Linije - razno 2013.

Autor Westin, Siječanj 09, 2013, 07:59:20

conecto

Od ponedjeljka 227 ide nekako skroz do Blizneca uz četvrti vozni red.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Mislim da nije ukinuta nego će jedan bus voziti jedno i drugo. Uostalom tako je bilo i prije nego što je ZET preuzeo školski prijevoz dok se ostale prijevoznike drugačije plaćalo, očito je sad i i u ZET-u došlo vrijeme za racionalnije poslovanje.
A GDJE JE POANTA?

822DoDo

Da, bus na 821 će voziti djecu i iz Svibja i iz Glavničice. Zanima me kako će to funkcionirati, jer dok ide za Svibje i natrag ponekad ga rampa na pruzi zna zaustaviti i po 10-15min pa djeca vjerojatno neće stići u školu. Ili će možda jedne dovesti naknap a druge pola sata ranije  ???
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

trambus

Je li netko zna trasu nove linije  141 Reljkovićeva – Vinogradi – Reljkovićeva ?
Ne mogu je nigdje naći.

STIB

Bit če valjda za koji dan - tek su stigli nacrtati produžetak 227 do Blizneca.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

citaro

http://zet.hr/media/45925/proba%20svetice.pdf

Kad smo već kod tog produžetka 227, kakva je ovo budalaština od stanice Jazbina 159 Jazbina 166? Nisu se mogli odlučiti kako da je nazovu, pa je u jednom smjeru 159, a u drugom 166??

Ivan

Hm, ako je ova karta točna. zašto bus vozi do Svetošimunske gdje jako malo ljudi živi, zašto ne bi mogao kroz Melinišće, ako može kroz Remete može i ovdje, ili barem ako je mogao dosad jednosmjerno zašto ne bi i dalje? Ovako je linija još 1 km potpuno bespotrebno duža na svim polascima, kao da ovo produženje već ne razbacuje dovoljno novaca...

tramvajac 92

Moglo se je ovo rješiti na još bar 2 smislenija (po meni) načina:
1 spajanje 227 i 232, tj. spuštanje 227 u Dubravu, a 232 ostaviti do Policijske akademije
2 spajanje 227 i 232, tj. spuštanje 227 u Dubravu, a 232 poslati do okretišta Bliznec

Tako bi imali smislene autobusne paralele Britanski trg-Kaptol, Kaptol-Svetice, Svetice-Dubrava, Dubrava-Dubec, pa bi se moglo voziti i autobusom od istoka na zapad i obratno..

citaro

@Ivan, karta je točna.

@tramvajac 92, sviđa mi se prijedlog broj 2! Samo ne vidim tko bi od Britanca do Dupca išao ovako autobusima.

conecto

Što se tiče linije 227, navodno je baš ona produljena do Blizneca zbog školske djece kako ne bi morali presjedati na putu do škole.

Inače od jučer linija 263 vozi obilazno jer je dio ceste od Habeka do Paruževine zatvoren jednako kao prije negdje 2 godine kad je taj dio potpuno raskopan i krajnje loše saniran (ponovo 2x isti posao). Koliko se sjećam, tada je 263 vozila preko Planine Donje do Kašine i Planine Gornje, sad ide preko Soblinca i Prepuštovca, a jedan bus redovnom trasom do Habeka.
A GDJE JE POANTA?

trambus

Na http://www.zet.hr/media/45889/proba%20reljkoviceva%20%20nova141.pdf
pojavila se karta linije 141 za Vinograde, koja ima "jedno i po" stajalište.

Nakon početnog, prva stanica je u Vinogradskoj prije skretanja u ulicu Vinogradi. Preko puta je kontra stanica za Reljkovićevu. Zatim bus skrene lijevo uzbrdo u ulicu Vinogradi, te stane nakon križanja s Vinogradskim stubama. Tu postoji stajalište samo u jednom smjeru, a na karti ZET-a krivo piše "Vinogradska 34" (što je adresa puno niže, kod bolnice).
Zatim bus produžuje kroz ulicu Vinogradi do T križanja na kojem se u 3 smjera račva ulica istog imena.
Bio sam na tom križanju i na njemu je nedavno ucrtana horizontalna signalizacija da je zabranjeno parkiranje u zoni križanja.
Tu se bus 141 okreće ali NE stoji, zašto nemam pojma?
Spušta se do Reljkovićeve uz samo jednu stanicu, jer je stajalište "Vinogradska 34" jednosmjerno.

Zanimljivost je da na liniji 129 Vrhovec postoji stajalište Vinogradi. To je blizu onog T križanja na kojem se 141 okreće ali nema stanicu.

citaro

Dobro, što je ovo, jeli to ZET ozbiljno jedno te istoj stanici počeo davati 2 naziva, ovisno o smjeru??? I iskreno, zbilja ne vidim smisao ove linije...

citaro

I jedan paradoks kod 141ice (a i kod 139)... Nema stajališta kod vinogradske bolnice...

822DoDo

Linija 279 od 11.10. staje na stanici Brestovečka i u smjeru N. Jelkovca i u smjeru Dubca
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Citat: citaro  u Rujan 12, 2013, 00:37:10
I jedan paradoks kod 141ice (a i kod 139)... Nema stajališta kod vinogradske bolnice...
141 je nevjerojatno sklepana linija, nema stajalište na najlogičnijem mjestu kod bolnice, zadnja stanica je 200 m prije okretišta, a samo uređenje okretišta uopće nije bilo potrebno jer je jedva 100 m udaljeno od jako širokog raskrižja Vinogradi-Vrhovec kroz koje ide linija 129 a povremeno i okreće kad su radovi, ako se okreće solo, tamo se mini može vrtiti bez ikakvih problema, imao bi spoj na još jednu liniju, ima mjesta i za stajanje i čekanje voznog reda... Nevjerojatno je kako se uvode nove linije, nema nikakvog smisla.