Linije - razno 2013.

Autor Westin, Siječanj 09, 2013, 07:59:20

Ivan

Sjećam se da je nekad davno kad je Samobor vozio zagrebačke linije ujutro bilo puno parkiralište na Črnomercu, radnim danom se redovito ostavljalo barem 4-5 njihovih autobusa i još par podsusedskih između dvije špice, mislim da i sad zna stajati poneki sa 128, 129 ili 130, a ne znam zašto ne bi, štedi se gorivo a vozaču je možda i zabavnije provesti par sati u gradu nego u garaži.

dean25

Od Borongaja do Sesveta privremenom autobusnom linijom 610

Zbog remonta željezničke pruge od Sesveta do Borongaja, od 9. do 16.11. te 28. i 29.11., uvodi se izvanredna autobusna linija 610.
Osim početno-krajnjih stajališta, predviđena su još dva, u zoni željezničkih postaja Trnava i Čulinec.
Na terminalu Sesvete autobus će polaziti s perona linije 279, dok će linija 279 polaziti s perona linije 225. Ulaz na Borongaju bit će ispred perona linije 231.

Sljedovi polazaka:
Autobus 610 će radnim danima voziti svakih deset minuta u prometnim »špicama« od (6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati) te svakih 20 minuta ujutro (do 6.00 sati i od 9.00 do 15.00 sati) odnosno svakih 40 minuta navečer (poslije 18.00 sati), dok će subotom i nedjeljom voziti svakih 20 minuta od 6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati te svakih 40 minuta u ostatku dana (do 6.00 sati,od 9.00 do 15.00 sati i od 18.00 sati).

dean25

Citat: dean25  u Studeni 07, 2013, 16:37:03
Od Borongaja do Sesveta privremenom autobusnom linijom 610

Zbog remonta željezničke pruge od Sesveta do Borongaja, od 9. do 16.11. te 28. i 29.11., uvodi se izvanredna autobusna linija 610.
Osim početno-krajnjih stajališta, predviđena su još dva, u zoni željezničkih postaja Trnava i Čulinec.
Na terminalu Sesvete autobus će polaziti s perona linije 279, dok će linija 279 polaziti s perona linije 225. Ulaz na Borongaju bit će ispred perona linije 231.

Sljedovi polazaka:
Autobus 610 će radnim danima voziti svakih deset minuta u prometnim »špicama« od (6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati) te svakih 20 minuta ujutro (do 6.00 sati i od 9.00 do 15.00 sati) odnosno svakih 40 minuta navečer (poslije 18.00 sati), dok će subotom i nedjeljom voziti svakih 20 minuta od 6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati te svakih 40 minuta u ostatku dana (do 6.00 sati,od 9.00 do 15.00 sati i od 18.00 sati).

Svi shvatili?

Ivan

Hm, pa moglo je biti malo preciznije, kod Trnave 231 ima stajalište Osječka, a kod Čulinca pretpostavljam da misle na stajalište Južna ulica prema gradu i nikad iskorišteno ugibalište s druge strane Branimirove.

Ivan

I čini mi se da prema navedenom slijedu (nema rasporeda?) jedan bus mijenja otprilike jedan do dva vlaka... Neće bit dobro. :(

lovac27

"Obilaznica donosi autobusnu liniju za Kvatrić"-citat VG danas

Što mislite hoće li prometovati zglobni dubravski ili solo iz APVG?

MAN19464

Link na tu temu.
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/7839/obilaznica-donosi-autobusnu-liniju-za-kvatric.aspx

Pregovori tek počinju, ako prijedlog prođe, mislim da če morat zglobni vozit, jel bit če tu puno putnika, mnogi Goričani bi koristili tu liniju a onda bi mnogi koji koriste liniju 308 takodjer prešli na tu novu liniju, zato bi morao zglobnjak vozit.
Osim ako naprave glupost pa da to bude brza linija, tada bi solo busevi vozili.

lovac27

Citat: MAN19464  u Studeni 07, 2013, 19:56:33
Link na tu temu.
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/7839/obilaznica-donosi-autobusnu-liniju-za-kvatric.aspx

Pregovori tek počinju, ako prijedlog prođe, mislim da če morat zglobni vozit, jel bit če tu puno putnika, mnogi Goričani bi koristili tu liniju a onda bi mnogi koji koriste liniju 308 takodjer prešli na tu novu liniju, zato bi morao zglobnjak vozit.
Osim ako naprave glupost pa da to bude brza linija, tada bi solo busevi vozili.
vjerojatno hoće. kad već postoji dosta autobusnih stanica na obilaznici

flip

Kad smo već kod te obilaznice i posljedica koje će izgradnja imati, je li itko čuo kakvu novu informaciju u vezi čvora Buzin?

http://www.poslovni.hr/img/ArticleImages/5169.jpg

Kao što je vidljivo na slici, plan je prije očito bio da se on ukine i na naprave ova dva nova.
Ali opet, bilo je i priče da će samo napraviti preinake na njemu kad se Supernova izgradi.  ???

Ivan

Možda nema potrebe da nova linija stoji na svim stanicama, ali tamo su ionako stanice duge a nema puno ljudi poslije Slavonske i prije Petruševca pa većina polazaka 217 ni ne stane na dvije-tri stanice. Kako god bilo, mislim da mora stajati tamo gdje se može presjesti na druge linije, na Planinskoj, Vukovarskoj, Slavonskoj, kod okretišta Savišće i u Petruševcu kod rotora, no mislim da je onda jednostavnije da ne bude brza linija.

Mislim da može voziti zglobni i kad bi bila brza linija jer mislim da u svakom slučaju treba voziti Dubrava (osim možda vikendom?), no, uglavnom, jedan se može skinuti s 217 i možda dva s 268, a još tri ili četri bi se već našli u Dubravi...

Ivan

Također, mislim da je sad pravo vrijeme da se iskombinira prebacivanje linija i/ili autobusa među pogonima da se napokon ubaci zglobnjake za 330, a možda i malo bolji vozni red od ovog samo u špici.

221

Citat: flip  u Studeni 07, 2013, 22:34:38
Kad smo već kod te obilaznice i posljedica koje će izgradnja imati, je li itko čuo kakvu novu informaciju u vezi čvora Buzin?
http://www.poslovni.hr/img/ArticleImages/5169.jpg
Kao što je vidljivo na slici, plan je prije očito bio da se on ukine i na naprave ova dva nova.
Ali opet, bilo je i priče da će samo napraviti preinake na njemu kad se Supernova izgradi.  ???

Nema novih informacija, odnosno točnije bi bilo nema novca. Za ukidanje Buzina, preduvjet je proširenje Sarajevske, nadvožnjak iznad Ranžirnog, proširenje V. Holjevca. Onda predstoji izgradnja čvora Jakuševac i Klara. A sve je to vezano uz izgradnju A11 prema Sisku. Znači, jako puno posla a novca nema.

frukec

MAN19464

Citat: Ivan  u Studeni 08, 2013, 10:10:07
Također, mislim da je sad pravo vrijeme da se iskombinira prebacivanje linija i/ili autobusa među pogonima da se napokon ubaci zglobnjake za 330, a možda i malo bolji vozni red od ovog samo u špici.
Slažem se, linija 330 bi trebala biti za zglobnjake i da se nedogadja kao sad da se neki vozni redovi povlače
Baš u špici, do 17 sati nebi ni jedan trebao iči prema garaži da se negubi svrha brze linije.
Kad bi bar mogli zglobnjaci u Pavg pa na 330.

221

Kaj nije problem garaža, da ih nemaju gdje staviti?