Vrijeđanje u autobusu

Autor mrvekzg, Ožujak 11, 2013, 21:37:51

mrvekzg

Pozdrav svima evo htio bih da mi neko pomogne ili objasni,da li postoji zakon prekršajni ili kazneni što več,o vrijeđanju na radnom mjestu,naime danas ujutro u 4 i 45 ušla je putnica na zadnja vrata napominjem nisam ju tražio kartu niti išta što bih je iživciralo kako to bude inače,došla je do mene i rekla je da sam ju zalio vodom sa kolnika,stanica odnosno ugibalište je bilo u fazi uređenja i bilo je graba no i bilo je lokve vode,no kolika je moja krivica u tom neču se opravdavati,rekao sam joj neka odnese hlače na ciščenje i platiti ču joj no nisam ja odgovaran za to več zagrebačke ceste koje nisu sanirale te rupe gdje voda leži,ali ok ono što je ona napravila vikala je koliko se mogla derati i psovala je sve po Zetu-ajde to je svakodnevno ali je više puta naglasila da jebe meni sve po spisku ukljucujuci i moje najmilije,zanima me da li postoji zakonska obveza da li se to prekršajno sankcionira da li je ko imao neki slučaj sličan mome.Hvala na odgovorima

dean25

Prije svega,to ti je stvar opće kulture putnika,tj putnice.
A prije svega,trebao si ju lijepo kulturno ostaviti da čeka drugi autobus,ili kad si je već čekao-obavezno pitati za voznu kartu i lijepo je 'u rukavicama' popljuvati.

421

Dobrodošao u klub! >rigoleto<
Dakle oprala Te žena.To Te je  jako deprimiralo , osjećaš se jadno, popljuvano i nikako. Nažalost identitet žene je ostao nepoznat a dijelom si sam kriv.
Ubuduće ju uputi na Ured za odnose s javnošću na besplatni telefon 0800 200 060, direktno glasnogovorniku , a najbolje na e-mail adresu javnost@zet.hr jer se tako dozna barem nešto od identiteta "oštećene "osobe.
Postoje dva članka u Zakonu, ali za vrijeme mog dugogodišnjeg rada ,nisam niti čuo a kamoli doživio da je itko od putnika kažnjen temeljem:
Članak 162.
(1) Osoba koja se prevozi vozilom ne smije ni na koji način ometati vozača u upravljanju vozilom, niti utjecati na vozača da upravlja vozilom na način kojim se smanjuje sigurnost prometa.
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj osoba koja postupi suprotno stavku 1. ovoga članka.
ili

Članak 164.
(1) Za vrijeme kretanja, u vozilo se ne smije uskakati, iskakati, otvarati vrata, naginjati se izvan vozila i voziti se na vanjskim dijelovima vozila ili na traktorskim priključcima.
(2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, na vanjskim dijelovima vozila mogu se voziti osobe koje obavljaju poslove na vozilima vatrogasne službe, vozilima komunalne djelatnosti i elektrodispečerske službe ako su na tim vozilima ugrađene platforme za stajanje i držači i ako se ne kreću brzinom većom od 30 km na sat.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj osoba ako postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako za više od 10 km na sat prekorači brzinu u slučajevima iz stavka 2. ovoga članka bez obzira na dopuštenu ili prometnim znakom ograničenu brzinu.
Razumijem Tvoju(e) frustracije, ali pokušaj ostati što hladniji u tim trenucima jer sve što se dogodi utječe na Tvoje zdravlje. Pokušaj zaboraviti što prije.
Stres ne bira niti vrijeme niti mjesto.
Zaboravio si napisati  mjesto događaja-liniju i stajalište.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Bocko

Često viđam ograničene ljude kako uz pješačke, po stanicama i svugdje stoje blizu cesti i jednom sam se šetajući Liburnijskom opekao kada je naletio Autotrolejov sa širokim kotačima opametio se odonda tj. krajnjim rubom hodam i obilazim lokve. A nije kriv vozač već grad koji takvu cestu ima godinama koja sliči na jezero kada padaju kiše.

