Tipovi autobusa na linijama 2013.

Autor 822DoDo, Siječanj 02, 2013, 08:53:55

tramvajac 92

GT-R je u pravu:

216/2
Kv. t.  IR
5:15  5:50      
6:25  7:00

Dreamwalker

Na liniji 226 su prestali voziti Citari. To je već 3 tjedna tako, ne znam jel to za stalno i nije da se žalim ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Ivan

Hm, pa ne vidim zašto bi bilo puno bolje, na 15-ak sjeveroistočnih gradskih linija od Mihaljevca i Kaptola sve do Jalševca i Novoselca nema velikih razlika ni u cestama ni u opterećenju (osim mini 204 i 207 i puno stajanja na novoj 232), tako da mislim da je prilično svejedno kud ide Lion's City a kuda Citaro.

Ivan

793 danas na 135, uglavnom ide, kao i obično sve prelazi barem u 2. brzini osim kad kratko mora ubaciti u 1. na par sekundi prije Lendavske, kako god bilo nadam se da je ovo i 137 neki dan bio samo pokusni izlet i da će ubuduće zalutati jedino kao zamjena.

tramvajac 92

Citat: Ivan  u Prosinac 16, 2013, 15:03:19
Hm, pa ne vidim zašto bi bilo puno bolje, na 15-ak sjeveroistočnih gradskih linija od Mihaljevca i Kaptola sve do Jalševca i Novoselca nema velikih razlika ni u cestama ni u opterećenju (osim mini 204 i 207 i puno stajanja na novoj 232), tako da mislim da je prilično svejedno kud ide Lion's City a kuda Citaro.

U tome i je stvar. City treba vozit na brdskim linijama (pr. 226) a ne na 216 koja je ravna ko daska, zbog motora.

Ivan

Pa nije jako velika razlika u snazi, pogotovo jer je Citarov motor ipak malo veći obujmom, općenito ima dobar okretni moment i uz brdo ide prilično lijepo, mislim da je motor kod Citara jedna od rijetkih stvarno pozitivnih stvari... Citare treba poštediti loših cesta jer se od drmanja raspadaju, a ne brdovitog terena.

tramvajac 92

Treba češće buseve servisirati da se nebi raspadali i prilagoditi vozna vremena stanju cesta.

421

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 16, 2013, 20:59:50
Treba češće buseve servisirati da se nebi raspadali i prilagoditi vozna vremena stanju cesta.
thumbs naročito tvrdnja 2!
MAN je svojom kombinacijom motora,diferencijala i mjenjača više prilagođen brdovitom terenu, a Citaro i Citelis ravnici.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Istina da su kratke brzine i motor na Lion's Cityju bolje za brda i gradsku vožnju, ali razlika nije ogromna i Citaro isti posao uredno radi, a da se ide isključivo tom logikom svi bi Citari završili na prigradskim linijama iza Sesveta, a to ne bi ispalo dobro koliko god da ih se servisira. Po svemu sudeći, s razlogom gotovo uopće ne voze tamo jer šasija im jednostavno ne bi izdržala, dok ih veliki motor u brda na npr. 203 ili 238 gura sasvim solidno...

Možda ponegdje vozna vremena nisu dobra, ali bus na prosječnoj prigradskoj liniji mora biti sposoban voziti 50 km/h da se ne raspadne bez obzira je li niskopodan. O405N i NL263 su s ne baš dobrim održavanjem pogotovo u drugoj polovici od svojih 14 godina natukli dobre kilometre na prigradskima i ne zaostaju za ranijim visokopodnima, a Lion's City otkad su došli gaze koliko mogu pa nema nekih očitih posljedica i vjerojatno ih čeka nešto slično, s druge strane baš me zanima bi li ijedan Citaro doživio 15 godina da je naručen umjesto O405N i vožen na istim linijama i održavan u jednakim uvjetima.
Sve u svemu, raspored Citara po linijama kakav je sad mi se čini uglavnom prilagođen.

Dreamwalker

Hm kad smo kod toga da Citare treba sad već početi štedjeti, mislim da bi bilo logično da se i na 203 počnu stavljati Lionsi jer je samo 10% trase te linije bez rupa na cesti. Nadam se da će netko u ZET-u to stvarno i napraviti jer ako nastave biti na toj liniji, ne gine im prijevremeni rashod.

Dreamwalker

Danas popodne u 15:50 na liniji 106 vozio je NG312 gbr 146 umjesto 741. Pošto sam jako rijetko na zapadnoj strani grada, ovo mi je prvi put da sam se vozio u ovoj brutali od autobusa. Bus je brutalan i ako zanemarimo vanjski izgled, nikad mu ne bih dao toliko godina. Jako mi se sviđa zvuk, i čistoća interijera za razliku od APD kocki. Jako jako dobar bus bar ako se mene pita ;D

hrvoje.skoc

NG312 je legenda od busa, samo da sto duze ostanu...:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Portos

Citat: Dreamwalker  u Prosinac 18, 2013, 16:41:43
Danas popodne u 15:50 na liniji 106 vozio je NG312 gbr 146 umjesto 741. Pošto sam jako rijetko na zapadnoj strani grada, ovo mi je prvi put da sam se vozio u ovoj brutali od autobusa. Bus je brutalan i ako zanemarimo vanjski izgled, nikad mu ne bih dao toliko godina. Jako mi se sviđa zvuk, i čistoća interijera za razliku od APD kocki. Jako jako dobar bus bar ako se mene pita ;D
Dugo su NG 312 vozili na 106. Čak i nakon dolaska NG 313 na 106 su vozili najčešće oni - uglavnom 151 i 152. Prije njih su vozili stariji NG 312, a 137 je čak nekontrolirano krenuo nizbrdo Bakačevom i završio u zidu kuće. Slažem se da su super autobusi i zvuk motora im je milina za slušati. Također se nadam da će voziti još koju godinu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

NG 313 nisu vozili 106 osim oko 1.11., dok nisu došli Citari NG 313 su išli na 113, 115, 136, 146, tako da su NG 312 bili redoviti svaki dan na 106 nekih 12 godina (uključujući vikende kad su na sve ostale linije sa zglobnima išli stariji i solo autobusi).
Slažem se i ja da još uvijek jako dobro zvuče i idu, slično tako i stariji NL 263 voze kao novi otkad se održavanje popravilo, malo su mlađi od NG 312 ali prevezli su više kilometara, prije 10-ak dana 107 je bio na 135 i dan poslije 108, ide uz brdo bez razlike prema stanju od prije 14,5 godina...