Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

elvis

Ja tog vozaca nisam do detalja pitao pa ne znam sta rade vani,uglavnom on je radio dva mjeseca i kaze kad je dao otkaz prvo otisao kuci da se naspava...eh sad kako isplacuju,sigurno je da ne voze besplatno nista,a koliko sta naplate ne znam,to znaju oni koji se s njima dogovaraju oko tura

PROFA

Elvise i ti GLOBTUROVAC nemoj te se svadjat u pravu si E.....!
Ali sa tom voznjom ce izgubit ljude jer svi citaju novine i boje se!
Ja nisam protiv GLOBTOURS ali gazda je  nenormalan sta pokusava napravit to ne ide tako ,ja sam bio sef za HR firme u Austriji i na ovaj nacin nece napravit posao!
A sad je novi zakon donesen u EU ,a vazit ce za Sloveniju i Hrvatsku nece vise vozaci placat samo kazne vec i onaj ko je potpiso KONCESIJU vozila to se kod nas kaze mislim LICENCA!
I 3 vece greske ta tvrtka ce izgubit sve koncesije!

Tlimfocit

ja se slažem sa PROFOM....neka bude sve po zakonu i po propisima pa će se vidit ko radi a ko ne radi dobro i samo tako će kvalitetne firme moć opstat i smanjit će se i nesreće i povećat će se kvaliteta usluga u prijevozu.....

elvis

Danas u Sarajevu jedan GRAS-ov MAN se malo oteo kontroli,prema slici ne bih rekao da je u pitanju veca materijalna steta

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=37059&start=2550

trucker

Citat:ja imam te slične slike (sloikane iz drugog kuta) ali nisan tia stavljat jer mi se činilo da su neprimjerene.....to je nešto najstrašnije šta san ikad vidia.....
evo u Njemačkoj ti je to razbijen današnji 108 T 024...kasnije servisiran je u švedskoj (kompletan prednji kraj do prednjih kola je odrezan i postavljen novi).....to je najstariji b12b u globtouru a vozia je liniju Neum-Stockholm....do nesreće je došlo kad se se vozać kamiona prestrojia u traku u kojoj je bia autobus bez da je pogleda u retrovizor.....došlo je do sudara i optužen je vozać Globtoura....ali su sigurnosne kamere sa autoputa pokazale pravo stanje stvari....
poginia suvozać M.M....pokoj mu duši....

ovaj što je vozio (R.C. ,poznam ga dobro,nekad smo se sretali po granicama i utovarima dok je vozio kamion) je nakon izlaska iz bolnice bio malo i u zatvoru,kao optužen(puno sati vožnje)...poslije je oslobođen.Nisam ga poslije vidio ali sam čuo verziju događaja da se njemu neki slovenac sa tegljačem izbacio ne na srednju nego na krajnju lijevu traku,tako da čovjek naprosto nije stigao reagirati...Sada više ne vozi...Slike vidim prvi put i jezive su...

Tlimfocit

inicijali vozaća su R.Č., a preminulog suvozaća M.M.....
da oprosti možda je moja greška pa se radilo o skroz lijevoj traci, ali uglavnom kamion se neoprezno prestrojia u traku u kojoj je bia bus i nijedan vozać tu ništa nije moga napravit.....

elvis

Da radi se o krajnjoj lijevoj,vidi se na jednoj slici da je zastitna ograda odmah pored lijeve strane busa

trucker

Citat:inicijali vozaća su R.Č

R.C.(bez kvačice)i kao što rekoh poznavao sam ga dobro (što bi rekli-popili smo 100 kava ),međutim putevi nam se razišli,on je otišao u globtour negdje 2001. ako se ne varam i od tada se nismo sreli.Moja zadnje informacije o njemu su da živi i radi u Sarajevu.BTW,možda nas i čita...

Tlimfocit

elvis

Tlimfocit

mb0404

Jedna zena poginula,a 2 povredjenih,jedan iz auta neaki Francuz,i neka zena za Zagreb sto je isla.Zakucali se danas u Kanticev Autobus pred autobuskom u Doboju.
Oduzela prednost brzo isla kroz semafor koji nije radio(samo zuto treptuce svjetlo) i eto belaja.....auto u njivi Citylineru za Zagreb sto ide razbijena maska.

Ljudi voze boze sacuvaj,nije mi drago sjest u auto ni ko vozac ni ko putnik.Evo ova danas nesreca je cista glupost,dan lijep,nije kisa,magla,snijeg i sl,put pregledan ako vidis da neko stoji na semaforu stani i ti.....al brate i ovi iz puteva jedu govna ko niko,po Doboju postavili najmodernije semafore,iznda njih displeje,kod autobuske kamere a ovaj jedan jedini semafor koji je na magistralie ne radi.Njegovo radno vreme je 12-24,12 radi 24h ne radi.Inace ovo je ja msm jedini semafor na ovakvom putu u Evropi,mozda da ima nedje u Istocnoj Evropi.