Ti nisi kriv, ona koja je tako stajala kraj očigledne lokve krivi su cestari, možda si mogao voziti sporije ali da je prošao kamion, drugi autobus ili bilo što desila bi se ista situacija.
A vrijeđanje samo govori o onome tko to govori, ništa, zaboravi sve i neka te to očvrsne za neke stvarne probleme.

Westin

Ima toga i u tramvajskom prometu primjer stanica Velesajama kad je malo veća kiša/snijeg u oba smjera

221

Kao što je rekao Bocko, da je bio auto ili kamion, mogla bi im staviti soli na rep. Ovako, naletio si ni kriv ni dužan. U to vrijeme je još mrak i ako je loša rasvjeta da vidiš neki odsjaj, nema šanse da skužiš lokvu.

mrvekzg

poštovani sugovornici kolege,hvala vam na iskrenosti i lijepim riječima i savjetima,Inače linija 310/1 polazak iz Petrovine u 4i40 stanica u Gradičima Kralja Tomislava 71,Danas ujutro ista situacija ali ovaj put kako je dotična rekla da ne radim svoj posao ovaj puta samo otvaranje prvih vrata i molim registrirajte se na aparat naravno došavši na stanicu gdje ulazi ista ne želi pokazati kartu veli Ti nemaš pravo,ja ponovim gospođo nakon trečeg puta veli ona ajde vozi,zovem centar policija stiže za 11 minuta uzima njezine i moje podatke ona i dalje odbija registrirati se da bi na kraju pokazala kartu koja nije njezina več od njezina muža iskaznica Zeta,vozača mog kolge koji vozi i radi u podsusedu,žalosno njegova žena kaže dosta mi vas je zetovaca i pička vam .... svim zetovcima,mene je jučer spomenula u P.M policajac kaže ja ne kužim muž radi tamo ima njegovu kartu i jebe sve zetovce ubija kravu od koje dobija mlijeko blago receno.naravno karta je neispravna jer je prazna,ali ponavlja jucer me vozač ušpricao i rekao da se obratim gradonačeliku Barišiču,a ja rekoh naravno njemu i službama koje održavaju te prometnice.da treba imati jake živce najgore kad te tvoj opere.

dean25

Odlično da si je pitao i inzistirao za voznu kartu.
Samo nisam shvatio šta je na kraju bilo.Pa jel kupila kartu ili nije?

shef

Molim člana mrvekzg da sam moderira rječnik (znam da je doslovno preneseno, ali...) i naročito pravopis - kaos bez interpunkcije, velikog početnog slova   >:(
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mrvekzg

Nije kupila kartu,niti ju je htjela pokazati službenim osobama policiji.,Jednostavno sjela je u bus i ušutila policajac je rekao kolega sve smo vidili nastavite sa vožnjom,tako je i bilo.

421

Kolega mrvekzg!
Predložio bih Ti odlazak kod rukovoditelja ( NE šefa prometa!) i iniciranje susreta s kolegom vozačem čija je karta (i žena) kako bi riješili dalje (moguće) implikacije koje iz tog čina mogu nastati.
Da je žena bila mudra, učinila bi kao većina  žena ZETovaca koje pokažu karte i pozdrave vozača pa daljeg inzistiranja ne bi bilo.
Sretne km želim, sa što manje stresnih situacija ovakve ili drugačije naravi! 
Ako budeš u prilici (kad voziš slijedeće dane na istoj liniji) a ista žena je sama na stajalištu, tad nemoj stati jer:
Članak 85. Pravilnika o prometnoj službi na autobusima  kaže :
Prijevoz autobusima nije dozvoljen:
-  osobama koje su vidno pod utjecajem alkohola ili opojnih droga,
-  osobama koje pokazuju znakove duševnog poremećaja,
-  osobama koje ne mogu ili ne žele platiti usluge prijevoza,
-  djeci do 6 godina starosti bez pratnje odraslih osoba. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln