Rijeka City Card - novi sustav naplate

Autor Bocko, Siječanj 09, 2013, 18:15:37

tramvajac 92

Nadam se da je u planu izmještanje gornjeg automata na mjesto starog, kad se dotičnog uklonii.. Malo je visok (u odnosu na kontrolora)

primavera

Evo tekst u vez e ticetinga propisano!
Poštovana/i
od 1.lipnja 2013.Vaša godišnja autobusna karta kojom koristite uslugu javnog prijevoza,bit će drugačija.
Grad Rijeka u projektu je uvođenja gradske kartice koja će kao jedna nova i moderna kartica do kraja ove godine u sebi sadržavati mogućnosti istovremenog korištenja tri različite usluge:javnog prijevoza,plačanje parkinga i članstva u gradskoj knjižnici.
Da bismo izradili Vašu karticu i poslali Vam je na kućnu adresu,kako biste je 1. lipnja mogli početi koristiti umjesto pokazne karte,molimo vas da dođete u jedan od mijesnih odbora,prema rasporedu navedenom u ovom pismu, od 07.30 do 21 sati i da ponesete dokumentaciju koja je također navedena u ovom pismu.
Iako sama izrada gradske kartice košta,Vi izradu nećete platiti(nego samo godišnju cijenu prijevoza koju uobičajeno plaćate) budući da će trošak izrade vaše kartice subvencijoniratiGrad Rijeka.Umirovljenici koji imaju pravo na besplatan prijevoz,neće platiti ni cijenu prijevoza.Početkom korištenja kartice,od 1.lipnja,ujedno započinje i probni period korištenja ove kartice u javnom gradskom prijevozu.
Kasnije ćete moći,ukoliko poželite na istoj kartici napraviti pretplatu za parkiranje na zatvorenim parkiralištima Rijeka Prometa,a moći ćete u karticu upisati i članarinu u Gradskoj knjižnici Rijeka.
Kada je jednom izrađena kartica ima neograničeno vrijeme trajanja,a u nju samo dopunjavate nove usluge koje želite koristiti.
Od 1.lipnja,kada se budete vozili u autobusima Autotroleja,ovu karticu očitavat ćete na uređaju naranđaste boje koji se nalazi kod vozača.Karticu ćete jednostavno prisloniti na označeno mjesto ispod ekrana tog uređaja.Zvučni signal i simbol na ekranu bit će znak da ste karticu uspješno očitali.
Kako će se od 1. lipnja provoditi testni period korištenja ove kartice u javnom prijevozu,ovom prilikom vam  se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju ukoliko se tijekom testiranja pojave ikakve nepravilnosti sustava ili nejasnoće.
Za sva dodatna pitanja vezana uz upotrebu nove gradske kartice, možete nazvati na telefon    051/311-400 i 051/311-401.
Srdačan pozdrav,                                                                         Direktor:

Mr.sc. Željko Smojver

Evo ljudi šta vi mislite?

kico101

Korektno, ali mislim bespotreban trošak. Mogli su dati oglas u Novi List ili isprintati i nalijepiti na sva stajališta/čekaonice. Da li su datumi uvođenja ( 01.06. ) i datum izbora ( 19.05. ) slični slučajno ili ne, ostaje pitanje.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bocko

U nekim autobusima je došlo do demontaže validatora

Bocko

U srijedu, 15. svibnja 2013. godine, s početkom u 11 sati na Riječkom lukobranu bit će predstavljeno prvo električno putničko vozilo i prvi javni bicikli u gradu Rijeci.
Lučka uprava Rijeka nabavila je električno vozilo koje će prometovati duž Riječkog lukobrana, dok je KD Autotrolej d.o.o Rijeka nabavilo prvih 10 javnih bicikli.
Svrha ovog vozila kao i bicikli je obogaćivanje sadržaja na Riječkom lukobranu, te ujedno i obogaćivanje turističke ponude samog grada Rijeke.

ikar

Bocko

Bicikla 1, bicikla 2, bicikla 3  ;D
Samo ovo što je Rijeka klik prenio o otvaranju mi je sumnjivo, ni NL ni Rijekadanas ni nitko to nije prenio

primavera

Evo sa fejsa
Grad Rijeka
Prije 5 h
U srijedu, 15. svibnja 2013. godine, s početkom u 11 sati na Riječkom lukobranu bit će predstavljeno prvo električno putničko vozilo i prvi javni bicikli u gradu Rijeci.

Lučka uprava Rijeka nabavila je električno vozilo koje će prometovati duž Riječkog lukobrana, dok je KD Autotrolej d.o.o Rijeka nabavilo prvih 10 javnih bicikli.

Svrha ovog vozila kao i bicikli je obogaćivanje sadržaja na Riječkom lukobranu, te ujedno i obogaćivanje turističke ponude samog grada Rijeke.

kico101

Uskoro će, valjda na lukobranu osvanuti i horizontalna signalizacija i poneki semafor, i ŽCPR. Na početku postaviti kontejnere Croatia, Jadranskog i Sunce osiguranja, za svaki slučaj.
Da ne znam na što su sve spremni da se dohvate fotelja, bilo bi smiješno i bizarno. Nažalost, nije.
Što je slijedeće, iznajmljivanje rikši?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

primavera

Evo par slikica

Postolja su smještena ispred terminala

Obilježene staze od početka terminala do zgrade Dezinsekcije

Početno stanica za električni autić kod Lučkog Kontrolnog Centra

Ploča za prijavu uzimanja bicikla

Električni auto u daljini

Bocko

Samo opet ne znam kako će se uzimati bicikli kada ni penzići još nisu dobili City card kartice.
A na stranicama Autotroleja nikakvih vijesti ni uputa

Boki651

Ne znam ima li i ovo večeras s nenamještenim satovima u ovom novom sustavu, ali ovo što se događa je prešlo svaku mjeru.
Maloprije je u 23:28 otišao s ugibališta iz Ćićarijske, a polazak mu je po voznom redu u 23:30. Ovom se mora stati na kraj, jer to više nije normalno!!
Stanujem doslovno na okretištu tako da nije neki problem čuti SU-240 kako riče dok dolazi do kružnog. a sad slijedi i prijava i nek čita tko hoće, kad će sve ovo isto čuti prometnik sutra i bit će javno objavljeno na stranici od facea, kao i mail poslan Autotroleju.

MB Citaro

hmm zanimljivi ste vi "šefovi okretišta", ima vas par koji pratite zadnje vožnje kada kreću sa okretišta

Boki651

Daj o čemu pričaš, oladi malo, nisam bio na okretištu nego kod HKD-a u nekoliko navrata kad je bus za 3 minute stizao s Križa, na koju foru, avione voze? Da si izvisio više putazbog busa kao ja, ne bi se sad pravio pametan se debilnim komentarom.
A šta i da pratim kad busevi idu, to se tebe ne tiče i nije tvoj problem, kad te se bude nešto pitalo, onda odgovaraj na pitanja. Ali odgovorit ću ti, iako nisi vrijedan komentara, ne pratim buseve kad mi ne trebaju, iako živim na okretištu. A večeras mi je gle čuda bus trebao. Šta misliš da bi bio ovako gnjevan da nisam osjetio na vlastitoj koži 4 puta u mjesec dana? Ja sam samo napisao da se ovdje radi o PROBLEMU koji traje. I nema toga koji može opravdati ranije kretanje sa početnih stajališta. Za koji će im k vozni red, ako ga ne poštuju?

zvone16

Inače bi bio red 5min prije krenut na bus a ne zadnji čas .. meni iskreno ne smeta kad ranije krene
ZvoneXp