Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

Tomek

Jel ima netko registracije tog autobusa?

mate

Tomek

mate

mb0404

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se prošle noći oko 23 sata dogodila na magistalnoj cesti M17 u mjestu Kosova, općina Maglaj, poginuli su 28-godišnji Adnan Čakrama iz Maglaja i 32-godišnji Namir Bečić iz Žepča. Sedam osoba je lakše povrijeđeno i nakon zbirnjavanja u Domu zdravlja Maglaj pušteni su na kućni oporavak. Uviđajem je utvrđeno da je vozač putničkog motornog vozila honda iz još uvijek neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s minibusom.

O kojem se busu radi jos ne znm niti ciji je cim saznam javim......
izvor...rtvfbih.ba

mate

u ta M17 je stvarno cesta smrti...isao sam par puta njom prema Sarajevu i Hercegovini...i sam bio naletio na nekoliko tezih sudara na toj dionici... :(

mb0404

Citat: mate  u Lipanj 07, 2009, 21:11:11
u ta M17 je stvarno cesta smrti...isao sam par puta njom prema Sarajevu i Hercegovini...i sam bio naletio na nekoliko tezih sudara na toj dionici... :(
Od svih nesreca sto se dese na M17,Doboj-Maglaj,i Doboj-zenica su najgore nema dana da ne bude udes cesto onako sitan al bude.Jbg jedini glavni put ova nasa djecurlija uzme jako auto i goni ko ludi plus kad dodju Turci sa kamionima i drugi pa zna se kolona na semoforu ufatiti da cekas po 20 minuta.Ako ne zuris izbjegavaj magistralu,pogotovo kad ides od B.Broda do Dervente otvori 4 oci put je los,motorista pun kurac a ima vise crnih tacaka.Jbg ja sam Zenica-Doboj 4 godine svake sedmice iso,nagledo se svega i svacega.A i soferi buseva nisu puno bolji desavalo mi se da sjednem sa likom on ga naguli pretice putnicaka auta,al sad se malo stanje smirilo ima pun krac radara pa ne smiju,al zato ga stranci zadaju.

tomo

cica, cica vozila bi kolica.... najoštrije osuđujem te pijane vozače....  >:(

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

goranxxx

SETRA 417 HDH

Tomek

Grozno!! Pretpostavljam da je brzina razlog je ovo je u blizini samog centra Samobora.
Bus je Lion's Classic koji svakodnevno radnike Ghetaldusa vozi na posao.

mb0404

Juče (22.06.2009.)je u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banja Luka-Prnjavor,u mjestu Drugovići tragično nastradala novinarka BRANKICA MIHOLJČIĆ.Do nesreće je,prema prvim informacijama, došlo kada je Miholjčićeva vozeći automobil marke ,,opel korsa,,iz nepoznatih razloga prešla na drugu stranu i udarila u bankinu,nakon čega je podletjela pod autobus ,,Bočac tursa,,,kojim je upravljao Nedeljko B. iz Kneževa.Ova saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 15 časova. Komemoracija koju će održati Radio Ljubić i Skupština opštine Prnjavor je sutra u Domu kulture u 11 časova,a sahrana će biti obavljena na gradskom groblju u Prnjavoru u 14 časova.

Brankica Miholjčić,rođena 17.02.1963.godine,bila je poznati novinar ,a radila je prije rata na Radio Sarajevu.Potom na srpskom radiju Ilidža, Kanalu 3,Radio Prnjavoru,Radio 078 Laktaši i poslednjih nekoliko godina Radio Ljubiću.Bila je dopisnik iz Prnjavora za Radio Republike Srpske i Srpsku novinsku agenciju.Miholjčićeva je bila udata i majka dvojice sinova.

izvor.wwww.radioljubic.com

Autobus koji je učestovao u nesreći je MB404....