Vincek - razno

Autor Kočijaš, Travanj 04, 2009, 10:53:35

tomekk

Iz novog Regionalnog tjednika:

Ap-u posao prijevoza đaka, odluka poništena

Ponudu tvrtke Vincek Županija je odbila uz obrazloženje da nisu dostavili dokaz o sposobnosti podizvoditelja. Državna komisija je utvrdila da takav dokaz nisu ni tražili u dokumentaciji za nadmetanje

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Majstor

Novost kod Vinceka Tourino Ex. Jelenje
Samo mi sudite pošteno !

Paško

http://regionalni.com/aktualno/zali-se-prijevoznik-ciji-su-autobusi-neispravni-17385/

Citat:Žali se prijevoznik čiji su autobusi neispravni?

Jesu li autobusi Vincek opremljeni za prijevoz učenika? To pitanje postavlja se nakon što nam se obratio vozač te tvrtke Josip Mikić koji tvrdi da autobusi Vincek nisu opremljeni za prijevoz učenika.

- Vincekovi autobusi većinom su neispravni. Dogodilo mi se da sam remenom za hlače, i to ne jednom, morao vezati vrata, jer ih nisam mogao zatvoriti. U nekim autobusima nema ni aparata za gašenje požara, sjedala od vozača su neispravna, mjenjači ne rade, većini autobusa ne radi zračna instalacija... Svojedobno mi je autobus zablokirao nasred raskrižja - ispričao je Josip Mikić, vozač iz Završja.

Upravo se tvrtka Vincek s AP Varaždin u stečaju natjecao za učenički prijevoz. Autobusi Vincek  ponudili su 300.000 kuna nižu cijenu od AP-a, no komisija je odabrala AP u stečaju, koji je i dosad prevozio srednjoškolce. Vincek se na to rješenje žalio, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave žalbu je usvojila, pa Županija mora platiti oko 45.000 kuna žalbenih troškova!

Je li tvrtka potpuno opremljena za prijevoz učenika i što je sa žalbom , pitali smo tvrtku Vincek iz koje su samo odgovorili da je u vezi s natječajem za prijevoz u tijeku žalbeni postupak, pa ne mogu ništa komentirati.

Ništa konkretniji nisu bili ni u Varaždinskoj županiji.

- Budući da nova odluka o odabiru najpovoljnije ponude nije pravomoćna i moguće je protiv iste tražiti pravnu zaštitu pred Državnom komisijom, upućujemo vas na odredbu čl. 6. Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave koja zabranjuje utjecaj na donošenje odluka Državne komisije, a posebno zabranjuje svaku uporabu sredstava javnog priopćavanja, kao i javno istupanje radi utjecaja na tijek žalbenog postupka i odlučivanje Državne komisije. Stoga nismo u mogućnosti komentirati niti davati informacije o donesenoj odluci ni o postupku - odgovorili su iz Varaždinske županije na naš upit.

Vincek je, inače, u ponudi za natječaj izjavio kako raspolaže sa 65 autobusa kojima će obavljati učenički prijevoz. Dio prijevoza obavljao bi svojim resursima, a dio putem podizvođača.

DOBIO OTKAZ, PA IPAK VRAĆEN
Bivši branitelj Josip Mikić iz Bolfana u tvrtci Vincek zaposlio se 1. listopada ove godine kao vozač autobusa. Mjesec dana dolazio je na posao, a onda ga je 6. studenoga dočekao izvanredni otkaz zbog, kako se navodi u odluci o otkazu, "osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa". Poslodavac piše da je Mikić 5. studenoga kasnio po djelatnike Ytresa, prema njima je neuljudan i namjerno im zatvarao vrata, a zbog svega toga "došlo je do značajnih poremećaja u procesu rada poslodavca, jer poslodavac nije bio u mogućnosti osigurati zamjenu za odsutnog radnika". Mikić je na to podnio zahtjev za zaštitu prava radnika.

- Radnicima sam napomenuo da ću kasniti po njih između pet i 10 minuta, jer moram po gorivo. Vrata, pak, moram zatvarati, premda bi neki radnici htjeli da budu otvorena neko vrijeme, ali se po propisima to ne smije. Za vrijeme vožnje moram biti ozbiljan, odgovoran i ponašati se profesionalno. To što ništa ne govorim i što to ne smijem, ne znači da sam neuljudan - kaže Mikić, koji tvrdi da ga se firma želi riješiti kako bi na njegovo mjesto došao stari vozač. Nakon podnesenog zahtjeva za zaštitu prava, vraćen je na posao prošli ponedjeljak, no odmah se suočio, kaže, sa šikaniranjem.

- Došao sam na posao, a istjerali su me iz ureda direktora, vičući zašto sam uopće predao taj zahjtev te da su mi oni dali otkaz - kaže Mikić, koji se zbog svega obratio državnom odvjetništvu i policiji te inspektoratu rada. U tvrtki Vincek nisu željeli komentirati cijeli slučaj, navodeći da postupak vezan za Mikića još traje, pa će se očitovati po njegovu završetku.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

s431dt

Citat: Marek  u Ožujak 07, 2015, 18:10:52
Starliner

Tourino

ovaj tourino je stvarno bio jeftin
istina!!!

valiz

s431dt

u kakvom je stanju bio kad su ga uzeli? jel ulozeno sta u mehaniku? vidim izvana nije nista
istina!!!

valiz

Nije bio sto posto,ali točno i ispravno auto za voziti.

zlepur1

Od ove sezone Vincek ima koncesiju za slapove Krke.Uz to će voziti na nekim županijskim linijama.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

4kotaca

Tourino se prodaje navodno za samo 43.000,00 plus pdv
To je stvarno povoljno

s431dt

jos puno povoljnije je kupljen
istina!!!

NP-549

a krasan je.  Najprije treba odriješit kesu za prefarbat one žvrljotine.  Lijen je, ne ide ništa.  Mislim da je 220 KS motor nutra, a troši koda ima 1000 konja

4kotaca

Nemoj mislit ako vidiš da ti NE IDE  ??? ???
Ima ti 180 kw tj 245 ks,troši ti na liniji od 17/19 lit i ide ko metak
good_boy

NP-549

Za naš teren je bio katastrofa,  po ravnome može proć.  Od naplatnih kućica na Grobniku prema tunelu Tuhobić ti ide 60 na sat.  Pa sad neznam kakav je to metak.  Najobičniji Regio ide tamo 100 u brdo.

Citat: Berlingo  u Svibanj 02, 2010, 19:05:59

S 2 dailya sam prosao vise od 500 tkm i zbilja se ne sjecam kad sam na uzbrdici pod teretom prestizao bus.

4kotaca

Samo regio trosi preko 30 litara,a tourino ispod 20
Pa ovo je motor od DB Atego

NP-549

Kakvih 30, koji ti je vrag,  Regio troši 35 gradske vožnje.  Vozio sam ga godinu dana.  Vani ti 25, a ako na autoputu tempomat staviš na 80 bude i ispod 20, samo šta ubi dosada tako sporo ić. Probo jednom iz Zagreba za Sl.Brod prazan.