka očevida, pa sam se uvjerio iz prve ruke. Bus je još božepomozi, ali je mali bio prestrašan za vidjeti.

Sam taj pravac i inače je omiljeni poligon za testiranje brzine i sposobnosti pretjecanja, bilo je samo pitanje dana kad će se nešto takvo dogoditi. Rekao bih "ne ponovilo se", ali sam svjestan da će toga na tom potezu biti još.

A propos Samoborčeka, na staroj karlovačkoj cesti postoji još jedno kritično mjesto. Radi se o parkiralištu Samoborčeka na izlazu iz Jaske, odnosno, ulazu u Novake Petrovinske. Nalazi se na loše preglednom mjestu i pitanje je dana kad će se netko zabiti u bus pri izlasku ili krenuti u obilaženje busa, pa doživjeti frontalku n nekim iz pravca Karlovca. Ima li kakve šanse da se to premjesti na pogodnije mjesto, recimo, preko puta skretanja za auto-put, kod Ireks Arome? Prostora ima, a mnogo je preglednije i s odvojenom trakom za skretanje lijevo.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !