Rijeka City Card - novi sustav naplate

Autor Bocko, Siječanj 09, 2013, 18:15:37

zvone16

Neke stvari se sređuju kao i tipa šta se već sad može spojit direktno na server i prebacit sve šta se radilo ili kako već vi zovete te šta se može pustit upaljeno računalo i zatamnit monitor
ZvoneXp

ikar

Puno je tu stvari više u igri od zatamnjivanja ekrana...

kico101

Da. Radi se o proračunu za lansiranje na Mars, a Autotrolej je sigurno prvi koji uvodi ovakav poluzastarjeli način naplate.
Ako nije spremno, nije se ni trebalo počinjati. Ovako sve sliči na cirkus, kao, uostalom i s punionicom plina.
I nitko ne navaljuje, samo sam pitao. Nije mi jasno kolega Ikar, da li ste vi zaposlenik Autotroleja ili ne. Ako ne, onda ovakav ton s visoka kod mene ne pali. Pitanje je tražilo konkretan odgovor. Njega nema, a odgovori tipa "bit će kad bude" nisu dovoljno precizni. NHF. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Neznam zašto si se našao prozvanim kada taj odgovor nije bio upućen tebi...

Navaljuje se po pitanju di su kartice, hoće li krenuti ovog datuma itd. O svemu će javnost biti obaviještena na vrijeme i kada se bude sa sigurnošću moglo reći, kao što se i uvijek radilo kod većih promjena. Koliko sam upoznat neki tvrdi rokovi nisu zadani, a i ne ovisi sve o Autotroleju... Sustav je u probnom radu i utvrđuju se i ispravljaju svi nedostaci.

Konačno da se nešto u firmi radi kako treba, a i znamo kako bi svi reagirali (pa i ja) da se pusti u rad nekakav poluproizvod... Zato i ne navaljujem!

Bocko

Nije toliko do Autotroleja koliko do izbora pa bi se gradonačelnik htio slikati s novim karticama, kako ih on dijeli građanima.... kako se vozi u novim biciklama
To je do grada, oni odlučuju praktički sve

kico101

Postavio sam pitanje, pa sam smatrao da se navaljivanje odnosilo i na to. Ok, nema veze, zaboravimo.
Želio sam samo reći da mislim da se možda ipak krenulo malo prerano u sve to, ako nisu definirane sve stavke, u smislu kako i kada će se nešto napraviti. Nažalost, imam iskustva u jednom sličnom velikom sustavu gdje se rade slične greške, a onda sve radimo u duplo, umjesto da pričekamo da se steknu uvijeti za pravi slijed.

NP-549

To što su svi vaildatori u autobusi ne znači da je sve spremno, niti je igdje rečeno da će bit 1.4. ili 1.5.  Oprema je postavljena da bi se mogla testirati u čim širem smislu.  SVI vozači su dobili upute da se igraju time kolko god im dozvoljava vrijeme i da sve primjedbe i prijedloge upišu u za to predviđene formulare.  Dnevno stiže masa ispunjenih formulara i u hodu se ispravljaju greške.  GPS pozicioniranje stanica,  prijelazi zona,  kombinacija Riječkog i Opatijskog podsustava zona,  kružne linije........  Sve se to sada testira uz pomoć vozača i kontrolora.

Boki651

Citat: kico101  u Travanj 09, 2013, 22:03:40
Da. Radi se o proračunu za lansiranje na Mars, a Autotrolej je sigurno prvi koji uvodi ovakav poluzastarjeli način naplate.
Ako nije spremno, nije se ni trebalo počinjati. Ovako sve sliči na cirkus, kao, uostalom i s punionicom plina.
I nitko ne navaljuje, samo sam pitao. Nije mi jasno kolega Ikar, da li ste vi zaposlenik Autotroleja ili ne. Ako ne, onda ovakav ton s visoka kod mene ne pali. Pitanje je tražilo konkretan odgovor. Njega nema, a odgovori tipa "bit će kad bude" nisu dovoljno precizni. NHF. ;)

Potpisujem kolegu, ponekad mi se čini da je kolega Ikar zaposlenik Autotroleja koliko gorljivo brani njihova stajališta čak i kada nisu u pravu. Treba reći realno neke stvari, a to je da u dotičnoj firmi u zadnje vrijeme sve funkcionira navrat-nanos, a kad u to uključimo i gradske čelnike, jasno je zašto još nema punionice i zašto je sve prolongirano.
Kad se već govori o tome da se novi sustav usavršava, zanima me da li su se satovi na računalima i validatorima uskladili, da ne bi opet bilo bježanja po računalu 4 minute prije nego treba.

kico101

Zamolio bih da se izvadci iz žustre rasprave kolege Ikara i mene ne izvlače u kontekstu ocjenjivanja drugih forumaša. Ja sam, možda malo pretjerao, ali želja mi je bila ukazati na to da mi nije cilj kritika zbog kritike, nego prikazati problem koji sam uočio. Možda griješim, možda ne, ali smatram da je bolje reći sada, nego kada sve krene, a onda je kasno.
Ispričavam se, ako sam nekoga uvrijedio, nije mi bio cilj.

Boki651

Opet situacija na jednom gradskom busu gradske linije da satovi na vozačkom računalu i validatoru nisu usklađeni, pa je bus 3 minute ranije napustio okretište. Do kad tako, nema smisla prijavljivati ljude zbog nemara u firmi.
Ako se radi o konstruktivnoj kritici, zašto se ista ne uvaži i ne pokuša se otkloniti problem, ako se već čita ovaj forum. Ja ovo nisam napisao samo zato da bi pljuvao jer ima dosta vozača koje poznajem osobno i ne želim nikome stvarati probleme, ali ako se ne može u autobusima uskladiti satove da svi pokazuju isto vrijeme, to onda je problem. A hvalimo se da je sve spojeno na GPS.
Predlažem da dok se ovo ne riješi mjerodavan i dalje bude vozački mobitel.

LD470

primavera

E ticeting bi trebao biti u funkciji od 01.06.3013.god.Sutra stavom sliku od dopisa šta ga imam.Penzijoneri među prvima

Bocko

Hahaha, penzioneri koji ionako imaju besplatne karte a sada dobivaju nove.
Njima ne bi ni trebale karte, 90% njih ih ne pokazuje a ako ih kontrola pita odgovor je "zar ne vidiš koliko let iman".
Već vidiš da se izbori pripremaju i da se najvećem izbornom tijelu dodvoravaju. Još malo graha, pa nova karta i plavi autobusi, već je zagarantirana pobjeda.
Na Jelačiću opet gužva a nije ni počeo novi mjesec, stara aplikacija, stara računala i stari papirići od karta.

zvone16

Penzići ko penzići uvijek nešto im ne štima ili počnu ja sam izgradio ovaj grad itd ..

Osobno se bavim računalima i mogu ti reć ono šta je dole je dovoljno da vrti bilo kakvu aplikaciju za prodaju karata .. u velikoj većini računala su Intelovi C2D procesori koji su i previše za taj poslić
ZvoneXp

Bocko

Ma dobra su računala, ali je sporo, čeka se 30s da izađe račun ili da otvori korisnika.

Kontrolori su dobili testne plave city card kartice (kao kreditne) kao i bežične čitače koje nose sa sobom!

Penzići su dobili poštom obavijest da će dobiti nove karte.