Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

Nalc

Ček malo, kaj stvarno postoje ceste prikladne za katnice i one koje nisu prikladne za njih?? Nije mi to struka, pratim to samo iz vlastitog interesa, al halooo? Pa nisu valjda talijani tolko ludi da naprave tolke nagibe na cesti da se katni bus iz čistog mira prevrne. A i da se prevnul na cesti, bilo bi drugačije, kolko se da skužiti i vidjeti, iz slika i izjava očevidaca, bus je skrenul s ceste i tek odna završil na boku! A sad, tko je kriv i kaj je bilo, još se neko vrijeme valjda nebude znalo. Čul sam se odmah s prijateljom koji vozi kod Štiha, jer je on trebal ići s njom taj put, al je skinut, u Dubrovniku je s Lion´s Coach-em, i veli da ni oni sami a ni gazda još nemaju pojma kaj je ustvari bilo.

Zato, ova kaknja o krivnji ceste mi idu na jetra lagano.....

lussin

A jel lakše vozit bus po suhom ili po mokrom,danu ili noći,ravnini ili ubojitim zavojima?

Ja završavam,isprike moderatorima

shef

A što ste se uhvatili nečega što je neka anonimna budala napisala? Inače ja sam veliki protivnik katnica (oba puta kad sam se njima vozio imao sam incidentnu situaciju tako da...) ali takve idiotarije izostavimo...ustvari ja sam kriv što sam to uopće citirao ovdje.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Nalc

Pa samo komentiramo.... I čudimo se. A o pisanju hrvatkih novina i portala nebudem, jer tam radi 90% nesposobnih novinara.....

shef

Eto javio se i bezgrešnički portal...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sindikat-upozorava-vozaci-su-prisiljeni-raditi-umorni-pa-dolazi-do-nesreca/743367.aspx

Svaka čast svakome, ali hrvatskim sindikalcima vjerujem koliko i hrvatskim političarima...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

STress

Mene i dalje zanima - kako autobus (katni, troosovinac, bilo kakav) može biti nepogodan za vožnju po auto-cesti??? Nema oštrih okuka pa da ga izbaci iz ravnoteže, krovom očito nije zapeo za nadvožnjak... u čemu je štos?  ???

maly

Tko je ikad vozio katni bus znat će da,što se tiče vožnje i stabilnosti nema razlike između katnog i normalnog busa izuzev bočnih udara vjetra.

Done

Slično iskustvo je i sa vožnjom hladnjaće,punom do vrha ili sa visećim teretom,ali sve je stvar navike zato vozaći i jesu maheri u struci,ma koliko mi šutjeli o tome. thumbs

Bocko

Sudeći po Jutarnjem, nije kriv ni autobus ni umor već neiskusan vozač zaposlen na crno;
Citat:Ante je bio jako uzbuđen zbog puta u Bolognu. Hvalio se kako će dobiti dnevnicu od 50 eura i kako će prvi put voziti autobus na kat....
Božić Jokić je na ispitivanju rekao da je obiteljski čovjek te da mu je bio potreban svaki cent jer gradi kuću.

http://www.jutarnji.hr/preokret-u-istrazi-vozac-je-docasnik-hv-a--radio-je-na-crno-i-hvalio-se-da-nikad-nije-vozio-tako-velik-autobus-/1188538/

Nalc

Ili vući za sobom punu cisternu tekućine..... Nebitno. Ovo ak je istina, a moglo bi biti jer ime odgovara imenu vozača za kojeg sam čul da je vozil. Drugi vozač je kod Štiha došel iz firme u kojoj mi punac vozi, tak da bi trebalo biti istina, nažalost!

Majstor

Ako a vjerojtno je istina Gazdi Remetinac sve zapljeniti i zabraniti takvu djelatnost
Ima dosta takvih koji koriste vikend vozače i žalosno je da Inspektori ne vrše kontrole
One gazde koje imaju stalno zaposlene vozače ispadaju budale jer uredno plate davanja državi,lokalnoj zajednici i kome sve ne razno razne doprinose davanja i sl.
Samo mi sudite pošteno !

bole2610

tako je Majstore
i ja sam mu vozio jednu turu al nikad više

Done

Al ti nije tako u bilo kom poslu kojeg legalno radiš,i onda se uvijek nađe netko ko može jeftinije,pa još jeftinije a jeftino nije nikad bilo i dovoljno dobro,prije ili poslije sve dođe na naplatu,a nažalost ljudski život je skupa cijena da nekome pamet dođe iz guzice u glavu.Normalno je za očekivati da će ovih dana biti kontrola po autobusima ali uvijek postoji ono ali, i to će trajati desetak dana i onda će opet bti sve po starome,do novog poljskog,češkog i ko zna ćijeg busa sa ko zna koliko žrtava,a i nemora bit bus jer kod nas su i taksiji problem odnosno djelatnost sa vanovima,kombijima i sličnim mnogoljudnim prometalima koji prevoze više od 8+1 i koji ne rade u skladu sa zakonom.

Shole

MI radimo ovaj posao zato jer ga volimo radit i uživamo u njemu,  al isto tako ga želimo raditi u zadanim zakonskim okvirima.  Nisu bezveze propisani obavezni tjedni i dnevni odmori u zakonu.  A dok god se budu bacali u smeće taho listići, pisale se izmišljene potvrde i vozilo se na tuđe digitalne kartice, bit će i ovakvih sranja.   Da samo znaju ljudi kako se vozi u Črnja Toursu, nitko nebi krenuo na put s njima.  A takvih Črnja ima kolko oćeš.   Nemam niš protiv gazde, barem su mu busevi top klasa,  al samo mu fali bič i da odere po leđima vozača

bole2610