Slike iz Zagreba 2013.

Autor plavi ZET-ov bus volim, Siječanj 02, 2013, 18:27:03

Mihailo Mateljan

:)

NP-549

on teoretski prima otprilike isto putnika ko City i Citaro, al je problem vizuelne prirode.  Bus ima poprečni motor koji zauzima malo mjesta u unutrašnjosti autobusa, ali je visoko postavljen tako da nema one klasične "galerije" sa 3 ili 4 sjedala odozada i  velike šajbe.  Sa onim malim staklom i velikom plastičnom površinom sve skupa izgleda malo, tijesno i klaustrofobično.  Osim toga, nedostatak niskopodnosti je i u tome što su i u drugoj polovici busa visoki blatobran između kojih se jedva prolazi, dok na ostalim busevima pod tamo ide koso prema gore pa su ti blatobrani upola manji i odmah ima više prostora. Dodatni problem su u tako uskom prostoru krivo postavljene 2+2 stolice.

Ivan

Mislim da ima i više mjesta jer ih nisu pretrpali stolicama kod trećih vrata kao većinu novih zglobnih, nema problema sa senzorima zbog kojih su Citari gubili puno vremena, a tri sjedala manje tamo gdje je motor i nisu baš neka tragedija.

Dojam zbog visokog motora je druga stvar, tako isto puno ljudi misli da novi tramvaji 2200 imaju manje mjesta nego stari tramvaji zbog širokih postolja, kad se uzmu svi parametri jednostavna matematika kaže da to nije točno...

Mihailo Mateljan

o-0

Urbino LE

Citat: NP-549  u Listopad 20, 2013, 17:04:41
on teoretski prima otprilike isto putnika ko City i Citaro, al je problem vizuelne prirode.  Bus ima poprečni motor koji zauzima malo mjesta u unutrašnjosti autobusa, ali je visoko postavljen tako da nema one klasične "galerije" sa 3 ili 4 sjedala odozada i  velike šajbe.  Sa onim malim staklom i velikom plastičnom površinom sve skupa izgleda malo, tijesno i klaustrofobično.  Osim toga, nedostatak niskopodnosti je i u tome što su i u drugoj polovici busa visoki blatobran između kojih se jedva prolazi, dok na ostalim busevima pod tamo ide koso prema gore pa su ti blatobrani upola manji i odmah ima više prostora. Dodatni problem su u tako uskom prostoru krivo postavljene 2+2 stolice.

U Cityima i Citarima je još gore, pod je full niskpodoan, doduše ne znam kakve imate vi u Rijeci ili zagrebu jer se daju naručiti i stražnja vrata da ne budu niskopodna. Sve u svemu u Citelisu se bar ne penješ u stražnjem dijelu kao divokoza kod njemačke konkurencije sa horizontalnim motorom. Plus naravno Citaro nema stajanje kod 3. vrata što ga Citelis ima mada i to je stvar narudžbe, ali mora se reći da Citelis gubi 3 ili 4 sjedeća mjesta straga zbog ovakvog smještaja motora.

tramvajac 92

Mogu se naručit s jednom stepenicom na zadnjim vratima. Takvi su naši Citari.

tramvajac 92

mate

Par jucerasnjih iz posjete ZGu

457

460

665

741, pozdrav vozacu, vozio sam se s ovim do Kaptola, inace prvi put da sam se vozio u nekome od plinasa, dojam relativno dobar :)

tramvajac 92

Zaboravljam kokošinjca na 150 stavit stalno..

CNG na Voltinom, premjerno

CNG na 134 u naletu

i kockica na 107

822DoDo

Ovakav natpis bi trebao biti na svima, najbolji je  thumbs

zglobni na 281  8)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

citaro

Gdje nam je plavi zet-ov bus volim? Žudim za dobrim slikama promjena na zapadu.

MAN19464

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

221

Zadnji vikend prije Svih Svetih, na Mirogoju i Krematoriju se skupilo podosta ljudi. Parkinga nema niti za lijek, dijelom i zbog parkiranja 3 rezervna Citara na parkingu ispred Krematorija. Voze redovni 741 i 770 te kao ispomoć 179. Dodatna rezerva su 183, 187 i 188. Inače, fotografiranje je bila nemoguća misija zbog količine automobila.

179

187

188

183

plavi ZET-ov bus volim

Citat: citaro  u Listopad 26, 2013, 17:32:33
Gdje nam je plavi zet-ov bus volim? Žudim za dobrim slikama promjena na zapadu.
Citat: MAN19464  u Listopad 26, 2013, 20:29:02
možda je fotič u kvaru  ???

Tražili ste, dobili ste. :D

Fotić nije u kvaru (nemoj na to ni pomišljati), ali bude mi teško izdvojiti vremena za fotkanje kada počnu obaveze. (Tada radije samo obiđem "svoje" zetovce bez da nosim fotoaparat sa sobom.)

Slijedi serija fotografija od danas koje ću postati kroz nekoliko dana da imate što gledati. :)

1. dio

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.