Linije - razno 2013.

Autor Westin, Siječanj 09, 2013, 07:59:20

STIB

Citat: Dreamwalker  u Studeni 09, 2013, 11:51:19
S druge strane, zašto ne bi neke linije vozile recimo 2 pogona kao što je slučaj kod tramvajskih linija 11 i 12?
Ispravak, samo liniju 11 voze oba tramvajska pogona, sve ostale pripadaju cijele jednom pogonu
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Shole

107 vozi Dubrava samo iz razloga što ima manje praznih kilometara. Polasci su tako pogođeni da polazak sa istoka ima puno više smisla nego sa zapada.  E sad, dal bi trebalo broj promjenit na 200 i nešto to neznam, al mislim da nema smisla zbunjivati ljude.  90-ih je Podsused vozio dugo vremena mislim da je bila 219 (nisam 100% siguran), tako da je to dodjeljivanje po garažama samo glupost. Možda bi bilo bolje da su manji brojevi oko centra (50-100),  a sve ono šta ide dalje da se odvoji na 100,200,300 obzirom dal je istok, zapad ili jug bez obzira tko vozio (pa makar i privatnici).

tramvajac 92

Manje je praznih kilometara jer se busevi povlače sa istoka (Žitnjak) u garažu, možeš ga fino izvući iz Jankomira u garažu Podsused (s tim da je iskrcaj na stajalištu kod Forda, a ne ispred RT, i tuda direkt u garažu. Dolazak pored ludare, i onda lijevo.

Shole

Valjda postoji potreba da ide još jednom do istoka u to doba dana.

Ako se već tolko govori o štednji, čudi me da se na goričkim prigradskim linijama nije primjenilo noćenje autobusa vani.  Staviš da bus noći u Lijevim Štefankima i ujutro radi prvi polazak od tamo i navečer zadnji.  Smjenu voze vozači koji tamo žive.  Praznih kilometara koliko manje, manje plaćenih sati, a i ljudi zadovoljniji jer nemoraju putovat na posao.

Ivan

Razlog nije logični izlaz jer većina ljudi ide ujutro na posao sa zapada u industrijsku zonu a popodne se vraćaju doma. Koliko znam, najveći razlozi za ostanak 107 pod Dubravom su da je Podsused ionako veći pogon koji je još narastao kad se zatvorio Samobor (tada je Dubrava preuzela 107), a drugi je da se ravnomjerno raspodijele dvokratne službe kojih APP ima dosta, pogotovo na 109 i 172.

Bilo je još slučajeva premještanja linija ranije, kad se zatvorio Samobor 133 je bila godinama pod Velikom Goricom, a 90-ih je Podsused vozio 219, 220, i zadnja koje se sjećam 222 možda još do 2000, a bilo je možda još nekih dubravskih linija svojevremeno, i to je vjerojatno bilo uzrokovano viškom koji je stvorio Samobor na zapadu.

Kako god bilo, mislim da tako ni za 330 ne bi trebalo biti razloga da ju se ne reorganizira.

Ivan

Citat: Shole  u Studeni 10, 2013, 17:37:00
Možda bi bilo bolje da su manji brojevi oko centra (50-100),  a sve ono šta ide dalje da se odvoji na 100,200,300 obzirom dal je istok, zapad ili jug bez obzira tko vozio (pa makar i privatnici).
Slažem se s tim djelomično, možda ne treba sad raditi zbrku pa mijenjati postojeće brojeve oko centra, ali neke nove linije bi mogle koristiti 50-100 jer raniji sustavi poput UKV radija zbog kojih su neke stvari bile organizirane kako jesu su se davno promijenili.

Za ostalo ne bih miješao svašta samo po principu strane svijeta nego bih odvojio linije koje voze na području Grada Zagreba s brojevima do 299, a poslije toga bi išle linije u Zagrebačkoj županiji po sektorima, ako bi postojala tarifna unija onda bi se uključili i ostali. Velika Gorica već ima brojeve 3xx, Samoboru se može vratiti 441-46x i ostaviti mogućnost da nove linije budu od 431, a onda i sve ostalo treba dosljedno renumerirati, zaprešićki kraj može dobiti 470-48x, Jaska, Klinča Sela i ostalo na jugozapadu 401-42x ili možda 361-37x, a istok bi imao 5xx brojeve podijeljeno po grupama po gradovima (Dugo Selo, Zelina, Ivanić, Vrbovec).

421

Glede dvokratnih službi: APP 28 (550), APD 32 (530), APVG 17 (90) što se baš ne bi moglo smatrati ravnomjernim ako gledamo broj vozača po pogonima-u zagradi.
Što se pak "noćenja" tiče moram reći da je APD imala te slučajeve na pojedinim prigradskim linijama kad je bus ostao zatočen zbog radova na kolniku, ali očekivati redovno noćenje je prevelik zahvat u misaonom procesu pojedinaca zbog mogućnosti sabotaže na   bus123, povjerenja prema dotičnima, čišćenju i točenju goriva itd.
Grad Zagreb ili Županija bi mogla/trebala dati inicijativu oko numeracije linija obzirom da oni određuju koncesionara.Znači davanjem koncesije za određenu liniju znači i dobivanje broja linije, što bi olakšalo putovanje korisnicima.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Veselje:
(tekst kopiran sa ZET-ove stranice, da se vide točno polovične informacije, i nepismenost)
Nevrijeme koje je tijekom noći i jutra zahvatilo veće područje grada prouzrokovalo je poteškoće u autobusnom prometu te su iz toga razloga pojedine autobusne linije
SKRAĆENE:
129 (Vrhovec – Mandaličina) do starog okretišta na Vrhovcu
105 (Britanski trg – Kaptol) do Ilirskog trga
PREUSMJERENE:
210 (Dubrava - Studentski grad - Klin) Grižanskom ulicom
205 (Dubrava - Markuševec - Bidrovec).
OBUSTAVLJENE:
203 (Svetice – Vinec – Krematorij)
226 (Kaptol – Remete – Svetice)
125 (Črnomerec - Gornje Vrapče)
101 (Britanski trg - Gornje Prekrižje)
138 (Britanski trg - Zelengaj - Britanski trg)
140 (Izvanredna linija Mihaljevac – Sljeme)
121 (Črnomerec - Karažnik - Gajnice)
124 (Črnomerec - Gornji stenjevec)
102 (Britanski trg - Mihaljevac)
227 (Svetice –Gornji Bukovec – Jazbina – Bliznec) preko Čreta

105 je skraćena od kuda? Sa Kaptola ili sa Britanskg trga? Kuda je 205 preusmjerena? Što znači da je 227 obustavljena preko Čreta?
(pitanja su upućena onome tko je postavio obavjest na stranicu)

Ivan

Kad je 121 bila obustavljena? Ja sam vidio da vozi... Kakvog smisla ima uopće obustavit takvu liniju koja i za okretište i za svaki dio trase osim Ilice (a onda bi problem bio puno veći nego samo 121) ima alternativne pravce?

STress

Citat: Ivan  u Studeni 11, 2013, 12:54:52
Kad je 121 bila obustavljena? Ja sam vidio da vozi... Kakvog smisla ima uopće obustavit takvu liniju koja i za okretište i za svaki dio trase osim Ilice (a onda bi problem bio puno veći nego samo 121) ima alternativne pravce?
Tim prije što nisu obustavljene ni 130 ni 137...  ???

Ivan

Trenutno na stranicama:
Citat:Nevrijeme koje je tijekom noći i jutra zahvatilo veće područje grada prouzrokovalo je poteškoće u autobusnom prometu te su iz toga razloga pojedine autobusne linije
SKRAĆENE:
129 (Vrhovec – Mandaličina) do starog okretišta na Vrhovcu
105 (Britanski trg – Kaptol) do Ilirskog trga
125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) do crkve u Gornjem Vrapču
226 (Kaptol - Remete - Svetice) do Skenderice
146 (Reljkovićeva - Malešnica - Jankomir) do Črnomerca
PREUSMJERENE:
210 (Dubrava - Studentski grad - Klin) Grižanskom ulicom
279 (Dubec - Sesvete - Novi Jelkovec)
281(Novi Jelkovec - Žitnjak)
OBUSTAVLJENE:
101 (Britanski trg - Gornje Prekrižje)
138 (Britanski trg - Zelengaj - Britanski trg)
102 (Britanski trg - Mihaljevac)
103 (Britanski trg - Kraljevec)
271 (Dubec-Sesvete-Jesenovec-Glavnica Donja)
272 (Dubbec-Sesvete-Moravče)
273 (Dubec-Sesvete-Lužan)
RAZDIJELJENO
205 1 - Dotrščina - Markuševec - markuševečka Trnava
2 -Dubrava - Markuševečka Trnava - Bidrovec

*Tramvaji linija 2, 6 i 11 voze preusmjereno do Zapadnog kolodvora, zbog pada stabla na žice gornjeg voda, u Ilici, kod k.br. 222.
Za 226 su opet napravili kao i za 105 da ne znaš koju polovicu linije uopće vozi >:(

Inače, našao sam se prije cca 2h pa opet prije pola sata na Ilici i u ukupno 25 minuta sam vidio samo jedan jedini Citelis18 da vozi zamjenu za tramvaje, možda sam nešto krivo gledao ali mislim da se bez problema moglo skinuti barem po jedan bus sa 121 koja nema toliko potrebe za sva 4 busa od 9 do 13 h, po jedan sa skraćenih 125 i 146 i još recimo dva sa 120 i 172 pa malo ozbiljnije napuniti zamjenu, ovako su sa Črnomerca ionako vozili prazni jer se bez tramvaja ni ne mogu napunit. 
>hammer<

tramvajac 92

Koja je korist od svih tih  bus123 na Črnomercu kad do njega nema prijevoza (osim 146 2,5x na sat?)

Novosti:
SKRAĆENE:
125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) do spomenika u Gornjem Vrapču
PREUSMJERENE:
102 (Britanski trg - MIhaljevac) Ulicom Pantovčak
279 (Dubec - Sesvete - Novi Jelkovec)
281(Novi Jelkovec - Žitnjak)
OBUSTAVLJENE:
139 (Reljkovićeva- Jelenovac- Reljkovićeva)
RAZDIJELJENO
205 1 - Dotrščina - Markuševec - Markuševečka Trnava
2 -Dubrava - Markuševečka Trnava - Bidrovec

Kak 102 ne može proći, a 105 može  ??? nekaj je tu čudno..

822DoDo

gbr.538 na izvanrednoj liniji 610

279 preusmjeren zbog otpuhanog krova (jedan dio krova se vidi i na slici na sivoj zgradi)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

frukec

742

683

Sent from my iPhone using Tapatalk

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.