Logo na autobusima

Autor slavek, Prosinac 17, 2012, 13:16:31

slavek

sorry ali opet ponavljam da stvari nisu argumentirane a ne dobronamjerne ili zlonamjernene! I uopće nisam uvrijeđen i nisam "zahtjevao" komentare ali slažem se da forum može funkcionirati i bez ovakvih bezvrijednih prepiski. Netko uživa popisivati garažne brojeve i brojeve šasija i ja nikad to nisam komentirao!!!

Grof

#16
Meni je žao što su izašle íz mode sheme sa crtama kao npr Jozićev ea404

Citat:nisam "zahtjevao" komentare
a koji je smisao onda tih slika ako se ne komentiraju? I Mona Lisa se komentira a vrijedi vise nego shema (sa ili bez starlinera, po izboru)   
Citat:Netko uživa popisivati garažne brojeve i brojeve šasija i ja nikad to nisam komentirao!!!
a jel Ti netko brani komentirati, ili ipak mora u svakom postu navesti dal zahtjeva ili ne zahtjeva komentare

slavek

krasno !!! Sve mudrac do mudraca!

art

Zadirati u neciji dizajn je kao da se mesar mijesa u posao vozaca autobusa... U jednu ruku i sam sam u toj bransi i nije mi naj kad mi netko nes izmijeni. Ovdje bi "slavek" jedino kod Vas bacio prigovor na kvalitetu printa samih shema na autobusima, pogotovo na jednom autobusu od AP gdje je shema pobijelila kao da je na autobusu kojih 20-tak godina,a i dosta grubo napravljeni prelazi sto nikako nije naj reklama za Vas same... ;)

slavek

Prihvćam kritiku i svjestan sam povremenih "blamaža". Ne da se pravadam ali stalno se stvari eksperimentiraju a dok se rezultati ne pokažu ne znaš  kako sve funcionira. Zato sad recimo moram popravljati naljepnice na 10-ak Autotransovih buseva o svom trošku. A sve u namjeri da stvari ispadnu dobro. Sra ..a se događaju ali bitno je da smo normalni i da stvari idu dalje na obostrano zadovoljstvo. Hvala na dobronamjernim komentarima. !

Osoblje

Kopirano iz Autotrans Rijeka - slike (2):

Citat: 5AR  u Prosinac 11, 2012, 23:48:30
Ja se slažem, još su ostale 1240 i 1241 sa crtama. Posebno mi se ne sviđa što nije ista nijansa bijele boje autobusa i podloge naljepnice. Dovoljno je od ispod slova @ do prednjih vrata bijeli dio skinut. Iza sve što je bijelo isto skinut, slova se naravno mogu odrezat da stoje samostalno.

npr.





Citat: Bari  u Prosinac 19, 2012, 19:40:55
Da, slažem se s tobom u vezi toga. U jednoj drugoj temi jedan je forumaš koji je sudjelovao u kreiranju naljepnica napomenuo da ih moraju o vlastitom trošku zamjeniti  na nekoliko ATR-ovih autobusa, možda vidi pa razmotri i ovaj prijedlog

Citat: Shole  u Prosinac 19, 2012, 20:10:46
A zašto te naljepnice nisu na prozirnoj podlozi ?  Sve ostalo da je kako i sada, i da ide na bijelu podlogu. Barem bi tad bilo identično, osim ako bus nije na fleke opituran

zlikowszky

Ajd da malo stanemo na loptu. Meni se ovo čini kao izuzetno dinamičan topic već po samom naslovu, iako bih ga ja preimenovao u, recimo, "Sheme bojanja na busevima", jer logotip je jedno a shema bojanja je ovo o čemu se tu raspravlja.

No, meščini da bi ovaj topic mogao iznjedriti puno dobrih shema bojanja, kad bi se svi koji imaju za to volje i sklonosti uključili sa svojim idejama. Slaviša je počeo, no nije dobro krenulo. Slaviša, budi otvoren i dopusti da iskomentiraju, ali i ostali budite i konstruktivni pa pokažite pokoju svoju zamisao, da se i to prožvače. Tko zna, možda neki ovdašnji "radni zadatak" i uistinu zaživi na pravom busu, nakon što u izvedbu budu uključene i primjenjene ideje više ljudi.

Slaviša ti samo sipaj svoje prijedloge, ostali budite konstruktivni i promijenite ono što mislite da bi moglo drugačije ili prepoznatljivije.
A, opet, možda sam idealist...
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

slavek

Puno, puno hvala na super korektnom komentaru. Svi mi nekad imamo svoje bubice (ja prvi naravno!) ali sve na kraju mora biti ljudski i korektno. Hvala još jednom! Za nove ideje i konstruktivne prijedloge sam uvjek otvoren. Pa nitko nije popio svo znanje ovog svijeta. Pozdrav.

Shole

Mene tema jako zanima,  uvijek su me fascinirale te sheme. Nekad davno su to bile ondašnje, mahom sa crtama, koje su piturali pismoslikari, pa do ovih modernih folija.  Nažalost sam nemam nimalo umjetničkog talenta pa nemogu ni predložit ni nešto najosnovnije, ali znam kad nešto vidim dal mi se sviđa ili ne.   Mislim da je Slavek prvenstveno ograničen time što je 90% buseva bijelo. Nemože ga cijelog oblijepit 100% da sakrije tu bjelinu pa zato onda nailazimo često na slične sheme.  Zapravo je nevjerovatno koliko samo jedne obična boja kao podloga može izrodit zanimljivu shemu.  Pa pogledajte samo one Čazmine i Vincekove polovnjake  od  BBS-a   ili pak ORANGE Bove koji su savršeni samo zato jer nisu bijeli.  Samoborčekova 419UL također strava.  U biti svi mi ako počnemo nabrajat ćemo spomenut samo buseve koji nisu bijeli.

slavek

#24
Toliko od mene za ovu godinu! Svi mi živi i zdravi bili i "čujemo" se sljedeće godine
ck.us]ImageShack.us[/URL]

staypp83

#25
Citat: slavek  u Prosinac 18, 2012, 14:48:10
gdje nestadoše moje silne prepiske sa dotičnim gospodinom!??? http://i451.photobucket.com/albums/qq237/slavekmil/starliner04_zpsa4dc539a.jpg
U kojem programu ovo radis?
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

slavek

sve radim u flexi sign-u, painter-u, photo shop-u (manje!)


Nešić

Do pre 3 godine posle farbanja svako vozilo je dobijalo uvek isti ovakav logo koji inace za sobom vuce 60 godina dugu tradiciju

E a onda se jednog dana neko napravio pametan i resio da pokopa tradiciju i logo koji se samo kroz vreme modifikovao skroz izmeni naravno na gore.